Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Informatieve tools voor bouwers en ontwerpers van platte daken

Gerelateerde onderwerpen :

Informatieve tools voor bouwers en ontwerpers van platte daken

Foto René Schotanus

© 2017 - René Schotanus

Tijdens de Belgian Roof Day eind november konden bezoekers kennismaken met illumy.be, een website met handige functies voor bouwprofessionals. Illumy, dat vorig jaar reeds in België werd geïntroduceerd, is een gepatenteerd systeem dat volgens de makers het meeste daglicht toelaat van alle lichtkoepels, dakramen en lichtstraten die momenteel op de markt zijn.

Dit gebeurt dankzij de speciale beglazing, maar ook door zijn afmetingen tot 12 m². Illumy onderscheidt zich tevens door zijn lichte gewicht, slanke vormgeving en geïntegreerde led-sfeerverlichting. De Uw-waarde is geschikt voor lage-energiewoningen en zelfs passiefbouw.

Om de architect, aannemer of dakdekker zoveel mogelijk informatie te geven werd de website Illumy by Luxlight ontworpen. Illumy is één van de daglichtinnovaties van de jongste jaren. Het idee erachter is helder: daglicht is aangenaam en gezond. In tegenstelling tot andere fabrikanten gebruikt Luxlight voor Illumy de Crystall HR++ triple glazing, die veruit het meeste daglicht toelaat (LTA 75%), met bovendien de meest natuurlijke lichtkleur (Ra 97%).

Naast uitbundig daglicht laat het kristalheldere glas de zonnewarmte ruimschoots toe (g-waarde = 0,52), terwijl de Ug-waarde van 0,6 W/m²K uitstekend scoort op het vlak van isolerend vermogen. Door de grote afmetingen (van 1,7 tot ruim 12 m²) en een gepatenteerd verbindingssysteem op basis van ‘structural glazing’ komt nog meer daglicht naar binnen.

 

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

'De  bouw is het voorbije jaar veel flexibeler geworden'

'De bouw is het voorbije jaar veel flexibeler geworden'

Elke week geeft Bouwkroniek het woord aan een CEO uit de brede Belgische bouwsector. Dit keer voelen we Bill Olivier aan de tand, CEO van Loxam Belux.   Van welke nieuwe technologie verwacht u dat ze uw business de komende jaren het meeste[…]

Studiebureau Jonckheere verhuist naar cohousingproject in Brugge

Studiebureau Jonckheere verhuist naar cohousingproject in Brugge

'Sneller bouwproces koppelen aan duurzaamheid en kwaliteit'

'Sneller bouwproces koppelen aan duurzaamheid en kwaliteit'

VIATEQ: partner voor opdrachtgever en aannemer

Publireportage

VIATEQ: partner voor opdrachtgever en aannemer

Meer artikels