Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Infinity Bridge opgeleverd in Dubai

Gerelateerde onderwerpen :

,
Infinity Bridge opgeleverd in Dubai

(c) Besix Group

Six Construct, de dochteronderneming van de Besix Group in het Midden-Oosten, heeft de Infinity Bridge opgeleverd aan haar klant, de Dubai Road & Transport Authority (RTA). De 295 mlange brug rijst 15,5 m boven de Dubai Creek uit en verbindt de districten Al Shindagha en Al Ras.

 

De Infinity Bridge telt in totaal twaalf rijvakken, zes in elke rijrichting, en omvat een voetgangersstrook in beide richtingen. De naam van de brug is afgeleid van de 42 m hoge stalen boog in de vorm van het wiskundige symbool voor oneindigheid.

De constructie van het brugdek was al na acht maanden voltooid, ondanks de viruspandemie. Dat was onder andere mogelijk door de extreem nauwkeurige planning en de bouwmethoden die aangepast waren aan de infrastructuur en omgeving van het project. Op die manier kon het team de brugonderdelen gieten in gemiddeld zes dagen, in plaats van tien.

“We zijn enorm trots op het feit dat we dit project op tijd hebben afgewerkt. Dit kon enkel dankzij onze fantastische teams, partners en leveranciers. Zij moesten zich noodgedwongen herorganiseren zonder hun prestaties daaronder te laten lijden. Bovendien moesten de belangen van de klant en de veiligheid op de bouwwerf topprioriteit blijven. De Infinity Bridge is een magnifieke infrastructuur die significant bijdraagt aan het uiterlijk van de stad Dubai. Voornamelijk de Dubai Creek en de Dubai Canal, eveneens door Six Construct gebouwd, plukken hier de vruchten van”, aldus project manager Nicolas Bruyninckx.

De bouw van de Infinity Bridge maakt deel uit van een groter project in het kader van de ontwikkeling van Shindagha, één van de oudste wijken van Dubai. Dat Shindagha Corrider Improvement-project, geleid door de RTA, maakt een betere verkeersstroom mogelijk naar en van de wijk.

Six Construct bouwt daarvoor momenteel nog twee flyovers, een brug met één rijvak en een tunnel met twee rijvakken aan de Falcon Junction. De eerste flyover gaat over een druk kruispunt werd reeds voltooid in de eerste week van januari 2022, omdat die noodzakelijk was om de Infinity Bridge op te leveren.
Foto’s: Besix Groep.
OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

DEME haalt groot contract binnen in het Italiaanse Livorno

DEME haalt groot contract binnen in het Italiaanse Livorno

DEME uit Zwijndrecht heeft via haar Italiaanse vennootschap SIDRA een groot contract binnengehaald voor de uitvoering van bagger- en kustbeschermingswerken in de haven van Livorno in het westen van het Italiaanse Toscane. Een dergelijk[…]

29/03/2022 | DEME
Oorlog duwt prijzen keramische tegels fors omhoog

Oorlog duwt prijzen keramische tegels fors omhoog

Hout uit Rusland en Wit-Rusland is 'conflicthout'

Hout uit Rusland en Wit-Rusland is 'conflicthout'

Ufemat: oorlog in Oekraïne beïnvloedt prijzen bouwmaterialen

Ufemat: oorlog in Oekraïne beïnvloedt prijzen bouwmaterialen

Meer artikels