Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

InterSolution toont veelbelovende toekomst van solarmarkt

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
InterSolution toont veelbelovende toekomst van solarmarkt

Er wacht de zonne-energiemarkt een mooie toekomst. Zonnewarmte verwerft een steeds grotere plek in de energietransitie. Met de snelle groei in Vlaanderen en Nederland neemt ook het aantal marktspelers toe. InterSolution, de netwerk- en vakbeurs bij uitstek voor zonne-energie in de Benelux, op woensdag 15 en donderdag 16 januari 2020 in Flanders Expo in Gent, biedt de solarprofessional een totaaloverzicht van de nieuwste innovaties die er op de markt te vinden zijn.

“Met InterSolution hopen wij een steentje bij te dragen aan de verdere grootschalige uitrol van zonne-energie”, aldus Delphine Martens, die het event intussen al voor de negende keer organiseert. Zonnepanelen zijn niet meer weg te denken in de nieuwbouwmarkt. Bovendien rukken in het landschap ook grondgebonden zonneparken steeds meer op. De hete zomer van dit jaar was voor menig Vlaming en Nederlander een ‘eye-opener’: het klimaat verandert en zonne-energie blijkt een toekomstgerichte keuze. “De sector is aan een stevige heropleving bezig, maar er is nog een lange weg te gaan naar de Europese vastgelegde energiedoelstellingen. De solarwereld evolueert razendsnel, zowel inzake schaalgrootte als technologie. Met een bezoek aan InterSolution is de professional weer helemaal mee met de allernieuwste producten en ontwikkelingen”, stelt Delphine Martens.

Professionals

InterSolution biedt ruime mogelijkheden voor marktspelers die direct contact willen leggen met collega’s, klanten en leveranciers. In 2019 groeide het bezoekersaantal nog met 6%. Een bezoek aan InterSolution is nuttig voor iedereen die professioneel in aanraking komt met de solarbusiness, zoals elektriciens, solarteurs, fabrikanten, bouwaannemers, installateurs, studiebureaus, dakwerkers, loodgieters, architecten, verdelers, verwarmingstechnici, openbare besturen en andere solarprofessionals actief in consultancy, hernieuwbare energie of zwembaden. De voorbije editie kwam liefst 18% van de bezoekers uit Nederland.

Reeds in juli 2019, meer dan een halfjaar voor de start van de beurs, was ruim 75% van de standruimte verhuurd. Toonaangevende leveranciers uit heel Europa tonen op InterSolution hun laatste nieuwigheden inzake zonnepanelen, energieopslag, montagesystemen, regeltechnieken en software. Voor vele standhouders is de tweedaagse vakbeurs – met laatavondopenstelling op woensdag – de belangrijkste toegangspoort tot de Belgische solarmarkt, om nieuwe leads en projecten binnen te halen en om bestaande relaties te onderhouden. Toegang is gratis mits online voorregistratie.

Batterijopslag

De groeiende belangstelling voor batterijopslag zet zich in de komende editie van InterSolution door. Ook monitoringsoftware is de jongste jaren gemeengoed geworden en maakt vast deel uit van het beursaanbod. Daarnaast hebben exposanten en bezoekers toenemende aandacht voor energiemanagement, onder meer omwille van het dreigende stroomtekort in België, en voor centrale omvormers, omdat solarprojecten in omvang alsmaar groter worden.

Ook in 2020 worden in de conferentieruimte van de beurshal een reeks gratis Masterclasses door deelnemende exposanten aangeboden. Deze infosessies zijn praktijkgericht en geven duiding bij de laatste ontwikkelingen en innovaties in de markt.

Het programma van de Masterclasses vind je op www.intersolution.be.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

InterSolution: veel aandacht voor batterijen en slimme omvormers

InterSolution: veel aandacht voor batterijen en slimme omvormers

Liefst 2.683 vakgenoten waarvan 19% uit Nederland, zakten in januari af naar InterSolution om de innovaties van leveranciers uit België, Nederland, Luxemburg, Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk, Italië, Israël… met eigen ogen[…]

30/01/2020 | Hout, Gevel & DakwerkenDak
NIKO : Complete controle voor elk huis, elke keer weer

NIKO : Complete controle voor elk huis, elke keer weer

 BATTERY SUPPLIES: Oplossingen voor opslag van hernieuwbare energie

BATTERY SUPPLIES: Oplossingen voor opslag van hernieuwbare energie

Intersolution 2020

Intersolution 2020

Meer artikels