Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

InterSolution: veel aandacht voor batterijen en slimme omvormers

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
InterSolution: veel aandacht voor batterijen en slimme omvormers

Foto's: Bouwkroniek.

Liefst 2.683 vakgenoten waarvan 19% uit Nederland, zakten in januari af naar InterSolution om de innovaties van leveranciers uit België, Nederland, Luxemburg, Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk, Italië, Israël… met eigen ogen te ontdekken. Deze negende editie van InterSolution doet daarmee 8% beter dan de editie van vorig jaar.

Meer dan 80 internationale standhouders pakten uit met hun allerlaatste nieuwigheden op het vlak van zonnepanelen, energieopslag, montagesystemen, regeltechnieken en software. Daarnaast konden bezoekers aanschuiven bij verschillende workshops.

Hausse

Nooit eerder was er in de media zoveel aandacht voor zonne-energie, en de aandacht zal in het komende decennium alleen maar toenemen. Nederland behoort in 2020 tot de wereldtop, en de Vlaamse zonne-energiemarkt zou dit jaar een verkoophausse onder consumenten kunnen ervaren (wie in 2020 zonnepanelen plaatst, kan namelijk nog genieten van de voordelen van de terugdraaiende teller). En die heropleving was duidelijk voelbaar op InterSolution. “InterSolution 2020 was niet alleen een boeiende editie, met veel interessante nieuwigheden en primeurs, maar ook een drukbezochte editie,” aldus beursmanager Delphine Martens.

Almaar groter

Bezoekers van voorbije editie, vooral elektriciens en solarteurs, maar ook aannemers, installateurs, dakwerkers, loodgieters, architecten enzovoort, kregen op de vakbeurs een totaalbeeld van het aanbod in de sector. Opmerkelijk veel aandacht was er dit jaar voor batterijen, zowel thuisbatterijen als industriële batterijen, en batterijopslagsystemen. Daarnaast hadden exposanten en bezoekers toenemende belangstelling voor slimme energiemanagementsystemen en voor centrale omvormers, omdat solarprojecten in omvang alsmaar groter worden. Wooncomfort, gebruiksgemak, zelfconsumptie en energiebesparing worden alsmaar belangrijker. Ook de hybride omvormer wordt steeds populairder.Tijdens InterSolution werden slimme apps gepresenteerd voor een volledige ondersteuning voor de installateur, van inbedrijfstelling tot opvolging. Fans van e-mobiliteit kregen te zien hoe ze hun voertuig kunnen laden met zelfopgewekte, kostenefficiënte zonne-energie, waarbij de omvormer voor zonnepannelen samenvalt met het oplaadpunt voor de auto.

Nieuwe montagesystemen werden gedemonstreerd. Daarbij ligt de nadruk steeds meer op een strakke look. Ook de Smartflower is terug; die kan in slechts enkele uren worden geïnstalleerd en aangesloten. Tot slot was er aandacht voor (brand)beveiliging van pv-installaties.

2021

De meeste exposanten lieten intussen al weten ook aanwezig te zullen zijn op de tiende jubileumeditie van de solarvakbeurs, op woensdag 27 en donderdag 28 januari 2021 in Flanders Expo in Gent. Geïnteresseerde standhouders kunnen zich melden via info@intersolution.be.

Meer informatie vind je op www.intersolution.be

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

InterSolution bracht solarsector opnieuw samen

InterSolution bracht solarsector opnieuw samen

InterSolution, de vakbeurs voor de sector van de zonne-energie, kon meer dan 2.500 professionals naar Flanders Expo in Gent lokken. Daarvan kwam zowat 15% uit Nederland. De oplopende energiekosten en de elektrisch mobiliteit zijn de[…]

De SolarEdge Energy Bank thuisbatterij optimiseert de beschikbare energie

De SolarEdge Energy Bank thuisbatterij optimiseert de beschikbare energie

Battery Supplies: oplossingen voor opslag van hernieuwbare energie

Battery Supplies: oplossingen voor opslag van hernieuwbare energie

Netwerken en innovaties ontdekken op InterSolution

Netwerken en innovaties ontdekken op InterSolution

Meer artikels