Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Infosteel bezoekt De Krook

Infosteel organiseert op woensdag 10 juni van 13.30 tot 18 uur een projectbezoek aan het stadsvernieuwingsproject De Krook in Gent. De Krook omvat een nieuwe stadsbibliotheek, een onderzoekscentrum voor media en informatie, kunst en cultuur, en ontmoetingsplekken zoals café's, restaurants, parken en pleinen.

Het Gentse architectenbureau Coussée & Goris architecten en hun partner RCR Arquitectes hebben het hoofdgebouw ontworpen, net als het hele landschapsconcept met inbegrip van de bruggen, pleinen en verkeerstrajecten. In de nieuwbouw komen behalve de nieuwe bib ook kantoren van iMinds, UGent en REC. Studiebureau Mouton stond in voor het structureel ontwerp. Hoofdaannemer is Antwerpse Bouwwerken en de opmerkelijke staalstructuur wordt gebouwd door Iemants staalconstructies.

De deelnemers worden ontvangen vanaf 13.30 uur in de A. Musschezaal van de Gentse bibliotheek (Woodrow Wilsonplein). De presentaties starten om 14 uur. Sprekers zijn Philippe Coigné (Infosteel), Krist Biebauw (directeur van de bibliotheek), Ralf Coussée (Coussée & Goris architecten), Guy Mouton (Studieburo Guy Mouton) en Bart Van Rooy (Iemants Staalbouw). Om 15.30 uur is er een bezoek aan de bouwplaats, gevolgd door een drink in stadsbrouwerij Gruut (Grote Huidevettershoek 10).

Inschrijven kan via www.infosteel.be. Leden betalen 65 ', niet-leden 75 '.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Hasselt biedt 3.000 gezinnen complete renovatiehulp op maat

Hasselt biedt 3.000 gezinnen complete renovatiehulp op maat

De stad Hasselt gaat meer dan 3.000 gezinnen persoonlijk begeleiden in het verduurzamen van hun woning. De campagne startmetrenoveren.be omvat een complete aanpak op maat, van analyse tot werken, op een schaalgrootte die nog niet eerder werd[…]

Consortium gekozen voor bouw nieuw VRT-hoofdkwartier

Consortium gekozen voor bouw nieuw VRT-hoofdkwartier

Aquafin bouwt duurzame campus in Aarstelaar

Aquafin bouwt duurzame campus in Aarstelaar

West-Vlaanderen plant aanleg vijf fietspaden

West-Vlaanderen plant aanleg vijf fietspaden