Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Intelligente warmtepompen

Vaillant presenteert op Batibouw heel wat nieuwe producten in zijn warmtepompenassortiment. Vaillant introduceert de intelligente warmtepompen flexoTherm exclusive en flexoCompact exclusive en hun Green iQ-label. De aroTherm lucht/water-warmtepompen worden aangevuld met de nieuwe binneneenheid uniTower die de installatie een stuk eenvoudiger maakt. Ten slotte wil Vaillant ook de nadruk leggen op de uitzonderlijke garantie dat het in België aanbiedt voor zijn condensatiegaswandketels op aardgas, ecoTEC plus en ecoTEC exclusive Green iQ

Vaillant is zo zeker van de kwaliteit van zijn producten dat het vijf jaar garantie biedt op de condensatiegaswandketels ecoTec plus en ecoTec exclusive Green iQ (tot 37 kW), een uniek aanbod op de Belgische markt dat nog geldig is tot 31 december 2016. De ecoTec plus is een condensatiegaswandketel met een brander die moduleert tussen 20% en 100% van het vermogen van de verwarmingsketel. De condensatieketel condenseert eveneens voor de productie van sanitair water, waardoor hij nog zuiniger is op het gasverbruik. Dankzij zijn ingebouwde hoogrendementspomp en zijn herwerkte elektronica zorgt de ecoTec plus ook voor een besparing van tot 75 ' elektriciteit per jaar.

De ecoTec exclusive is een hoogtechnologische condensatieketel die op afstand bediend kan worden. Hij maakt gebruik van het gloednieuwe 'all-gas'-systeem, dat zorgt voor maximale efficiëntie: hij moduleert tussen 10 en 100% van zijn vermogen en verlaagt dus het gasverbruik. Er werd in het bijzonder aandacht besteed aan de connectiviteit van deze verwarmingsketel: hij beschikt over een ingebouwde internetmodule VR 900, waardoor hij in combinatie met de multiMatic VRC 700-regeling bediend kan worden vanop een smartphone of tablet met de multiMatic-app. Hij is voor 85% gemaakt uit reclycleerbare materialen die worden gekocht bij leveranciers die de kwaliteit van de grondstoffen waarborgen en verantwoord en duurzaam werken. Hierdoor is de ecoTec exclusive het eerste product in België dat het Green iQ-label van Vaillant draagt.

Met de flexoTherm exclusive en de flexoCompact exclusive Green iQ, intelligente en efficiënte warmtepompen die spaarzaam omgaan met onze natuurlijke hulpbronnen, luidt Vaillant een nieuw tijdperk in. Het bewijs spreekt voor zich: ze beschikken over een zeer hoge Coefficient of Performance (COP), tot 5,1 bij bodem/water (B0/W35), tot 4,2 bij lucht/water (A2/W35) en tot 5,4 bij water/water (W10/W35). Ze dragen tevens het hoogste ErP-label van hun klasse voor energie-efficiëntie bij verwarmingsproducten: A++. De warmtepomp is bijzonder flexibel en inzetbaar voor alle warmtebronnen: lucht dankzij aroCollect (externe eenheid voor warmtecaptatie), bodem/water (grondwater) dankzij de tussenwarmtewisselaar fluoCollect.

Beide warmtepompen zijn uitgerust met een ingebouwd actief koelsysteem, en bieden ook de mogelijkheid tot passieve koeling met de module VWZ NC voor de warmtepompen bodem/water en water/water. Deze laatste biedt een rendement dat tien keer hoger is dan dat van het actieve koelsysteem, waardoor het ook kan dienen om in de zomer gebouwen voordelig koel te houden.

Deze bijzonder stille warmtepompen kunnen op afstand bediend worden dankzij de internetmodule VR 900 (accessoire), de multiMatic VRC 700-regeling en de multiMatic-app. Bovendien zijn ze perfect geschikt voor zowel nieuwbouw als renovaties van woningen en appartementsgebouwen, en beschikken ze over een omniumgarantie van twee jaar en een garantie van tien jaar voor de compressor.

uniTower

Als uitbreiding van het gamma, aroTherm biedt de binneneenheid uniTower (foto) een plug and play oplossing ter grootte van een koelkast (minder dan 0,5 m² grondoppervlak), die zeer snel geïnstalleerd kan worden waardoor gemiddeld een dag werk door twee plaatsers kan worden uitgespaard. De uniTower voorziet met zijn boiler van meer dan 184 l in alle sanitaire warmwaterbehoeften. Naast zijn aangename design en zijn bijna geruisloze werking, kan hij ook worden uitgerust met een kit voor diverse circuits (VR 70 of VR 71 waarbij de pompgroep(en) en evenwichtsfles achter de uniTower gemonteerd kunnen worden. Indien er niet wordt gewerkt met één van deze modules kan de plaats achter het toestel gebruikt worden voor 18L retourbuffervat (installaties met zoneventielen per kamer), en/of voor een sanitaire omlooppomp. De uniTower bestaat in twee versies, met of zonder tussenwarmtewisselaar (glycol/water).

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Thomas & Piron neemt BAM Galère en BAM Lux over

Thomas & Piron neemt BAM Galère en BAM Lux over

De Waalse groep Thomas & Piron neemt de bedrijven BAM Galère en BAM Lux over van de Nederlandse groep BAM. De Nederlandse groep BAM heeft in ons land ook nog het bedrijf Interbuild. De transactie, waarvan het bedrag niet wordt[…]

Burgers investeren in Scholen van Vlaanderen

Burgers investeren in Scholen van Vlaanderen

Aanleg omleidingsweg Anzegem stap dichterbij

Aanleg omleidingsweg Anzegem stap dichterbij

Ontwerp Leiebrug tussen Wevelgem en Lauwe is klaar

Ontwerp Leiebrug tussen Wevelgem en Lauwe is klaar