Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Inschrijven voor Benelux Trofee Thermisch Verzinken

Inschrijven voor Benelux Trofee Thermisch Verzinken

Zinkinfo Benelux reikt volgend jaar de elfde Benelux Trofee voor Thermisch Verzinken (BTTV) uit. Deze tweejaarlijkse wedstrijd wil creatieve en innovatieve toepassingen van thermisch verzinkt staal onder de aandacht brengen en beslissingsnemers overtuigen om met thermisch verzinkt staal te werken. Je kan sinds kort projecten indienen.

Openbare ruimte

Er zijn opnieuw zes categorieën waarvoor een project kan ingeschreven worden: Woningbouw, Utiliteitsbouw, Industriebouw, Infra en Mobiliteit, Karakteristieke stalen bouwdelen en Openbare ruimte. Deze laatste omvat o.m. sculpturen, lichtmasten, speeltoestellen, fietsrekken en straatmeubilair. De ingediende projecten moeten geheel of nagenoeg geheel afgewerkt zijn in 2015 of 2016. Elke categorie zal verschillende nominaties en één winnaar tellen.

Daarnaast zal Zinkinfo Benelux opnieuw een boek uitgeven met alle projecten die aan de Trofee deelnemen. Dit boek zal ruim worden verspreid onder opdrachtgevers, architecten, constructeurs en al diegenen die belang hebben bij of geïnteresseerd zijn in de toepassingen van thermisch verzinkt staal en duplex-systeem in de bouw.

Bij de vorige uitreiking van de Benelux Trofee Thermisch Verzinken ging één hoofdprijs naar een project met Belgische inbreng: de uitbreiding van de Bralima Brewery in Kinshasa door Asnong uit Herk-de-Stad, BCM uit Hoogstraten en Stabilogics uit Kampenhout. De andere winnende projecten waren een BMW Mini-garage in Amsterdam (foto: Mies Architectuur/Gerda van Ekris/Zinkinfo), een villa in Hellendoorn, een parkeergebouw bij een Ikea-winkel in Utrecht en de kabelnetgevels van de Markthal in Rotterdam.

In de editie van 2013 gingen nog drie hoofdprijzen naar Belgische projecten: de Antwerpse Sea Tank Terminal, basisschool Den Top uit Sint-Pieters-Leeuw en een passiefwoning in Lembeke van bouwheer-architect Hendrik Van de Veere.

Meer informatie over de BTTV en een inschrijvingsformulier vind je op www.zinkinfobenelux.com.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Poedercoatings voor het hoogste gebouw van Warschau

Poedercoatings voor het hoogste gebouw van Warschau

Europa krijgt er binnenkort een nieuwe wolkenkrabber bij. De Varso Tower in Warschau gaat met een hoogte van 310 m de skyline van de Poolse hoofdstad bepalen. Een hoogwaardig poedercoatingsysteem zal de toren beschermen tegen de soms zware[…]

Duurzaam bouwen met staalframesysteem FastWall

Duurzaam bouwen met staalframesysteem FastWall

Aluminium dakranden Roval-Solokraal® en Roval-Solotrim®

Publireportage

Aluminium dakranden Roval-Solokraal® en Roval-Solotrim®

Reynaers Aluminium toont nieuwe handgrepen en pivoterende deur

Reynaers Aluminium toont nieuwe handgrepen en pivoterende deur

Meer artikels