Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Incatro betreedt Belgische markt

Het Nederlandse Incatro is naar eigen zeggen al twintig jaar een internationale referentie in ruimteakoestiek. Het bedrijf ontwikkelt op maat gemaakte geluidsabsorberende systemen die tegelijk inzake design perfect in het interieur integreren. Sinds kort verdeelt de Belgische bvba Incatro, met zaakvoerder Sophie Vandekerckhove, deze producten op de Belgische markt. Het Nederlandse en het Belgische Incatro staan op zichzelf, maar zullen nauw samenwerken en van elkaars productontwikkeling en expertise genieten.

Incatro vervaardigt en plaatst de producten zelf. De hoogwaardige materialen, verwerkt in aluminium kaders en afgespannen met kwaliteitsdoek, zijn door erkende laboratoria getest. Incatro kan ze in zowat alle situaties en omgevingen inpassen. De producten kan je ofwel laten opgaan in het interieur ofwel net laten opvallen. Tot de productlijn behoren o.a. ARTpanel, ARTwall, ARTceiling en ARTscreen.

De Vlaamse ondernemer Sophie Vandekerckhove kreeg zelf in haar woning te maken met galm en storende geluiden. Tevergeefs zocht ze op de Belgische markt naar producten die zowel technisch als inzake look en design aan haar eisen voldeden. Uiteindelijk belandde ze bij de noorderburen van Incatro. Gedreven door haar enthousiasme over het product en de bereikte resultaten stelde ze directeur Carl Huijskens van Incatro voor om de producten ook in België op de markt te brengen. Vandekerckhove zal zich vanuit Melle aanvankelijk op België en in een tweede fase op de Franse markt richten. Na een overgangsperiode zal het Belgische Incatro geheel op eigen benen staan. Produceren en leveren zal gebeuren vanuit een eigen werkplaats met eigen monteurs.

De kwaliteitsnormen zijn dezelfde als in Nederland. Beide bedrijven zullen ook dezelfde prijzen- en productenpolitiek voeren en intens samenwerken. Het Nederlandse Incatro heeft een minderheidsbelang in de Belgische firma.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Hasselt biedt 3.000 gezinnen complete renovatiehulp op maat

Hasselt biedt 3.000 gezinnen complete renovatiehulp op maat

De stad Hasselt gaat meer dan 3.000 gezinnen persoonlijk begeleiden in het verduurzamen van hun woning. De campagne startmetrenoveren.be omvat een complete aanpak op maat, van analyse tot werken, op een schaalgrootte die nog niet eerder werd[…]

Consortium gekozen voor bouw nieuw VRT-hoofdkwartier

Consortium gekozen voor bouw nieuw VRT-hoofdkwartier

Aquafin bouwt duurzame campus in Aarstelaar

Aquafin bouwt duurzame campus in Aarstelaar

West-Vlaanderen plant aanleg vijf fietspaden

West-Vlaanderen plant aanleg vijf fietspaden