Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

InterSolution bevestigt definitieve doorbraak zonne-energie

Gerelateerde onderwerpen :

InterSolution bevestigt definitieve doorbraak zonne-energie

© www.drj.be

Afgerond 2.500 professionals uit de sector van de zonne-energie bezochten op 23 en 24 januari in Flanders Expo Gent de achtste editie van InterSolution, de vakbeurs voor zonne-energie in de Benelux. De organisatie kan mooie cijfers voorleggen: 50% meer beursoppervlakte dan vorig jaar, meer dan 85 standhouders uit heel Europa en 6% meer bezoekers.

Zonne-energie is niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Bovendien rukken ook grootschalige zonneparken steeds meer op in onze regio. Editie 2019 van de solarvakbeurs InterSolution volgt deze groei. De vakbeurs was liefst 2.000 m² groter dan vorig jaar. “Dat veel standhouders een grotere stand namen dan vorige keer onderstreept het optimisme en de ambitie in de sector”, aldus een tevreden beursmanager Delphine Martens.

Benelux

Onder andere door het Europese klimaatakkoord maken solarbedrijven zich op voor een recordgroei. Zonne-energie speelt een steeds grotere rol in de energietransitie. “Met de groei van de afzetmarkt voor zonnepanelen in de Benelux stijgt ook het aantal fabrikanten, leveranciers en importeurs van montagesystemen”, stelt Delphine Martens. Voor vele buitenlandse standhouders is de tweedaagse vakbeurs in Gent hun belangrijkste toegangspoort tot de Belgische markt.

Trends

In het aanbod op InterSolution zijn volgens Delphine Martens verschillende trends en ontwikkelingen waar te nemen. “De elektrische auto rukt op. De wens om te rijden op zonnestroom is dan ook sterk groeiende. Op InterSolution werden omvormers met geïntegreerde oplader voor elektrische auto’s voorgesteld. Op de Belgische markt wordt veel meer dan in het verleden gestuurd op zelfconsumptie. Daarmee doen slimme energiemanagementsystemen en ook batterijen hun intrede. Energieopslag is ‘the next big thing’ in de energietransitie. De verkoop van residentiële pv-systemen onder Vlaamse consumenten groeit en ook de markt voor commerciële pv-systemen trekt aan. Pv-systemen bij Vlaamse bedrijven en overheidsinstellingen worden ook in omvang groter”, meent de beursmanager.

“Ook is 2019 het jaar waarin zonnepanelen met een vermogen van 300 wattpiek of hoger de nieuwe standaard worden. De kostprijsdaling van zonne-energie wordt steeds meer gevonden in het installeren van meer vermogen per vierkante meter”, besluit Delphine Martens.

Warmtepompen

Andere opmerkelijke thema’s op InterSolution waren de groeiende aandacht voor zonneboilers en warmtepompen; zonnepanelen voor terrasoverkappingen, carports, schuifwanden, piramidevormige daken en zeer grote daken; optimizers en schaduwoplossingen; design en esthetische ontwerpen; integratie met huisbesturingssystemen en monitoring op afstand via mobiele apps.

De volgende editie van InterSolution wordt georganiseerd op 23 en 24 januari 2020. Meer informatie vind je op www.intersolution.be.
 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

InterSolution: veel aandacht voor batterijen en slimme omvormers

InterSolution: veel aandacht voor batterijen en slimme omvormers

Liefst 2.683 vakgenoten waarvan 19% uit Nederland, zakten in januari af naar InterSolution om de innovaties van leveranciers uit België, Nederland, Luxemburg, Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk, Italië, Israël… met eigen ogen[…]

30/01/2020 | Hout, Gevel & DakwerkenDak
NIKO : Complete controle voor elk huis, elke keer weer

NIKO : Complete controle voor elk huis, elke keer weer

 BATTERY SUPPLIES: Oplossingen voor opslag van hernieuwbare energie

BATTERY SUPPLIES: Oplossingen voor opslag van hernieuwbare energie

Intersolution 2020

Intersolution 2020

Meer artikels