Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

InterSolution toont solarmarkt in volle groei

Gerelateerde onderwerpen :

InterSolution toont solarmarkt in volle groei

© www.drj.be

Wereldwijd is de solarindustrie in opmars, ook in België en Nederland. Solarprojecten worden in onze regio steeds talrijker én grootschaliger en met de groei van de markt neemt ook het aantal spelers toe. Tijdens de achtste editie van de netwerk- en vakbeurs voor zonne-energie InterSolution op woensdag 23 en donderdag 24 januari in Hal 8 van Flanders Expo in Gent krijgen solarprofessionals een totaaloverzicht van deze snel evoluerende markt.

Het succes van deze internationale vakbeurs bewijst dat de solarmarkt in België opnieuw in de lift zit. Vlaanderen bereikte in de zomer van 2017 de mijlpaal van 300.000 zonnestroomsystemen. In totaal werd er zowat 150 megawattpiek aan zonnepanelen geïnstalleerd. In 2018 zal dit met enkele tientallen procenten groeien. Ook het klimaatakkoord van Parijs en beloftes in de Europese Unie zetten de Belgische en Nederlandse overheden ertoe aan om zonne-energie op grote schaal te stimuleren. Zonne-energie is en blijft dan ook de toekomst.

Net als de eerdere zeven edities sinds 2009, die telkens gemiddeld 3.800 bezoekers lokten, wordt InterSolution 2019 een internationaal B2B-forum voor de solarindustrie waar vraag en aanbod elkaar treffen. Een bezoek aan InterSolution is daarom nuttig voor iedereen die professioneel in aanraking komt met de solarbusiness: elektriciens, solarteurs, fabrikanten, bouwaannemers, installateurs, studiebureaus, dakwerkers, loodgieters, architecten, verdelers, verwarmingstechnici, openbare besturen en andere solarprofessionals actief in consultancy, hernieuwbare energie of zwembaden. Tijdens de voorbije editie kwam liefst 16% van de bezoekers uit Nederland.

Alle innovaties onder één dak

Toonaangevende leveranciers uit heel Europa (o.a. uit de Benelux, Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk, Italië en Israël) demonstreren op InterSolution hun jongste nieuwigheden op het vlak van zonnepanelen, energieopslag, montagesystemen, regeltechnieken en software. Ook zonneboilers krijgen steeds meer aandacht, zowel in de consumenten- als de zakelijke markt. In Vlaanderen wordt vandaag bij nieuwbouw in 12% van de huizen een zonneboiler geplaatst. Monitoring is eveneens niet meer weg te denken uit de hedendaagse zonne-energiesector, nu steeds meer fabrikanten het niet langer als een optie aanbieden maar standaard toevoegen aan hun omvormers. De vakbeurs brengt een actueel totaaloverzicht van batterijen, bedrading, fixatiesystemen, meet- en regeltechnieken, monitoring- en montagesystemen, omvormers, productie-uitrusting, pv-modules, regulatoren, software, trackers, warmtepompen, zonneboilers, zonnecellen, zonnecollectoren, zonnepanelen, …

InterSolution 2019 volgt de heroplevende markt door deze editie te laten plaatsvinden in de ruimere Hal 8 i.p.v. Hal 3 van Flanders Expo. Daardoor wordt de beurs 2.000 m²  groter dan vorig jaar. “InterSolution onderstreept het positivisme onder zonne-energiebedrijven over de marktontwikkeling. Beursbezoekers komen zich bewust informeren bij de tientallen exposanten. Met InterSolution willen we actief bijdragen aan de verdere ontwikkeling en innovatie van de sector in de Benelux. Elke speler in de sector van zonnestroom, zonnewarmte, warmtepompen en energieopslag die zichzelf serieus neemt, mag hier niet ontbreken”, meent beursorganisatrice Delphine Martens van Delfico bvba.

Gratis Masterclasses

Ook dit jaar bieden de deelnemende exposanten in de conferentieruimte van de beurshal een reeks gratis Masterclasses aan. Deze praktijkgerichte infosessies geven duiding bij de jongste ontwikkelingen en innovaties in de markt. Het programma van deze Masterclasses vind je op www.intersolution.be.


Op 23 januari is InterSolution geopend van 9.30 uur tot 20 uur, op 24 januari van 9.30 uur tot 18 uur. Je kan je vooraf registreren voor een gratis beursbezoek op www.intersolution.be met actiecode INTS171159. Op de website vind je ook een actueel overzicht van de deelnemende exposanten.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Gent plaatst 17.000 zonnepanelen aan Rigakaai

Gent plaatst 17.000 zonnepanelen aan Rigakaai

De stad Gent sluit een overeenkomst met burgercoöperatie Beauvent voor de levering van groene stroom, bestemd voor eigen gebruik. De coöperatie zal samen met Lemahieu Group aan de Rigakaai 17.000 zonnepanelen installeren op de loodsen[…]

13/01/2022 | MilieuZonnepanelen
Vlaanderen wil pad effenen voor CO2-opslag en hergebruik

Vlaanderen wil pad effenen voor CO2-opslag en hergebruik

Windparken in Noordzee leveren stroom voor bijna 2 miljoen gezinnen

Windparken in Noordzee leveren stroom voor bijna 2 miljoen gezinnen

Gent neemt maatregelen naar aanleiding van droogtestudie

Gent neemt maatregelen naar aanleiding van droogtestudie

Meer artikels