Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Inspirerend boek over groene internationale interieurprojecten

Gerelateerde onderwerpen :

Inspirerend boek over groene internationale interieurprojecten

© x-default

Het nieuwe boek ‘Inspiration’ van groenexpert Sander Kroll toont fraaie foto’s van 164 unieke internationale interieurprojecten waarin planten een hoofdrol spelen. Het boek, in groot formaat, geeft daarmee een uniek beeld van spectaculaire groentoepassingen in gebouwen uit onder meer New York, London, Amsterdam, Barcelona en Bangkok.

Van enorme binnentuinen tot zwevende bomen en mega-plantenwanden. Per project worden locatie, architect en interieurbeplanter vermeld. Inspiration is gemaakt voor (interieur)architecten, vastgoed- en facilitymanagers, interieurbeplanters en groenprofessionals. Het nieuwe boek is het vijfde deel uit de succesvolle serie ‘Plants Extra Large’.

Indrukwekkende projecten laten zien welke mogelijkheden tegenwoordig bestaan op het gebied van interieurbeplanting. Het boek toont internationale binnentuinen met lef. De architecten hebben een duidelijk statement willen maken waardoor behalve een gezonde omgeving ook visueel spektakel is gecreëerd.

Groen bevindt zich niet langer alleen maar in een pot maar manifesteert zich met innovatieve bevestigingsmethodes opvallend en prominent in het interieur. Je krijgt dan bomen die ‘zweven’ en hoge plantenzuilen die tot het plafond reiken en fraai ontworpen binnentuinen in diverse stijlen. De getoonde ruimtes in diverse interieurstijlen variëren van een entreehal tot een wachtkamer en van een kantine tot een werkplek.

Inspiration is gemaakt door Sander Kroll, een specialist inzake interieurbeplanting. “De mens is genetisch ontworpen om in de natuur te leven. Tegenwoordig zijn we 80% van onze tijd binnenshuis, vaak in steden vol beton en rechte hoeken. Als je de natuur naar binnen brengt en gebouwen compleet vergroent, schep je een aangenaam leefklimaat voor mensen die er verblijven. Het boek toont de vele nieuwe mogelijkheden op gebied van groene interieurs”, aldus de samensteller.

Andere succesvolle plantenboeken van Sander Kroll verschenen in 1999 (Plants Extra Large), 2006 (Feeling Good with Plants Extra Large), 2009 (Plants XL) en 2012 (XL Plants Around).
 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Ontwerper aangeduid voor renovatie postgebouw Lokeren

Ontwerper aangeduid voor renovatie postgebouw Lokeren

De stad Lokeren kocht vorig jaar het oude postgebouw op de hoek van de Durmelaan en de Markt met de bedoeling er in de toekomst enkele stadsdiensten onder te brengen. Nu wordt het renovatieproject in gang gezet, gevolgd door de herbestemming van[…]

08/09/2020 | ProjectenArchitecten
Masterplan voor Leuvense podiumkunstensite

Masterplan voor Leuvense podiumkunstensite

Verkennend onderzoek 'Verkavelingswijken in transformatie'

Verkennend onderzoek 'Verkavelingswijken in transformatie'

Tentoonstelling 'Open Oproep' in Z33 Hasselt

Tentoonstelling 'Open Oproep' in Z33 Hasselt

Meer artikels