Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Immobel neemt Nafilyan volledig over

Gerelateerde onderwerpen :

,
Immobel neemt Nafilyan volledig over

De Belgische beursgenoteerde vastgoedprojectontwikkelaar Immobel neemt de Parijse vastgoedgroep Nafilyan & Partners volledig over. Door de totale overname lang vóór de voorziene datum af te ronden verstevigt Immobel zijn positie op de Franse markt en schakelt het een versnelling hoger in de ontwikkeling van de lokale vastgoedportefeuille vanuit het nieuwe bruggenhoofd in Île-de-France.  Marnix Galle, de CEO van Immobel, wordt voorzitter van Nafilyan. De expertise van bijna het volledige huidige managementteam blijft behouden, maar Galle gaat wel op zoek naar een nieuwe algemeen directeur. Door de transactie wordt verwacht dat Immobel vanaf 2020 de geconsolideerde jaaromzet met meer dan 200 miljoen € kan verhogen.

De overname van de Parijse vastgoedontwikkelaar was aanvankelijk gepland in drie etappes. In december 2017 verwierf Immobel 15% van de aandelen van het Franse bedrijf via een kapitaalverhoging. “Maar onlangs hebben we gezamenlijk beslist dat de twee resterende etappes konden worden teruggebracht tot één transactie om de operatie te versnellen. Dat gebeurde op 2 juli met de overname van het resterende aandelenpakket van 85%”, legt Marnix Galle uit.

Nafilyan, de nieuwe Franse dochtermaatschappij van Immobel, is een jonge vastgoedonderneming die in 2014 werd opgericht door Guy Nafilyan, voormalig directeur-generaal van Kaufman & Broad en Bruce Karatz,  voormalig voorzitter en CEO van de Amerikaanse groep KB Home. Toch telt Nafilyan vandaag al meer dan zeventig medewerkers en groeide het bedrijf snel uit tot een vaste waarde in de ontwikkeling van appartementen en woonprojecten.

In 2018 verkocht de onderneming 822 wooneenheden, goed voor een omzet van 170 miljoen €. Nafilyan & Partners beschikt bovendien over een grondreserve die naar schatting goed is voor meer dan 2.200 woningen. Op de kantorenmarkt van Île-de-France omvat de portefeuille van Immobel France vier lopende projecten voor een totaal van 72.000 m².

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Bouw van meest energiezuinige woonbuurt van Waregem gestart

Bouw van meest energiezuinige woonbuurt van Waregem gestart

In Waregem hebben burgemeester Kurt Vanryckeghem en een vertegenwoordiging van het schepencollege samen met directeur Bart Verschelde van het Waregems Autonoom Gemeentebedrijf Stadsontwikkeling en de projectontwikkelaars Steenoven en Eribo, de[…]

Oude schoolgebouwen in Lier veranderen in nieuwe woonbuurt

Oude schoolgebouwen in Lier veranderen in nieuwe woonbuurt

Durabrik steunt Baby-Nest

Durabrik steunt Baby-Nest

Historisch schoolgebouw wordt woonproject in het centrum van Herentals

Historisch schoolgebouw wordt woonproject in het centrum van Herentals

Meer artikels