Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Libramont

Innovatieparcours Demo Forest 2019

Gerelateerde onderwerpen :

,
Innovatieparcours Demo Forest 2019

© Vladimir Vitek

Demo Forest presenteert dit jaar voor het eerst een Innovatieparcours met een aantal innovaties die de organisatie selecteerde met de steun van het Franse technische Instituut FCBA. Voor deze editie werden twaalf materialen geselecteerd, met in alfabetische volgorde van de exposanten:


1/ ‘Art et voltige’ stelt een draagbare Winch voor met elektrische aandrijving en een Li-Ionbatterij die uiterst compact, licht en volledig autonoom is. Deze winch kan worden gebruikt voor verschillende werkzaamheden en verlicht aanzienlijk het werk van bosbouwwerknemers.
2/ Hybride technologie zal aanwezig zijn op Demo Forest op de stand van Forêt Matériel Service (FMS) met de zelfrijdende 8H GTE velmachine van Logset. De dieselmotor wordt ondersteund door een elektrische aandrijving om extra vermogen te bieden in moeilijke werkomstandigheden. Als de stroom niet wordt gebruikt, wordt de elektrische energie opgeslagen in de supercondensatoren die zijn bevestigd op de machine.

3/ De ‘Filière Bois’ toont een zeer innoverend concept van houtconstructie met het onthaalpaviljoen van  Demo Forest.

4/ ITS Energy van Bertrix stelt een biomassa warmte-installatie voor van het type alles-in-één, die modulair is gebouwd, die makkelijk kan aangesloten worden op de bestaande installatie en die geconnecteerd is voor een beheer vanop afstand van de bevoorrading. ITS Wood produceert ook 100% Belgische houtskool van 100% traceerbare oorsprong en milieuvriendelijk.

5/ Ménart toont de werking van zijn Excarotor, een nieuwe graafmachine met roterende frees voor de opbouw en het onderhoud van grachten. De grond kan in een uniforme laag op een grote breedte afgelegd worden of op een smalle strook naast de gracht.

6/ Micoforet demonstreert de Pezzolatto PTH 1400/1000 chipper voor grotere werven, die is uitgerust met een trommel met grote inertie en een hydraulisch tegenmes met automatische opening bij aanraking met vreemde voorwerpen.
7/ Voor Mioli werd de Timbermatic Maps software die de John Deere bosbouwmachines uitrust geselecteerd. Deze intelligente mappingfunctie helpt de bestuurder om de verschillende hopen hout te lokaliseren en de oogstroutes te optimaliseren dankzij een real time synchronisatie tussen de veller en de carrier.

8/ Rabaud verhoogt de doeltreffendheid van werven die brandhout produceren met de Xylopack, om de ordening van de houtblokken te optimaliseren tijdens de plaatsing op palletten dankzij een hydraulische triller. 

9/ Stihl stelt in wereldpremière de eerste kettingzaag met elektronische brandstofinjectie voor. Hij zorgt voor een significante verbetering van de prestaties, heeft een lager gewicht en garandeert minder brandstofverbruik. Deze machine werd ook geselecteerd om deel te nemen aan de Mecanic show.

10/ Het Belgische bedrijf Timbtrack introduceert digitale hulpmiddelen voor bosbouwers met het TPM-toestel voor de digitale opname van metingen tijdens staande cubagemetingen: diameter, hoogte, coniciteit, soort. Ze gaat telkens gepaard met een opname van de GPS-coördinaten die het mogelijk maken om de gegevens ogenblikkelijk door te sturen naar bosbouwsoftware op kantoor.

11/ De Zwitserse fabrikant van gereedschappen voor de bosbouwsector Vallobre presenteert een automatisch slijpsysteem voor kettingen van kettingzagen dart het werk aanzienlijk vergemakkelijkt en de veiligheid sterk verhoogt. Dit systeem is zeer compact en aangedreven in 12 of 24 volt, waardoor het in het bos kan meegenomen worden om te slijpen.

12/ Verhaeghe Products verdeelt de TMC Cancella bosbouwfrezen. Het zal deelnemen aan de demonstraties met een MPK bosbouwfrees die geschikt is om een dieptebewerking uit te voeren op stronken, stenen en wortels en om bovengrondse begroeiing te verbrijzelen dankzij een versnellingsbak om het toerental van de rotor snel aan te passen.

“Al deze materialen worden twee dagen gedemonstreerd op Demo Forest en worden aangeduid door een informatief teken op elke stand en een logo op het plan. Ze worden individueel voorgesteld tijdens een rondleiding”, meldt ir. Maurice Malpas, projectverantwoordelijke van de beurs van Libramont.
 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Beurs van Libramont verwelkomt opnieuw 200.000 bezoekers

Libramont

Beurs van Libramont verwelkomt opnieuw 200.000 bezoekers

Zowat 800 standhouders nemen dit jaar deel aan de 85ste Beurs van Libramont, die van 26 tot 29 juli op het beursterrein in deze gemeente in de provincie Luxemburg plaatsvindt. De beurs zelf wordt op 30 en 31 juli gevolgd door Demo Forest met[…]

15/07/2019 |
“Wie zal morgen onze steden bouwen?”

Libramont

“Wie zal morgen onze steden bouwen?”

Recupel
Libramont

Recupel
AgTech Summer Camp vormt versneller voor start-ups

Libramont

AgTech Summer Camp vormt versneller voor start-ups

Meer artikels