Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Immobel neemt Nafilyan volledig over

Gerelateerde onderwerpen :

,
Immobel neemt Nafilyan volledig over

De Belgische beursgenoteerde vastgoedprojectontwikkelaar Immobel neemt de Parijse vastgoedgroep Nafilyan & Partners volledig over. Door de totale overname lang vóór de voorziene datum af te ronden verstevigt Immobel zijn positie op de Franse markt en schakelt het een versnelling hoger in de ontwikkeling van de lokale vastgoedportefeuille vanuit het nieuwe bruggenhoofd in Île-de-France.  Marnix Galle, de CEO van Immobel, wordt voorzitter van Nafilyan. De expertise van bijna het volledige huidige managementteam blijft behouden, maar Galle gaat wel op zoek naar een nieuwe algemeen directeur. Door de transactie wordt verwacht dat Immobel vanaf 2020 de geconsolideerde jaaromzet met meer dan 200 miljoen € kan verhogen.

De overname van de Parijse vastgoedontwikkelaar was aanvankelijk gepland in drie etappes. In december 2017 verwierf Immobel 15% van de aandelen van het Franse bedrijf via een kapitaalverhoging. “Maar onlangs hebben we gezamenlijk beslist dat de twee resterende etappes konden worden teruggebracht tot één transactie om de operatie te versnellen. Dat gebeurde op 2 juli met de overname van het resterende aandelenpakket van 85%”, legt Marnix Galle uit.

Nafilyan, de nieuwe Franse dochtermaatschappij van Immobel, is een jonge vastgoedonderneming die in 2014 werd opgericht door Guy Nafilyan, voormalig directeur-generaal van Kaufman & Broad en Bruce Karatz,  voormalig voorzitter en CEO van de Amerikaanse groep KB Home. Toch telt Nafilyan vandaag al meer dan zeventig medewerkers en groeide het bedrijf snel uit tot een vaste waarde in de ontwikkeling van appartementen en woonprojecten.

In 2018 verkocht de onderneming 822 wooneenheden, goed voor een omzet van 170 miljoen €. Nafilyan & Partners beschikt bovendien over een grondreserve die naar schatting goed is voor meer dan 2.200 woningen. Op de kantorenmarkt van Île-de-France omvat de portefeuille van Immobel France vier lopende projecten voor een totaal van 72.000 m².

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Antwerpse vastgoedspeler koopt 18.000 m² kantoren op toplocatie

Antwerpse vastgoedspeler koopt 18.000 m² kantoren op toplocatie

Vijf van de bekendste kantoorgebouwen van Antwerpen, gelegen aan de ring, krijgen in één keer een nieuwe eigenaar. Het gaat om Antwerp Gate 1 en 2, Regent, Quinten en Royal House. Vier ervan zijn trouwens letterlijk de eerste[…]

MBV bouwt nieuw kantoor en magazijn

MBV bouwt nieuw kantoor en magazijn

Derde Brusselse project voor Verstraete Development

Derde Brusselse project voor Verstraete Development

Woonproject Oude Trambedding Zedelgem in eindfase

Woonproject Oude Trambedding Zedelgem in eindfase

Meer artikels