Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

ION heeft nieuw ontwikkelingsfonds van 123 miljoen €

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
ION heeft nieuw ontwikkelingsfonds van 123 miljoen €

Foto ION.

De Belgische projectontwikkelaar ION heeft de voorbije maanden liefst 123 miljoen € opgehaald bij investeerders, waaronder voor het eerst ook institutionele beleggers. Dit tweede fonds van Ion zorgt voor extra capaciteit om nieuwe en grotere projecten te realiseren.

Als relatief jonge Belgische speler heeft ION, in 2011 opgericht door Davy Demuynck, Kristof Vanfleteren en Paul Thiers, een opmerkelijk groeitraject afgelegd. In negen jaar tijd heeft het Waregemse bedrijf - met inmiddels ook kantoren in Brussel en Antwerpen - zich in sneltempo ontwikkeld. De allround projectontwikkelaar met 87 medewerkers realiseert niet alleen kwaliteitsvolle projecten op de residentiële markt, maar bedient ook de kantorenmarkt, verwezenlijkt studenten- en seniorenhuisvesting, hotels, infrastructuur en publiek-private samenwerkingen (pps).

“Inmiddels zijn we klaar voor een volgende stap en richten we ons op grotere vastgoedprojecten. We hebben daarvoor de steun gekregen van investeerders. Zij hebben in totaal voor 123 miljoen € aan vers kapitaal toegezegd in ons vastgoedontwikkelingsfonds Premier Development Fund 2 (PDF 2), dat is vier keer zoveel als het eerste fonds van Ion”, zegt Davy Demuynck, CEO van ION.

Grote projecten

De investeerders zijn zowel familiale investeerders als ondernemers. Opvallend is dat nu ook voor het eerst institutionele beleggers investeren in de toekomstige projecten van ION. “Ruim 90% van de investeerders van het eerste fonds (PDF), dat Ion oprichtte in 2015, heeft zich opnieuw ingeschreven voor het nieuwe PDF 2. Het vertrouwen van de markt is dus groot en komt niet toevallig. Wij tonen een duidelijke en gezonde ambitie. Uiteraard blijven we actief op de Belgische markt”, weet Kristof Vanfleteren, CEO van ION.

Daarnaast kijkt de West-Vlaamse ontwikkelaar ook voorzichtig uit naar buitenlandse opportuniteiten. Zo analyseert het momenteel actief de Luxemburgse markt. Het nieuwe kapitaal zal in de eerste plaats ingezet worden om de positie van Ion in Brussel, Vlaams- en Waals-Brabant, Antwerpen en Limburg te versterken en te investeren in residentiële en commerciële projecten van grote omvang in heel België.

ION participeert - als projectmanager en fondsbeheerder - net zoals bij het eerste fonds zelf mee in het nieuwe fonds. In de raad van bestuur van PDF 2 zetelen o.a. de CEO’s van ION: Davy Demuynck, Kristof Vanfleteren en Rik Missault. De voorzitter van de raad van bestuur is Jo De Wolf (CEO van het beursgenoteerde Montea).

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Nieuwe zaakvoerder voor Asbitech

Nieuwe zaakvoerder voor Asbitech

Jochen Bessems neemt het dagelijks beleid als zaakvoerder van Asbitech over van Jan Soeters, die zijn commerciële ervaring en passie zowel in de petrochemie als in de industrie voort wil uitbouwen. Beiden zijn al meer dan tien jaar actief[…]

Cornelis Hout pakt uit met elegante en duurzame houten bijgebouwen

Cornelis Hout pakt uit met elegante en duurzame houten bijgebouwen

Nieuwe directeur Wegenbouw bij van de Kreeke

Nieuwe directeur Wegenbouw bij van de Kreeke

Sweco neemt SGI Ingénieurs over

Sweco neemt SGI Ingénieurs over

Meer artikels