Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Inboedel Caterpillar-site in Gosselies wordt verkocht

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Inboedel Caterpillar-site in Gosselies wordt verkocht

Het industriële veilinghuis Surplex heeft de aanbesteding gewonnen voor het op de markt brengen van de volledige inboedel van de voormalige Caterpillar-site in Gosselies. De verkoop begint vanaf deze maand. Begin 2021 moeten de fabriekshallen volledig ontruimd zijn.

Toen de  bouwmachinefabrikant op 2 september 2016 bekendmaakte de vestiging te sluiten sloeg dat nieuws in als een bom. 2.200 werknemers verloren hun job. De Waalse regering greep in met de oprichting van een afsplitsingconstructie en de overname van het fabrieksterrein voor de symbolische prijs van 1 €. 
 
Inmiddels werd een Chinese investeerder gevonden die op de locatie elektrische auto’s wil produceren. Eerst moet de uitgebreide inboedel echter aan een optimale prijs verkocht worden. Het fabrieksterrein moet worden ontruimd waarna het kan worden overgedragen aan de nieuwe investeerder.
 
Surplex GmbH uit Düsseldorf sleepte deze opdracht in de wacht na een langdurig aanbestedingsproces. De Waalse regering gunde het contract aan Surplex omdat het bedrijf van alle betrokken industriële veilinghuizen de beste aanbieding indiende en talrijke grote projecten in heel Europa als referentie kon voorleggen.
 
De komende maanden moeten duizenden items worden schoongemaakt, gefotografeerd, gecatalogiseerd en beschreven in zestien talen. Het gaat zowel om handgereedschap als brugkranen en zware verticale draaibanken. Sinds kort kunnen reeds hoogwaardige vertandingslijnen rechtstreeks op de Surplex-website worden gekocht. 
 
Vanaf deze maand zal een nieuwe reeks online veilingen worden gelanceerd die doorloopt tot in de tweede helft van 2020. Na de verkoop organiseert Surplex de demontage en het transport van de machines en in geval van verkoop aan niet-EU-landen, ook de inklaring. De ontruiming van de fabriekshallen zal begin 2021 worden voltooid.
 
Het veilinghuis Surplex handelt wereldwijd in gebruikte machines en bedrijfsinrichtingen. Het veilingplatform surplex.com is beschikbaar in zestien talen en registreert jaarlijks ongeveer 50 miljoen paginabezoeken. Elk jaar worden ruim 55.000 industriële goederen verkocht via meer dan 500 online veilingen. Het in Düsseldorf gevestigde bedrijf heeft kantoren in elf Europese landen en telt meer dan 200 werknemers in 24 landen. Surplex genereert een jaarlijkse omzet van ongeveer 100 miljoen  €.
OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Bouwmaterieel met waarde van 10 miljoen € wordt geveild

Bouwmaterieel met waarde van 10 miljoen € wordt geveild

Wie een nieuwe bouwmachine besteld heeft, wordt geconfronteerd met lange wachttijden. De aankoop van recente gebruikte machine kan dan soms soelaas bieden. Troostwijk organiseert op het einde van dit jaar een veiling met bouw- en[…]

Nieuw bij Joskin: de Cargo-Lift 30 t

Nieuw bij Joskin: de Cargo-Lift 30 t

Wiellader vanop afstand bedienen met een iPhone

Wiellader vanop afstand bedienen met een iPhone

France Elévateur werkt samen met Van Hove Garages

France Elévateur werkt samen met Van Hove Garages

Meer artikels