Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Informazout lanceert besparingssimulator

Renovatie is dit jaar één van de hoofdthema's van Batibouw. Het (energie)besparingspotentieel in woningen is nog steeds enorm en ondanks het aanpassen van bepaalde premies blijft de terugverdientijd van energiebesparende investeringen meer dan interessant. Maar hoe maakt men de juiste keuzes, welke ingrepen leiden op het gebied van bijvoorbeeld verwarming tot het beste resultaat' Om daarbij te helpen lanceert Informazout op Batibouw een gloednieuwe besparingssimulator.

Deze simulator berekent op een eenvoudige manier welke impact verschillende energiebesparende maatregelen hebben op het stookolieverbruik. De simulator laat ' dankzij een benchmark op basis van 1.500 ingevulde enquêtes ' toe het eigen stookolieverbruik te vergelijken met gezinnen in een gelijkaardige woonsituatie, bv. woningen met hetzelfde bouwjaar, dezelfde isolatiegraad, enz. Meteen wordt duidelijk of men een zuinige mazoutverbruiker is of niet.

Wie ziet dat er nog werk aan de winkel is, kan in een volgende stap leren op welke manieren het stookolieverbruik gereduceerd kan worden, en wat de impact is van bepaalde energiebesparende maatregelen, zoals (na)isolatie van de muren, het dak of de vloer, hoogrendementsbeglazing of de installatie van een zonneboiler. Daarnaast worden ook tips gegeven over de niet te onderschatten winsten die een veranderd gedrag kunnen opleveren.

De simulator van Informazout zet dus volop in op energie-efficiëntie, een thema dat vanaf 26 september 2015 nóg meer in de actualiteit zal staan. Dan treedt immers de Europese Ecodesign richtlijn in alle EU-lidstaten in werking. Nieuwe energielabels zullen de consument vanaf dan toelaten om de energie-efficiëntie van verschillende soorten verwarmingsinstallaties makkelijker te lezen. Met de invoering van deze labels zullen tevens hogere eisen gesteld worden aan het minimumrendement van toestellen voor ruimteverwarming.

De simulator wordt gelanceerd op Batibouw en zal het hele jaar door beschikbaar blijven op www.informazout.be en www.kamazoutra.be.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Thomas & Piron neemt BAM Galère en BAM Lux over

Thomas & Piron neemt BAM Galère en BAM Lux over

De Waalse groep Thomas & Piron neemt de bedrijven BAM Galère en BAM Lux over van de Nederlandse groep BAM. De Nederlandse groep BAM heeft in ons land ook nog het bedrijf Interbuild. De transactie, waarvan het bedrag niet wordt[…]

Burgers investeren in Scholen van Vlaanderen

Burgers investeren in Scholen van Vlaanderen

Aanleg omleidingsweg Anzegem stap dichterbij

Aanleg omleidingsweg Anzegem stap dichterbij

Ontwerp Leiebrug tussen Wevelgem en Lauwe is klaar

Ontwerp Leiebrug tussen Wevelgem en Lauwe is klaar