Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Inspirerend boek over groene internationale interieurprojecten

Gerelateerde onderwerpen :

Inspirerend boek over groene internationale interieurprojecten

© x-default

Het nieuwe boek ‘Inspiration’ van groenexpert Sander Kroll toont fraaie foto’s van 164 unieke internationale interieurprojecten waarin planten een hoofdrol spelen. Het boek, in groot formaat, geeft daarmee een uniek beeld van spectaculaire groentoepassingen in gebouwen uit onder meer New York, London, Amsterdam, Barcelona en Bangkok.

Van enorme binnentuinen tot zwevende bomen en mega-plantenwanden. Per project worden locatie, architect en interieurbeplanter vermeld. Inspiration is gemaakt voor (interieur)architecten, vastgoed- en facilitymanagers, interieurbeplanters en groenprofessionals. Het nieuwe boek is het vijfde deel uit de succesvolle serie ‘Plants Extra Large’.

Indrukwekkende projecten laten zien welke mogelijkheden tegenwoordig bestaan op het gebied van interieurbeplanting. Het boek toont internationale binnentuinen met lef. De architecten hebben een duidelijk statement willen maken waardoor behalve een gezonde omgeving ook visueel spektakel is gecreëerd.

Groen bevindt zich niet langer alleen maar in een pot maar manifesteert zich met innovatieve bevestigingsmethodes opvallend en prominent in het interieur. Je krijgt dan bomen die ‘zweven’ en hoge plantenzuilen die tot het plafond reiken en fraai ontworpen binnentuinen in diverse stijlen. De getoonde ruimtes in diverse interieurstijlen variëren van een entreehal tot een wachtkamer en van een kantine tot een werkplek.

Inspiration is gemaakt door Sander Kroll, een specialist inzake interieurbeplanting. “De mens is genetisch ontworpen om in de natuur te leven. Tegenwoordig zijn we 80% van onze tijd binnenshuis, vaak in steden vol beton en rechte hoeken. Als je de natuur naar binnen brengt en gebouwen compleet vergroent, schep je een aangenaam leefklimaat voor mensen die er verblijven. Het boek toont de vele nieuwe mogelijkheden op gebied van groene interieurs”, aldus de samensteller.

Andere succesvolle plantenboeken van Sander Kroll verschenen in 1999 (Plants Extra Large), 2006 (Feeling Good with Plants Extra Large), 2009 (Plants XL) en 2012 (XL Plants Around).
 

AANBESTEDINGEN
Alle aanbestedingen

Meest aanbevolen artikels

Le Corbusier in MAS Antwerpen

Le Corbusier in MAS Antwerpen

In het MAS | Museum aan de Stroom in Antwerpen kan je nog tot 18 augustus de tentoonstelling ‘Le Corbusier. Linkeroever & Chandigarh’ bezoeken. De Zwitsers-Franse architect Le Corbusier (1887-1965) maakte in 1933 plannen voor[…]

26/04/2019 |
Winnaars Mies van der Rohe Award 2019 bekend

Winnaars Mies van der Rohe Award 2019 bekend

Sergison Bates architects uit Londen ontwerpt Leuvense podiumkunstensite

Sergison Bates architects uit Londen ontwerpt Leuvense podiumkunstensite

Projecten gezocht voor Prijs Wivina Demeester 2019

Projecten gezocht voor Prijs Wivina Demeester 2019

Meer artikels