Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Incatro betreedt Belgische markt

Het Nederlandse Incatro is naar eigen zeggen al twintig jaar een internationale referentie in ruimteakoestiek. Het bedrijf ontwikkelt op maat gemaakte geluidsabsorberende systemen die tegelijk inzake design perfect in het interieur integreren. Sinds kort verdeelt de Belgische bvba Incatro, met zaakvoerder Sophie Vandekerckhove, deze producten op de Belgische markt. Het Nederlandse en het Belgische Incatro staan op zichzelf, maar zullen nauw samenwerken en van elkaars productontwikkeling en expertise genieten.

Incatro vervaardigt en plaatst de producten zelf. De hoogwaardige materialen, verwerkt in aluminium kaders en afgespannen met kwaliteitsdoek, zijn door erkende laboratoria getest. Incatro kan ze in zowat alle situaties en omgevingen inpassen. De producten kan je ofwel laten opgaan in het interieur ofwel net laten opvallen. Tot de productlijn behoren o.a. ARTpanel, ARTwall, ARTceiling en ARTscreen.

De Vlaamse ondernemer Sophie Vandekerckhove kreeg zelf in haar woning te maken met galm en storende geluiden. Tevergeefs zocht ze op de Belgische markt naar producten die zowel technisch als inzake look en design aan haar eisen voldeden. Uiteindelijk belandde ze bij de noorderburen van Incatro. Gedreven door haar enthousiasme over het product en de bereikte resultaten stelde ze directeur Carl Huijskens van Incatro voor om de producten ook in België op de markt te brengen. Vandekerckhove zal zich vanuit Melle aanvankelijk op België en in een tweede fase op de Franse markt richten. Na een overgangsperiode zal het Belgische Incatro geheel op eigen benen staan. Produceren en leveren zal gebeuren vanuit een eigen werkplaats met eigen monteurs.

De kwaliteitsnormen zijn dezelfde als in Nederland. Beide bedrijven zullen ook dezelfde prijzen- en productenpolitiek voeren en intens samenwerken. Het Nederlandse Incatro heeft een minderheidsbelang in de Belgische firma.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

PWC maakt vergelijkende studie energieprijzen

PWC maakt vergelijkende studie energieprijzen

In gezamenlijke opdracht van de vier energieregulatoren, voerde PricewaterhouseCoopers (PWC) een vergelijkende studie uit naar de elektriciteits- en aardgasprijzen in België en de ons omringende landen (Duitsland, Frankrijk, Nederland en[…]

27/05/2022 | ElektriciteitActueel
Geen nieuwe vergunning voor oppompen grondwater in Heers

Geen nieuwe vergunning voor oppompen grondwater in Heers

Vlaamse scholen kunnen besparen dankzij energieprestatiecontracten

Vlaamse scholen kunnen besparen dankzij energieprestatiecontracten

Nieuwe schoolgebouwen gepland in Jette

Nieuwe schoolgebouwen gepland in Jette