Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Insaver plaatst 527 zonnepanelen op dak Leuvens KBC-gebouw

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Insaver plaatst 527 zonnepanelen op dak Leuvens KBC-gebouw

(c) Insaver

Insaver, een dochterbedrijf van Luminus, installeerde zopas 527 zonnepanelen op het dak van het KBC-gebouw aan het station in Leuven. De bank en verzekeraar zal de opgewekte groene stroom zelf gebruiken en vermijdt hiermee elk jaar de uitstoot van 39 ton CO2.
 

 

De 527 zonnepanelen liggen verspreid over vier gebouwen van KBC aan het Leuvense station en hebben een vermogen van 176 kWp. Ze produceren samen elk jaar 170.560 kWh groene energie. Dit komt overeen met het jaarlijkse verbruik van ongeveer vijtig gezinnen. Insaver, gespecialiseerd in zonnepanelen en isolatie, stond in voor het ontwerp, de plaatsing en de inwerkstelling van de zonne-installatie.
 
Voor KBC maakt duurzaamheid integraal deel uit van de strategie van het bedrijf. We willen zo een wezenlijk verschil maken voor de economie en de samenleving. Sinds 2015 werd de directe uitstoot van de broeikasgassen van de eigen bedrijfsactiviteiten al met de helft afgebouwd. Vorig jaar bouwde KBC Groep het percentage hernieuwbare energie op naar 83%.
 
“Dit project toont aan dat KBC Groep blijft inzetten op het reduceren van zijn eigen ecologische voetafdruk. Het past ook perfect in ons plan om de emissie van broeikasgassen met 65% te verminderen voor de periode 2015-2030 en met 80% voor de periode 2015-2040, gemeten vanaf dit jaar en inclusief  het woon-werkverkeer. We engageren ons ook om tegen 2050 de CO2-uitstoot terug te brengen tot nul. Tegen 2030 willen we een aandeel van 90% hernieuwbare elektriciteit bereiken over alle kernlanden”, verklaart Geert Cromphout, directeur Facilities bij KBC.
 
Daarnaast heeft KBC Groep vorig jaar ook de ‘Collective Commitment to Climate Action’ getekend, een initiatief van de United Nations Environmental Program Finance Initiative (UNEP FI).
 
“Dit is een duidelijk engagement om ook onze indirecte impact op het klimaat, via de kredietverlening aan en de investeringen in activiteiten en projecten van onze klanten, in lijn te brengen met het Klimaatakkoord van Parijs. KBC zal hiervoor binnen de drie jaar ook duidelijke kwantitatieve doelstellingen publiceren”, vervolgt Cromphout.
 
“In de strijd tegen de klimaatopwarming moeten alle initiatieven die gericht zijn op de productie en het verbruik van lokale en groene energie, aangemoedigd worden. We willen onze klanten helpen hun CO2-voetafdruk te verkleinen, zoals bijvoorbeeld KBC hier doet. Zij produceren zelf de (groene) stroom die ze nodig hebben”, besluiten Grégoire Dallemagne, CEO van Luminus en Jan Pollaris, de CEO van Insaver.
 
Insaver is in 2012 ontstaan uit een oprechte interesse in de verbetering van de energiebesparing van gebouwen en werkt dagelijks aan het verkleinen van de ecologische voetafdruk van gezinnen en bedrijven in Vlaanderen en Brussel. Het bedrijf is gespecialiseerd in zonnepanelen, isolatie, dakwerken en batterijsystemen.
 
In 2017 trad Insaver toe tot de Groep Luminus. Insaver realiseerde vorig jaar 10.000 installaties voor een totaal van 44.000 zonnepanelen. Het bedrijf telt meer dan dertig werknemers en is gevestigd op het bedrijventerrein Europark in Houthalen.

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Renovatie- en energiepremie samen in één loket

Renovatie- en energiepremie samen in één loket

De Vlaamse renovatiepremie en energiepremies worden geïntegreerd in éénn loket. Tot 30 juni moesten de renovatie- en energiepremies afzonderlijk worden aangevraagd. Vanaf 1 oktober kunnen deze premies tegelijk worden[…]

05/07/2022 | Renovatie
Warmte en koude uit vier natuurelementen

Warmte en koude uit vier natuurelementen

TINC wordt partner van Zelfstroom

TINC wordt partner van Zelfstroom

DEME werkt mee aan productiesite voor groene waterstof in Oman

DEME werkt mee aan productiesite voor groene waterstof in Oman

Meer artikels