Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Inschrijvingen gestart voor Brick Award 2022

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Inschrijvingen gestart voor Brick Award 2022

(c) Wienerberger

Architecten kunnen nog tot 8 april projecten indienden voor de Brick Award, een internationaal bekende architectuurprijs die een eerbetoon is aan moderne en innovatieve baksteenarchitectuur.

 

De ingezonden projecten moeten tonen hoe gevarieerd en divers keramische producten kunnen zijn wanneer ze gebruikt worden voor wanden, gevels, daken en bestrating. Deze tweejaarlijkse prijs werd gelanceerd in 2004. 2022 is een bijzonder jaar voor de Brick Award, want Wienerberger zal deze voor de tiende keer uitreiken.
 
De Brick Award telt vijf categorieën: zich thuis voelen; samen leven; samen werken; publieke ruimtes delen; bouwen ‘outside the box’. Alle details over de inschrijvingen en over de Brick Award kan je vinden op de site van de wedstrijd. Deelnemen is gratis.
Voor de Brick Award van vorig jaar werden liefst 644 projecten uit 55 landen ingediend door 520 architecten. Aan die Brick Award was een prijzenpot van in totaal 29.500 € verbonden. Ondanks zes Belgische projecten bij de nominaties was er geen Belgische winnaar in 2020. De hoofdprijs en het goud in de categorie Sharing Public Spaces ging naar het faculteitsgebouw voor Radio en Televisie van de University of Silesia in Polen, een project van BAAS Arquitectura (Spanje), Grupa 5 architekci (Polen) en Maleccy biuro projektowe (Polen).
 
De genomineerde Belgische projecten voor de Brick Award van 2020 waren woningen van Graux & Baeyens architecten en atelier vens vanbelle in de categorie Feeling At Home, de Apostolinnen-site van dmvA architects en residentie DHK van Architecten- en Ingenieursbureau D'hondt Beyens Goesaert in de categorie Living Together en het Kortrijkse Depart van B-architecten en het Aalsterse bibliotheekproject Utopia van het Nederlandse bureau KAAN architecten in de categorie Sharing Public Spaces.
 
België doet het doorgaans goed in deze architectuurcompetitie. Bij de editie van 2018 won het Antwerpse bouwproject Westkaai Torens 5 & 6 van het Britse architectenkantoor Tony Fretton Architects i.s.m. De Architecten nv één van de Brick Awards. In 2016 behoorden bijna tien projecten uit ons land of met een Belgische inbreng tot de genomineerden. Dehullu Architecten behaalde toen één van de Brick Awards met het Auditorium AZ Groeninge vzw in Kortrijk. Het Buda Kunstencentrum in Kortrijk van Studio 51N4E won in 2014 een Brick Award.
 
Meer informatie vind je op www.brickaward.com.
 

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Vijf internationale laureaten voor Brick Award 22

Vijf internationale laureaten voor Brick Award 22

Architecten uit 53 landen hebben een recordaantal van 789 projecten voor de Wienerberger Brick Award ingediend. Vijf architectenbureaus uit Ecuador, Zwitserland, China en Frankrijk werden in de stad Wenen bekroond voor hun ontwerpen waarbij[…]

24/06/2022 | baksteenBrick Awards
Tentoonstelling zet Leuvense Podiumkunstensite in de kijker

Tentoonstelling zet Leuvense Podiumkunstensite in de kijker

Batibouw reikt Belgian Building Awards uit

Batibouw reikt Belgian Building Awards uit

Belgische zelfstandigen kloppen meeste uren in Europa

Belgische zelfstandigen kloppen meeste uren in Europa

Meer artikels