Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Isocarp Award voor Gentse kanaalzone

Gerelateerde onderwerpen :

Tijdens het jaarlijkse congres van de internationale 'Urban Planners en Designers', verenigd in het Instituut Isocarp, dat dit jaar in Rotterdam plaatsvond, heeft het project Gentse kanaalzone de internationale 'Isocarp Award for Excellence 2015' gewonnen. De prijs bekroont 'uitzonderlijk innovatieve stedelijke en regionale planningsinitiatieven, die op verschillende schalen bijdragen tot het verbeteren van de leefkwaliteit'.

Ontwerpbureau Omgeving uit Berchem is vanaf het begin intensief betrokken bij de opmaak, de uitwerking en de realisatie van het strategisch plan voor de Gentse kanaalzone. Het project Gentse kanaalzone is een nauwe samenwerking tussen de stad Gent, de gemeenten Evergem en Zelzate, de provincie Oost-Vlaanderen, de Vlaamse overheid en het Havenbedrijf Gent. Al sinds 1993 werken deze instanties samen met bewoners, bedrijven en het middenveld (landbouworganisaties, natuurverenigingen, vakbonden, bedrijvenverenigingen, enz.) aan de afstemming van de verdere ontwikkeling van de Gentse haven en de leefbaarheid van de omliggende kanaaldorpen en -wijken.

De internationale jury loofde de voortdurende inspanningen die worden geleverd om de verdere ontwikkeling van de Gentse haven te verzoenen met de leefbaarheid van zijn omgeving. Isocarp is de 'International Society of City and Regional Planners', een toonaangevende vereniging die praktiserende planners uit meer dan 80 landen wereldwijd verenigt.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Gimv wil groep van installatiebedrijven uitbouwen

Gimv wil groep van installatiebedrijven uitbouwen

De beursgenoteerde investeringsmaatschappij Gimv wil een groep van installatiebedrijven uitbouwen en werkt daarvoor samen met Lenaerts/LVR uit Houthalen-Helchteren en ABN Klimatisatie uit Munsterbilzen. De drie partners gaan op zoek naar[…]

Oplopende kosten duwen bouwbarometer in het rood

Oplopende kosten duwen bouwbarometer in het rood

Hoge kosten doen kmo’s vrezen voor rendabiliteit

Hoge kosten doen kmo’s vrezen voor rendabiliteit

Elektrobedrijven teleurgesteld in federaal energieakkoord

Elektrobedrijven teleurgesteld in federaal energieakkoord

Meer artikels