Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Inspirerend boek over groene internationale interieurprojecten

Gerelateerde onderwerpen :

Inspirerend boek over groene internationale interieurprojecten

© x-default

Het nieuwe boek ‘Inspiration’ van groenexpert Sander Kroll toont fraaie foto’s van 164 unieke internationale interieurprojecten waarin planten een hoofdrol spelen. Het boek, in groot formaat, geeft daarmee een uniek beeld van spectaculaire groentoepassingen in gebouwen uit onder meer New York, London, Amsterdam, Barcelona en Bangkok.

Van enorme binnentuinen tot zwevende bomen en mega-plantenwanden. Per project worden locatie, architect en interieurbeplanter vermeld. Inspiration is gemaakt voor (interieur)architecten, vastgoed- en facilitymanagers, interieurbeplanters en groenprofessionals. Het nieuwe boek is het vijfde deel uit de succesvolle serie ‘Plants Extra Large’.

Indrukwekkende projecten laten zien welke mogelijkheden tegenwoordig bestaan op het gebied van interieurbeplanting. Het boek toont internationale binnentuinen met lef. De architecten hebben een duidelijk statement willen maken waardoor behalve een gezonde omgeving ook visueel spektakel is gecreëerd.

Groen bevindt zich niet langer alleen maar in een pot maar manifesteert zich met innovatieve bevestigingsmethodes opvallend en prominent in het interieur. Je krijgt dan bomen die ‘zweven’ en hoge plantenzuilen die tot het plafond reiken en fraai ontworpen binnentuinen in diverse stijlen. De getoonde ruimtes in diverse interieurstijlen variëren van een entreehal tot een wachtkamer en van een kantine tot een werkplek.

Inspiration is gemaakt door Sander Kroll, een specialist inzake interieurbeplanting. “De mens is genetisch ontworpen om in de natuur te leven. Tegenwoordig zijn we 80% van onze tijd binnenshuis, vaak in steden vol beton en rechte hoeken. Als je de natuur naar binnen brengt en gebouwen compleet vergroent, schep je een aangenaam leefklimaat voor mensen die er verblijven. Het boek toont de vele nieuwe mogelijkheden op gebied van groene interieurs”, aldus de samensteller.

Andere succesvolle plantenboeken van Sander Kroll verschenen in 1999 (Plants Extra Large), 2006 (Feeling Good with Plants Extra Large), 2009 (Plants XL) en 2012 (XL Plants Around).
 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Vijf kandidaten voor ‘Het Schoonste Gebouw’ van Antwerpen

Vijf kandidaten voor ‘Het Schoonste Gebouw’ van Antwerpen

Antwerpen telt prachtige erfgoedparels in publiek en privaat bezit en daarnaast zijn in de stad tal van inspirerende voorbeelden te vinden van restauratie-, renovatie- en herbestemmingsprojecten waarin hedendaagse eisen op een creatieve manier[…]

17/08/2019 | ArchitectenErfgoed
Renson haalt de raamuitbouw uit het verdomhoekje

Renson haalt de raamuitbouw uit het verdomhoekje

Spectaculaire Tintagel-voetgangersbrug geopend

Spectaculaire Tintagel-voetgangersbrug geopend

Gent zoekt studiebureau voor site politie

Gent zoekt studiebureau voor site politie

Meer artikels