Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Isolatieoplossingen voor zolder, vloer, gevel en spouwmuur

Isolatieoplossingen voor zolder, vloer, gevel en spouwmuur

Een zolder met één product zowel isoleren als afwerken is mogelijk met de isolatieplaten Renotherm van Unilin division insulation. Renotherm met gipsvezelplaat is de goede keuze om de binnenzijde van het hellend dak te isoleren.

Gipsvezelplaten zijn sterk akoestisch isolerend en uiterst brandwerend en vergroten bijgevolg zowel de veiligheid als het comfort in de woning. Indien de zolder enkel als bergruimte moet dienen, volstaat het om de vloer te isoleren met Renotherm met osb. Deze platen kunnen rechtstreeks aangebracht worden op een betonnen ondervloer of op een dragende houten vloer. Het resultaat is een stevige beloopbare zoldervloer.

Door hun handige formaat van 1200 bij 600 mm kunnen Renotherm-elementen gemakkelijk geplaatst en getransporteerd worden, ook via een smal zoldertrapluik. Dankzij het tand- en groefsysteem schuiven de panelen gemakkelijk in elkaar. Een extra dampscherm is niet nodig.

100% winddicht

Voor spouwmuur- en gevelisolatie brengt Unilin division insulation een product dat het beste van twee werelden verenigt. Utherm Wall Flex bestaat uit een pir-plaat waarop aan één zijde een laag minerale wol van 2,5 cm is bevestigd. Deze extra laag wol vlakt alle oneffenheden van de te isoleren muur uit en voorkomt luchtrotatie achter de isolatieplaten. Pir hardschuim heeft als voordeel zijn uitzonderlijk hoge score in thermische isolatie. Door deze combinatie kan met Utherm Wall Flex-elementen slank, thermisch performant en 100% luchtdicht geïsoleerd worden.

Dakelementen

De isolatiewaarde van de nieuwe prefab dakelementen Unipur is verbeterd door een tweezijdig aangebracht gas- en dampdicht alu-laminaat. Daardoor kan nog slanker geïsoleerd worden. Een isolatiedikte van 17,5 cm volstaat immers voor het behalen van een U-waarde van 0,19/0,20. Ter vergelijking: een spantendak dat met minerale wol geïsoleerd wordt, vraagt al vlug om een isolatiedikte van 23 cm. Met Unipur-dakelementen gaat dus minder leefruimte verloren. Ook de luchtdichtheid is verzekerd met deze elementen, doordat de naden opgespoten worden met Uniflex flexibel pu-schuim.

Met Unipur-dakelementen is het dak aan de binnenzijde bovendien meteen afgewerkt. Na plaatsing vragen deze elementen immers weinig of geen extra afwerking.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Nieuwe restauratiefase voor Onze-Lieve-Vrouwkerk in Ranst-Oelegem

Nieuwe restauratiefase voor Onze-Lieve-Vrouwkerk in Ranst-Oelegem

De parochiekerk Onze-Lieve-Vrouw in Oelegem bij Ranst krijgt het groene licht voor een volgende renovatie. Ditmaal wordt de elektrische installatie vernieuwd en krijgt de verwarmingsinstallatie een opknapbeurt. De Vlaamse overheid geeft een[…]

Glasbedrijf Mols-Dom weer aanwezig in Herentals

Glasbedrijf Mols-Dom weer aanwezig in Herentals

Waterbedrijven willen zeewater op grote schaal drinkbaar maken

Waterbedrijven willen zeewater op grote schaal drinkbaar maken

Wienerberger plant mee bos aan op voormalige kleigroeve

Wienerberger plant mee bos aan op voormalige kleigroeve