Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Gebeurtenis

InterSOLUTION kiest voor kwaliteit

InterSOLUTION kiest voor kwaliteit

Na een onderbreking van drie jaar vindt op woensdag 17 en donderdag 18 januari 2018 in Flanders Expo in Gent tevens de reeds zevende editie plaats van InterSOLUTION, de internationale vakbeurs voor zonne-energie in de Benelux.

Dat de markt van zonne-energie heropleeft, bewijst de grote belangstelling van exposanten voor deze tweedaagse vakbeurs die de belangrijkste marktspelers ontvangt en de nieuwste (internationale) trends en innovaties toont. Professionals uit de branche bezoeken de vakbeurs gratis op vertoon van een uitnodiging, die verkrijgbaar is via www.intersolution.be. Op woensdag 17 januari is de traditionele nocturne (avondopening) tot 20 uur gepland.

Heroplevende zonne-energiemarkt

“Na een moeizame periode klimt de sector van zonnepanelen langzaam maar zeker uit het dal. Zonne-energie is en blijft de toekomst en de markt begint opnieuw te groeien, ook zonder grootschalige subsidies. Dat blijkt ook uit de grote belangstelling voor de beurs vanuit de hele Benelux”, juicht beursorganisatrice Delphine Martens van Delfico bvba toe.

Na zes succesvolle edities tussen 2009 en 2014 wil InterSOLUTION ook de komende jaren hét platform zijn voor alle professionals in deze nichemarkt, waar vraag en aanbod elkaar treffen. “Met een kwalitatieve business-to-business vakbeurs willen we de sector steunen en een positief signaal geven. Door de beurs te spreiden over twee dagen volgen we de voorzichtige groei van de markt. We blijven innoveren zodat de beurs maximaal rendeert voor zowel exposanten als bezoekers”, legt Delphine Martens uit.

InterSOLUTION presenteert zich als een internationaal gericht ontmoetingsforum over zonne-energie met standhouders uit België, Nederland, Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk, Slovenië, …

Behalve pv-panelen maken ook thermische zonne-energiesystemen, zonneboilers en warmtepompen deel uit van het aanbod. De vakbeurs brengt een actueel overzicht van batterijen, bedrading, fixatiesystemen, meet- en regeltechniek, monitoringsystemen, montagesystemen, omvormers, productie-uitrusting, pv-modules, regulatoren, software, tracker, warmtepompen, zonneboilers, zonnecellen, zonnecollectoren en zonnepanelen.

De professionele bezoekers van InterSOLUTION zijn vooral architecten, aannemers, consultants, dakwerkers, elektriciens, experts in hernieuwbare energie, de industrie, installateurs, loodgieters, openbare besturen, studiebureaus, verdelers, verwarmingstechnici, plaatsers van zwembaden, …

“We passen een strenge selectie toe inzake het profiel van de bezoekers. In de onzekere solarmarkt primeert kwaliteit immers boven kwantiteit”, beklemtoont Delphine Martens. Tijdens de voorbije edities trok de beurs gemiddeld 4.100 bezoekers uit dertig landen. Ruim een kwart van hen kwam uit Nederland, een onmiskenbaar gevolg van de sterk groeiende Nederlandse markt.

Voor meer info surf je best naar www.intersolution.be

 

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Eerste editie We Are Real Estate is schot in de roos

Eerste editie We Are Real Estate is schot in de roos

De eerste editie van We Are Real Estate is meer dan geslaagd. Precies 1.953 deelnemers hebben deze nieuwe vakbeurs voor vastgoedprofessionals in Brussels Expo bezocht, waar 55 exposanten het beste van zichzelf hebben gegeven. De algemene teneur[…]

09/06/2019 |
Vakbeurs ISH toont alle tools voor de energieomslag

Vakbeurs ISH toont alle tools voor de energieomslag

Iets meer bezoekers voor Prowood

Iets meer bezoekers voor Prowood

De certificatie van verhuurbedrijven is een feit

Publireportage

De certificatie van verhuurbedrijven is een feit

Meer artikels