Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

IronPlanet houdt eerste Cat Auction in België

Gerelateerde onderwerpen :

IronPlanet houdt eerste Cat Auction in België

IronPlanet meldt dat Bergerat Monnoyeur, exclusief verdeler van Caterpillar voor Frankrijk, België, Luxemburg, Polen, Roemenië en Algerije, gastheer is voor de eerste Cat Auction Services verkoop in België. Deze unieke veiling vindt plaats op donderdag 6 oktober bij Van der Vlist Belgium in Zeebrugge en volgt op het succes van IronPlanet's Cat Auction in april in het Engelse Rockingham.

Het is de eerste keer dat zo'n on-site-veiling op het Europese vasteland wordt gehouden. 'We zijn blij dat Bergerat Monnoyeur de eerste Cat Auction Services verkoop in België ondersteunt. Dit volgt op het succes van onze on-site verkoop in Rockingham, die kopers uit 33 landen aantrok. Dit was inclusief online-kopers, die in real-time konden bieden. Onze unieke Leaderboard-technologie maakt een levendige veiling mogelijk met wereldwijde deelname en competitieve prijzen. Mensen in de zaal kunnen bieden op uitrusting die niet on-site aanwezig is en online bieders krijgen dezelfde IronPlanet-kwaliteitservaring als tijdens onze wekelijkse verkopen', aldus voorzitter Jeff Jeter van IronPlanet.

Tijdens de veiling in april werden alle 176 items verkocht, wat bijna 5 miljoen pond aan handelswaarde vertegenwoordigde. IronPlanet hoopt dit succes te herhalen tijdens de eerste openbare Cat-veiling in België, die tevens ondersteund wordt door IronPlanet's online-marktplaats. Door de samenwerking met Bergerat Monnoyeur zal de veiling op 6 oktober een hoog aandeel Cat-machines bevatten, die veelal nieuw zijn geleverd door Bergerat Monnoyeur, alsook machines van zijn dealernetwerk. In aanloop naar de veiling worden de machines ook getoond op IronPlanet.com. Kopers die het evenement niet kunnen bijwonen, hebben de mogelijkheid online te bieden in real-time. 'We zijn erg verheugd op zo'n cruciaal moment te kunnen samenwerken met IronPlanet. We kunnen klanten hierdoor een brede keuze aanbieden voor remarketing, inclusief een wereldwijd publiek voor hun gebruikte machines, en tegelijkertijd ook onze afdeling Cat Used vergroten', verklaart David Crochu, sales director bij Bergerat Monnoyeur.

Bergerat Monnoyeur zal bij de veiling een aantal Used Equipment Managers inzetten om informatie te kunnen verstrekken over het aangeboden materieel. 'We kijken er naar uit om de eerste Cat Auction in België te organiseren en geloven dat dit het begin is van IronPlanet's veilingsucces in Europa', laat Crochu nog weten.

Bergerat Monnoyeur heeft een lijst met gebruikte machines plus uitrusting beschikbaar op de website www.usedequipmentbybm.com. Alle veilingitems beschikken over IronClad Assurance-inspectierapporten en -conditiecertificaten, die de kwaliteit en staat van onderhoud van de verkochte machine in detail brengen. Kopers kunnen op bepaalde machines ook een officieel Cat-certificaat verkrijgen, als ook de optie om een Cat-financieringsplan te gebruiken.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Graafmachine in overslaguitvoering verbruikt 25% minder

Graafmachine in overslaguitvoering verbruikt 25% minder

De nieuwe MH3040 van Caterpillar (Bergerat Monnoyeur Belgium) bouwt voort op zijn voorganger, de M325D L MH. Deze graafmachine in overslaguitvoering kan ingezet worden voor overslag bij schroot-, afval- en houtzagerijbedrijven. De giek,[…]

13/07/2021 | Caterpillar
'Machineverkoop wordt beperkt door beschikbaarheid'

'Machineverkoop wordt beperkt door beschikbaarheid'

Komatsu toont de toekomst van de minigraver

Komatsu toont de toekomst van de minigraver

Kobelco introduceert nieuwe generatie graafmachines

Kobelco introduceert nieuwe generatie graafmachines

Meer artikels