Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Publireportage

Investeren middels isoleren

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Investeren middels isoleren

Een geïsoleerd huis is fijn om in te wonen. Het is energiezuinig en comfortabel. Daarnaast is het ook nog eens voordelig want je bespaart veel geld. Kies voor isolatie en het levert je een hoger rendement op. Vind je het lastig waar je moet beginnen en ben je bang dat het veel tijd gaat kosten? Dat valt reuze mee. Er zijn namelijk verschillende manieren hoe je het huis kunt isoleren. Ben je benieuwd hoe dat allemaal zit en waar je aan moet denken? Wij leggen het voor je uit.

De keuze in isolatie

Je kunt op verschillende manieren je huis isoleren. Ga je het dak isoleren, dan maak je een slimme keuze. Een dak zonder isolatie is namelijk de grootste energievreter in het huis, het verliest namelijk veel warmte. Een hellend of schuin dak kun je zowel van binnen als van buiten isoleren. Wil je zelf aan de slag gaan met het dak isoleren? Het is slim om je dan altijd goed te laten adviseren. Van binnenuit kun je overwegen om het zelf te doen, maar let dan wel goed op de isolatiewaarde, hoe het dak in elkaar zit en hoe het vocht weg kan. Vloerisolatie, isolatieglas of gevelisolatie wordt ook vaak gekozen. Je bespaart hier namelijk veel geld op. De energiekosten gaan steeds meer omhoog, dus het is slim om hier actie in te ondernemen.

Geen ingrijpende verbouwing

Veel mensen denken vaak dat het isoleren van een huis veel gedoe is. Dat is echter niet zo, bepaalde isolaties hoeven niet eens vanuit binnen uit gedaan te worden. Een spouwmuurisolatie wordt bijvoorbeeld vanaf de buitenkant in de muur gespoten. De vloeren worden vanuit de kruipruimte geïsoleerd en ruiten kunnen ook makkelijk van buitenaf gedaan worden. Ga je ook de kozijnen vervangen, dan kun je zelfs alles vanuit de buitenkant doen en hoef je geen rekening te houden met rommel in je huis. Het isoleren van een dak moet meestal wel vanuit de binnenkant gedaan worden.

Een subsidie

Kijk eens naar de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing. Neem je minimaal twee verduurzamingsmaatregelen mee dan krijg je hiervoor een subsidie. Denk aan een investering als een warmtepomp of een andere isolerende maatregel. Slim om deze subsidie op tijd aan te vragen zodat je deze snel kunt gebruiken.

Ga je aan de slag met een isolatie klus, kijk dan eens naar het isoleren met pir. Het is een fijn materiaal wat je goed kunt gebruiken. Waar wacht je nog op? Je bent uiteindelijk voordeliger uit wanneer je gaat isoleren.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

De rol van de buitenschil bij een optimale akoestiek

Publireportage

De rol van de buitenschil bij een optimale akoestiek

Stadslawaai is niet enkel hinderlijk, het heeft ook nadelige effecten op de gezondheid en het welzijn. Een goede akoestiek is daarom essentieel. Schüco, specialist in aluminium systeem-oplossingen voor ramen, deuren en (vlies)gevels, beseft[…]

Buiten werken tijdens de winter

Publireportage

Buiten werken tijdens de winter

Antislipplaat verhoogt veiligheid op de bouwplaats

Publireportage

Antislipplaat verhoogt veiligheid op de bouwplaats

Alternatieve mobiliteitsvormen voor uw werknemers en verzekeringen

Publireportage

Alternatieve mobiliteitsvormen voor uw werknemers en verzekeringen

Meer artikels