Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Incafin uit Kortrijk in Nederlandse handen

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Incafin uit Kortrijk in Nederlandse handen

Foto: Incafin

Incafin uit Kortrijk, gespecialiseerd in waterdichting en een producent van coatings en linings voor het beschermen van beton, metselwerk en staal tegen corrosie, is overgenomen door Kwakernaak bv uit Nederland.

Incafin is meer dan dertig jaar actief in de bouwwereld, waaronder in de riolerings- en afvalwatersector en in de industrie. De operationele leiding van Incafin nv zal nog enkele jaren worden gevoerd door Vincent Coolsaet en dit samen met Peter Kwakernaak.

Het West-Vlaamse Incafin werkt voor de Nederlandse markt al jarenlang samen met Kwakernaak, een specialist in watermanagement. Het bedrijf voert zowel civieltechnische, bouwkundige, werktuigbouwkundige als elektronische werkzaamheden uit met eigen medewerkers en middelen.

Na vele jaren van goede samenwerking met wederzijds respect heeft Vincent Coolsaet beslist om Incafin nv onder te brengen in de Kwakernaak holding met hoofdkantoor in Groot-Ammers in de provincie Zuid-Holland. De toetreding tot de holding biedt Incafin mogelijkheden om sneller te groeien, zijn marktpositie te bestendigen en nog verder uit te breiden. 

Incafin is een samenstelling van Inca Finishing Systems. Het bedrijf startte in 1987 met het waterdicht maken en renoveren van terrassen en balkons, de eerste stap naar waterdichting.

Incafin specialiseerde zich al snel in de productie en de toepassing van beschermingssystemen voor zowel boven- als ondergrondse beton- en staalconstructies  met het doel deze te beschermen tegen corrosie, de inwerking van afvalwater en chemische producten waartegen deze constructies niet bestand zijn.

Bouwconstructies krijgen hierdoor een langere levensduur. Incafin had toen al oog voor ecologie en duurzaamheid en was daarmee zijn tijd flink vooruit.

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Mobiele 3D reality capture-oplossing met Spot-robot

Mobiele 3D reality capture-oplossing met Spot-robot

Leica Geosystems heeft een mobiele oplossing voor reality capture ontwikkeld. Door de Leica RTC360 3D-laserscanner op een Spot-robot van Boston Dynamics te monteren ontstaat een flexibele oplossing die de inzet van menselijke operators kan[…]

Kathodische bescherming wordt steeds vaker toegepast in België

Kathodische bescherming wordt steeds vaker toegepast in België

Nieuwe partners voor Studiebureau Jonckheere

Nieuwe partners voor Studiebureau Jonckheere

Deinze werkt voortaan met stadsleveranciers

Deinze werkt voortaan met stadsleveranciers

Meer artikels