Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Inboedel Caterpillar-site in Gosselies wordt verkocht

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Inboedel Caterpillar-site in Gosselies wordt verkocht

Het industriële veilinghuis Surplex heeft de aanbesteding gewonnen voor het op de markt brengen van de volledige inboedel van de voormalige Caterpillar-site in Gosselies. De verkoop begint vanaf deze maand. Begin 2021 moeten de fabriekshallen volledig ontruimd zijn.

Toen de  bouwmachinefabrikant op 2 september 2016 bekendmaakte de vestiging te sluiten sloeg dat nieuws in als een bom. 2.200 werknemers verloren hun job. De Waalse regering greep in met de oprichting van een afsplitsingconstructie en de overname van het fabrieksterrein voor de symbolische prijs van 1 €. 
 
Inmiddels werd een Chinese investeerder gevonden die op de locatie elektrische auto’s wil produceren. Eerst moet de uitgebreide inboedel echter aan een optimale prijs verkocht worden. Het fabrieksterrein moet worden ontruimd waarna het kan worden overgedragen aan de nieuwe investeerder.
 
Surplex GmbH uit Düsseldorf sleepte deze opdracht in de wacht na een langdurig aanbestedingsproces. De Waalse regering gunde het contract aan Surplex omdat het bedrijf van alle betrokken industriële veilinghuizen de beste aanbieding indiende en talrijke grote projecten in heel Europa als referentie kon voorleggen.
 
De komende maanden moeten duizenden items worden schoongemaakt, gefotografeerd, gecatalogiseerd en beschreven in zestien talen. Het gaat zowel om handgereedschap als brugkranen en zware verticale draaibanken. Sinds kort kunnen reeds hoogwaardige vertandingslijnen rechtstreeks op de Surplex-website worden gekocht. 
 
Vanaf deze maand zal een nieuwe reeks online veilingen worden gelanceerd die doorloopt tot in de tweede helft van 2020. Na de verkoop organiseert Surplex de demontage en het transport van de machines en in geval van verkoop aan niet-EU-landen, ook de inklaring. De ontruiming van de fabriekshallen zal begin 2021 worden voltooid.
 
Het veilinghuis Surplex handelt wereldwijd in gebruikte machines en bedrijfsinrichtingen. Het veilingplatform surplex.com is beschikbaar in zestien talen en registreert jaarlijks ongeveer 50 miljoen paginabezoeken. Elk jaar worden ruim 55.000 industriële goederen verkocht via meer dan 500 online veilingen. Het in Düsseldorf gevestigde bedrijf heeft kantoren in elf Europese landen en telt meer dan 200 werknemers in 24 landen. Surplex genereert een jaarlijkse omzet van ongeveer 100 miljoen  €.
OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Succesvolle Demo Days in Boussu

Succesvolle Demo Days in Boussu

Met de laarzen doorheen het stof trotseerden de zowat 4.500 bezoekers van Demo Days een parcours van 3 km langs de exposanten doorheen de Terril Saint-Antoine in Boussu. Deze succesvolle opkomst betekent een stijging van het aantal bezoekers met[…]

19/09/2022 |
Cebeko is dealer van Doosan

Cebeko is dealer van Doosan

Construx Rental levert bekisting voor het prestigieuze project D’Ieteren Immo – Mobilis in Anderlecht

Construx Rental levert bekisting voor het prestigieuze project D’Ieteren Immo – Mobilis in Anderlecht

Na de hemel beweegt TVH Equipment nu ook de aarde

Na de hemel beweegt TVH Equipment nu ook de aarde

Meer artikels