Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Inge Simons is directeur HR bij SPIE Belgium

Gerelateerde onderwerpen :

,
Inge Simons is directeur HR bij SPIE Belgium

(c) SPIE Belgium

SPIE Belgium, de Belgische dochteronderneming van SPIE, één van de Europese marktleiders in multitechnische dienstverlening op het gebied van energie en communicatie, stelde Inge Simons aan als directeur human resources. Inge startte in deze functie op 1 oktober.
Simons studeerde af aan de Karel De Grote Hogeschool in Antwerpen. Ze heeft verschillende HR-opleidingen gevolgd bij organisaties als Gallup, Dale Carnegie, Galilei en Kluwer. Ze startte haar loopbaan in 1996 als HR-coördinator bij het advocatenkantoor Loeff Claeys Verbeke. Daarna ging ze aan de slag als consultant bij Ernst & Young in het kader van expatriëringsprogramma, alvorens Broadnet te vervoegen als HR-coördinator Benelux. In 2001 werd Inge Simons aangeworven door de groep American Standard Europe, waar ze verschillende human resources-functies uitoefende. Vervolgens werd ze Senior HR business partner bij KPN. In 2010 trad ze in dienst bij het advocatenkantoor Freshfields Bruckhaus Deringer als verantwoordelijke human resources. Later ging ze aan de slag bij de groep Eastman Chemical Company, waar ze zich opwerkte tot directeur human resources van België. Deze functie bekleedde ze ook bij Bridgestone Europe (2017-2018) en Swissport Belgium (2018-2020).
 
In haar nieuwe functie bij SPIE Belgium volgt Inge Jean-Pierre Martin op en zal ze nauw samenwerken met Hein Dirix, de algemeen directeur van SPIE Belgium.
 
De belangrijkste missie van Inge Simons als directeur human resources bij SPIE Belgium is het voortzetten van het human resources beleid dat dicht staat bij de operationele profielen; dit met een bijzondere aandacht voor de aantrekkelijkheid van SPIE als werkgever en voor het welzijn van de  werknemers op het werk. Deze twee essentiële pijlers ondersteunen immers SPIE in haar
groeidoelstellingen.
 
“Het doet me enorm plezier om deel te mogen uitmaken van de SPIE-familie,” zegt Inge, “ik zie het als een mooie uitdaging om mijn steentje te kunnen bijdragen aan deze organisatie en aan haar toekomstige groei.”

SPIE Belgium

SPIE Belgium is een dochteronderneming van de groep SPIE, naar eigen zeggen de onafhankelijke Europese marktleider in multitechnische dienstverlening. Het bedrijf biedt haar klanten uit de industrie en de tertiaire en infrastructuursector een lokale service en een gediversifieerd aanbod. Met meer dan 1.850 medewerkers en 16 vestigingen in België en in Luxemburg staat SPIE Belgium voor geïntegreerde oplossingen en diensten op het gebied van elektrotechniek, machinebouw en airconditioning, energie en communicatienetwerken.
 
SPIE telt bijna 47.200 medewerkers. De groep SPIE boekte in 2019 een geconsolideerde omzet van 6,9 miljard € en een geconsolideerde ebita van 416 miljoen €.

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

SPIE Belgium wint award voor jongerenintegratie

SPIE Belgium wint award voor jongerenintegratie

CEO Hein Dirix (l.) en human resources manager Manuel Moral van SPIE Belgium, mochten voor de tweede opeenvolgende keer de hoofdprijs in de categorie ‘Jongerenintegratie en begeleiding in het professionele traject’ van de[…]

18/09/2021 | award
Nelissen Steenfabrieken viert 100ste verjaardag

Nelissen Steenfabrieken viert 100ste verjaardag

Aertssen Group wil funderingsbedrijf Van Rooy overnemen

Aertssen Group wil funderingsbedrijf Van Rooy overnemen

Groep Huyzentruyt lanceert bedrijfsobligaties voor Belgische en Poolse vastgoedprojecten

Groep Huyzentruyt lanceert bedrijfsobligaties voor Belgische en Poolse vastgoedprojecten

Meer artikels