Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Infosessies voor pas afgestudeerde architecten

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Infosessies voor pas afgestudeerde architecten

(foto Sara Vandewalle)

Voor vele afgestudeerde architecten staat de stage voor de deur. Een uitdaging die heel wat vragen oproept. Om alle vraagtekens weg te werken en stagiairs op weg te helpen naar de bouwrealiteit organiseert Netwerk Architecten Vlaanderen (NAV) in september een nieuwe editie van de ‘Kick Off Days for Architects’. Deze gratis infosessies helpen stagiair-architecten bij hun eerste echte stappen in de bouwsector.
De juiste informatie kan het parcours voor kersverse ontwerpers heel wat lichter maken. Tijdens de ‘Kick Off Days for Architects 2019’ zet een panel van experts de rechten, plichten en mogelijkheden op een rij. Wat houdt het statuut van stagiair-architect in? Mag je gedurende je stage eigen werken uitvoeren? Zijn stagiairs verplicht een btw-nummer aan te vragen? Hoe zit het met buitenlandse stages? Hoeveel verdien je en hoe pak je je eerste project aan? zijn slechts enkele vragen waarop je tijdens de infosessie een antwoord zal krijgen.
 
NAV nodigt enkele gevestigde architecten uit om hun ervaringen te delen. Onder meer Paul De Mulder (De Bouwerij), Wim Mertens (OM/AR) en Thijs Prinsen (LENS°ASS) geven ‘tips & tricks’ voor een mooie toekomst. Ook startende architecten komen aan het woord: stagiair-architect Katrien Valcke en architect Nils Gaethofs vertellen welke struikelblokken zij tegenkwamen en hoe ze die overwonnen.
 
Wie vragen heeft over zijn of haar stage, kan de infosessie volgen op donderdag 12 september in Gent (Desco), op dinsdag 17 september in Lummen (Desco) of op donderdag 19 september in Mechelen (BULO). De infoavonden beginnen om 18.30 uur en zijn volledig gratis. Omstreeks 21 uur wordt afgesloten met een drink. Online inschrijven is wel verplicht. Dat kan op www.kickoffdaysforarchitects.be.
 
OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Voormalig Olympisch terrein Seoel wordt speels parklandschap

Voormalig Olympisch terrein Seoel wordt speels parklandschap

Met het ontwerpprincipe van de interactieve, kronkelende lijn als uitgangspunt transformeert het Nederlandse MVRDV de rivieroevers van de Tancheon-vallei in Seoel (Zuid-Korea) om tot een ecologisch fiets- en wandelpark. Het ontwerp van The[…]

Gent bestelt studie over studentenhuisvesting

Gent bestelt studie over studentenhuisvesting

Een boomhotel voor het Château des Pères

Een boomhotel voor het Château des Pères

Een houten paviljoen dat school maakt

Een houten paviljoen dat school maakt

Meer artikels