Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Duco: Innovaties voor een gezond binnenklimaat richting Polyclose

Duco: Innovaties voor een gezond binnenklimaat richting Polyclose

Afrekenen met een oververhit binnenklimaat? Gerust ademhalen? Van het nieuwste elektronisch gestuurde ventilatierooster, over CO2-gestuurde ventilatie én doekzonwering in één, tot structurele zonwering met ledverlichting: op Duco’s stand in hal 1 zullen alle pasklare antwoorden terug te vinden zijn om jouw binnenklimaat te optimaliseren en oververhitting tegen te gaan.

 

Nieuwste generatie ventilatieroosters

“We trekken richting Polyclose met een nieuwe generatie ventilatieroosters en zonweringinnovaties”, getuigt Hendrik Dejonghe, marketingmanager bij Duco Ventilation & Sun Control. “Te beginnen met het gloednieuwe volautomatisch gestuurde toevoerrooster TronicVent. In combinatie met de ventilatieboxen DucoBox Silent Connect of DucoBox Focus is een update van het DucoTronic System geboren, wat met een reductiefactor tot 0,35 kan tellen als E-peilverlagende ventilatieoplossing binnen systeem C.”

Doekzonwering met of uitvalarm

“Ook voor wat betreft buitenzonwering heeft Duco heel wat in petto”, gaat Dejonghe verder. “Zo beantwoordt Duco’s doekzonwering niet alleen aan de thermische, maar ook aan alle esthetische verwachtingen.” Voor de gevels met grote glaspartijen in ons straatbeeld biedt de DucoScreen Front 150 in stormvaste FIX-uitvoering met een hoogte- en breedtemaat van zes meter soelaas. “Zeker als je weet dat een degelijk zonweringssysteem zorgt voor een daling van de gemiddelde temperatuur binnenshuis tot 12 %.”
De DucoScreen Front 150, met of zonder uitvalarm (CAP), kan door de smalle zijgeleiders volledig onzichtbaar weggewerkt worden.

Zonwering in combinatie met natuurlijke ventilatie

Voor wie een 2-in-1 oplossing verkiest, namelijk zonwering in combinatie met natuurlijke ventilatie, kan kiezen voor de manueel bedienbare DucoTwin 120 en de elektronisch aanstuurbare TronicTwin. Deze ventilatieroosters met screen ondergingen een esthetische update en zijn bovendien akoestisch geoptimaliseerd met hoogwaardig dempingsmateriaal.”

Architecturale zonwering

“Ook wie een architecturale oplossing zoekt, is bij onze stand aan het juiste adres”, verkondigt de marketingmanager. “Zo zal de buitenzonwering met ledverlichting DucoSun Cubic Design ongetwijfeld de eyecatcher vormen.” In het aluminium profiel met uniek gevormde lamellen zijn led-strips geïntegreerd, die zorgen voor een ware designlook. Daarenboven zal het publiek het DucoSlide-gamma kunnen bewonderen. Zo is er het zonweringsysteem DucoSlide XXL met robuust LuxFrame-kaderprofiel van 45 x 130 mm, dat hoogtes tot 6 m aankan. Daarnaast is de zonwering met verticale lamellen DucoSlide Wood Vertical nieuw binnen het aanbod. De houten lamellen zorgen ervoor dat het aluminium kader niet zichtbaar is en bezorgen de gevel een strak design.

Intensief ventileren tegen oververhitting

Dejonghe: “We kunnen er niet onderuit. Door de actuele bouwprocessen met doorgedreven isolatie bij woning- en utiliteitsbouw is oververhitting een steeds groter wordend probleem. Hierdoor is het niet langer de vraag hoe je een woning moet verwarmen, maar wel hoe je oververhitting voorkomt en je een woning dus koel houdt.” Naast Duco’s natuurlijke toevoer, ventilatie, textielzonwering en architecturale zonwering vormt ook intensieve ventilatie hierop een klaar en duidelijk antwoord. Meer bepaald de DucoGrille NightVent zorgt voor intensieve en energiezuinige (nacht)ventilatie.
Duco Ventilation & Sun Control – 
stand 1541

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Deceuninck zet door op multi­materialiteit tijdens Polyclose 2022

Deceuninck zet door op multi­materialiteit tijdens Polyclose 2022

Deceuninck, toonaangevend producent van kunststof en aluminium profielen voor ramen en deuren, tekent opnieuw present voor Polyclose 2022. Naast hun productinnovaties, waarvoor je terecht kunt op hun gebruikelijke stand 1400, geeft Deceuninck[…]

24/08/2022 |
Sunshade Experts presenteert de nieuwe RS Smart 150 LED

Sunshade Experts presenteert de nieuwe RS Smart 150 LED

Met Magnetude® presenteert Frager een gepatenteerd en innovatief systeem dat tal van voordelen biedt tegenover de klassieke vleugeloverdekkende systemen

Met Magnetude® presenteert Frager een gepatenteerd en innovatief systeem dat tal van voordelen biedt tegenover de klassieke vleugeloverdekkende systemen

Aluplast: design meets Technology in Gent

Aluplast: design meets Technology in Gent

Meer artikels