Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Inter-Vilvoordse heeft nog heel wat werk op de plank

Inter-Vilvoordse heeft nog heel wat werk op de plank

Directeur Olivier Moelaert van de sociale huisvestingsmaatschappij Inter-Vilvoordse Maatschappij voor Huisvesting (IVMH) heeft samen met o.m. de Vlaams-Brabantse gedeputeerde van Wonen Tom Dehaene en leidend ambtenaar Hubert Lyben van Vlabinvest dertien moderne appartementen ingehuldigd aan de Mechelsesteenweg in Vilvoorde.

De nieuwe woonblok omvat negen sociale huurappartementen en vier Vlabinvest-appartementen (voor mensen die een band hebben met de regio). Op de site stond oorspronkelijk een magazijn dat o.m. als garage en als loodgietersbedrijf gebruikt werd. De IVMH kocht het pand in 2007. Na de sloop kon hoofdaannemer Dethier uit Alken de bouwwerkzaamheden starten in februari 2013. Architect Jan Maenhout tekende de plannen. De oplevering volgde in december van vorig jaar.

Zonneboilers

Alle gelijkvloerse sociale woningen zijn rolstoeltoegankelijk. Onder het smalle perceel zit een parkeergarage. De toegepaste gevelmaterialen zijn baksteen en bangkirai. Voor de verwarming werd gekozen voor een collectief systeem waaraan zonneboilers zijn gekoppeld. De energie die de zonneboilers opwekken, wordt opgeslagen in een imposant buffervat in de ondergrondse garage. De installatie kost zowat 102.000 ' en heeft een 'collective heating measuring' waarbij de huurders rechtstreeks van Electrabel hun factuur krijgen, zonder tussenkomst van de huisvestingsmaatschappij.

Toekomst

De IVMH zit niet stil. 'We hebben de financiering rond voor twee grote projecten. In de Parkstraat in Vilvoorde, in de buurt van onze hoofdzetel, laten we in vier woonblokken 129 appartementen renoveren. In Machelen realiseren we 56 nieuwbouwwoningen in de tweede fase van het project Begoniagaarde. Dit project omvat zowel sociale huur- en koopwoningen als Vlabinvest-huurwoningen', kijkt de directeur vooruit. Voor deze projecten heeft een openbare aanbesteding plaatsgevonden, maar voor een gunning is het nog te vroeg.

Seniorenresidentie

De maatschappij wil binnenkort ook de bouw van een seniorenresidentie aanbesteden. Deze 19 appartementen met een ondergrondse parkeerruimte komen aan het Maurits Duchéhof in Vilvoorde (wijk Far West).

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Nederlandse zinkssmelterij Nyrstar tijdelijk gesloten

Nederlandse zinkssmelterij Nyrstar tijdelijk gesloten

De beursgenoteerde metaalverwerkende groep Nyrstar, een onderdeel van Trafigura, sluit vanaf 1 september tijdelijk zijn zinksmelterij in het Nederlandse Budel. Het bedrijf legt de productie voorlopig stil door de hoge energiekosten.[…]

19/08/2022 | Ondernemingen
Definitief ontwerp Walstraat in Hoboken goedgekeurd

Definitief ontwerp Walstraat in Hoboken goedgekeurd

Tien kilometer fietspad in Dilsen-Stokkem

Tien kilometer fietspad in Dilsen-Stokkem

Preventie-opdracht arbeidsongevallen bij ondernemingen faalt

Preventie-opdracht arbeidsongevallen bij ondernemingen faalt