Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Infosteel bezoekt De Krook

Infosteel organiseert op woensdag 10 juni van 13.30 tot 18 uur een projectbezoek aan het stadsvernieuwingsproject De Krook in Gent. De Krook omvat een nieuwe stadsbibliotheek, een onderzoekscentrum voor media en informatie, kunst en cultuur, en ontmoetingsplekken zoals café's, restaurants, parken en pleinen.

Het Gentse architectenbureau Coussée & Goris architecten en hun partner RCR Arquitectes hebben het hoofdgebouw ontworpen, net als het hele landschapsconcept met inbegrip van de bruggen, pleinen en verkeerstrajecten. In de nieuwbouw komen behalve de nieuwe bib ook kantoren van iMinds, UGent en REC. Studiebureau Mouton stond in voor het structureel ontwerp. Hoofdaannemer is Antwerpse Bouwwerken en de opmerkelijke staalstructuur wordt gebouwd door Iemants staalconstructies.

De deelnemers worden ontvangen vanaf 13.30 uur in de A. Musschezaal van de Gentse bibliotheek (Woodrow Wilsonplein). De presentaties starten om 14 uur. Sprekers zijn Philippe Coigné (Infosteel), Krist Biebauw (directeur van de bibliotheek), Ralf Coussée (Coussée & Goris architecten), Guy Mouton (Studieburo Guy Mouton) en Bart Van Rooy (Iemants Staalbouw). Om 15.30 uur is er een bezoek aan de bouwplaats, gevolgd door een drink in stadsbrouwerij Gruut (Grote Huidevettershoek 10).

Inschrijven kan via www.infosteel.be. Leden betalen 65 ', niet-leden 75 '.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

PWC maakt vergelijkende studie energieprijzen

PWC maakt vergelijkende studie energieprijzen

In gezamenlijke opdracht van de vier energieregulatoren, voerde PricewaterhouseCoopers (PWC) een vergelijkende studie uit naar de elektriciteits- en aardgasprijzen in België en de ons omringende landen (Duitsland, Frankrijk, Nederland en[…]

27/05/2022 | ElektriciteitActueel
Geen nieuwe vergunning voor oppompen grondwater in Heers

Geen nieuwe vergunning voor oppompen grondwater in Heers

Vlaamse scholen kunnen besparen dankzij energieprestatiecontracten

Vlaamse scholen kunnen besparen dankzij energieprestatiecontracten

Nieuwe schoolgebouwen gepland in Jette

Nieuwe schoolgebouwen gepland in Jette