Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Innovatie en nieuwe systemen staan centraal op Polyclose

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Innovatie en nieuwe systemen staan centraal op Polyclose

Nieuwe en innoverende systemen, nieuwe trends, nieuwe Europese exposanten, kortom ‘nieuw’ en ‘innoverend’ zijn dé sleutelwoorden voor Polyclose, de Europese vakbeurs voor raam-, deur-, zonwering-, gevel- en toegangstechniek die op woensdag 15 januari om 9.30 uur de deuren opent in Flanders Expo in Gent.

De markt van ramen, deuren, zonweringen, gevelsystemen en toegangstechnieken innoveert fors. (Ge)bouwoptimalisatie is meer dan ooit de nieuwe trend door steeds strengere energie- en veiligheidsnormen en digitalisering van het bouwproces. Daarenboven zal op Polyclose te zien zijn dat er steeds meer belang wordt gehecht aan de graad van afwerking en een quasi onzichtbare integratie van elementen.

Het design van ramen en deuren, de grootte, de functionaliteit, gecombineerd met zonwerende systemen, hebben een steeds grotere invloed in de moderne architectuur. Traditionele stenen gevels worden vervangen door glasgevels, niet alleen in grote steden zoals vroeger, maar de jongste jaren ook op het platteland. Het traditionele zadeldak wordt steeds vaker vervangen door een plat dak. Men zou kunnen zeggen dat het dak niet meer op de gevel staat, maar ertussen ligt. Daken worden een horizontale doortrekking van de gevel en de gevelelementen in de hedendaagse architectuur. Wat uiteraard ook meer mogelijkheden biedt om de plaatsing en de rentabiliteit van energiegenerators te verbeteren.

Tijdens de drie dagen van Polyclose tonen meer dan 250 Europese exposanten in Flanders Expo hun nieuwigheden aan afgerond 14.000 bezoekers, waarvan 25% uit Nederland. Dat maakt van Polyclose het niet te missen evenement voor professionals om op de hoogte te zijn van de nieuwe producten en trends. De toegang is gratis voor professionals uit de sector mits online voorregistratie.

Toonaangevende exposanten

Polyclose staat voor alles wat open en dicht gaat in een gebouw. De vakbeurs biedt een overzicht van alle bewegende elementen, inclusief poorten en hekken. Standhouders zijn vooral actief in aluminium profielen en systemen, automatisatie, biometrische systemen, bouwbeslag, coatings, deursystemen, dichtingen, gereedschappen, gevels, glas en toebehoren, kunststofprofielen, kunststofsystemen, machines, poorten, rolluiken, sloten, software, staalsystemen, toegangscontrole, ventilatiesystemen, vliegenramen en zonwering.: “Reeds in juli 2019, meer dan een halfjaar vóór de start van de beurs, was 95% van de beschikbare standruimte verhuurd. Voor deze editie verwelkomen we opnieuw heel wat Duitse, Italiaanse en Nederlandse bedrijven”, weet beursorganisator Guy Martens.

Professionals

De bezoekers van Polyclose zijn actief in het bewerken van aluminium en kunststof, architectuur en studiebureaus, automatisatie en toegangscontrole, bouw, beveiliging, glas, ramen en deuren, schrijnwerk, ventilatie, zonwering en rolluiken.

Polyclose kan ke bezoeken van woensdag 15 tot en met vrijdag 17 januari 2020, 9.30 tot 18.30 uur. Op donderdag is er de avondopenstelling tot 20 u. Meer informatie vind je op https://www.polyclose.be/nl

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Renson viert 15 jaar Fixscreen op Polyclose

Renson viert 15 jaar Fixscreen op Polyclose

De Fixscreen-doekzonwering van Renson wordt 15. Voor de producent uit Waregem was er geen beter moment om dat te vieren dan op de openingsavond van Polyclose in Gent, samen met alle partners en Renson-ambassadors die mee bijdroegen tot het[…]

Sunparadise: Dit is nieuw bij de Hawaii 40 Cubo

Sunparadise: Dit is nieuw bij de Hawaii 40 Cubo

Argent ALU - Argenta & ROB

Argent ALU - Argenta & ROB

METAFA HOLLAND PRESENTEERT ZICH MET NIEUWE PRODUCTEN.

METAFA HOLLAND PRESENTEERT ZICH MET NIEUWE PRODUCTEN.

Meer artikels