Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Immobel en BPI Real Estate verkopen 129 studentenwoningen aan Quares

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Immobel en BPI Real Estate verkopen 129 studentenwoningen aan Quares

Quares Student Housing koopt 129 studentenwoningen in het gemengde project van Brouck’R in Brussel, een project van Immobel en BPI Real Estate. De start van de bouwwerken is gepland voor eind 2021. Het project werd ontworpen door A2D - architecture 2 design uit Tervuren.
Het volledige Brouck’R-project bestrijkt een oppervlakte van 41.000 m². Concreet omvat het de afbraak en heropbouw (en renovatie van de als monument beschermde gedeelten) van de zetel van verzekeraar Allianz tot een gemengd complex met een overwegend residentiële bestemming. Voor de benedenverdiepingen wordt een nieuw concept met handelszaken en diensten uitgewerkt om een levendige sfeer te creëren voor de straten rond het gebouw en het De Brouckèreplein.
 
De projectontwikkelaars Immobel, BPI Real Estate en Quares Student Housing creëren hiermee in het hart van Brussel een gebouw dat klaar is voor de toekomst op het vlak van klimaat, brandveiligheid, sanitaire voorzieningen, beveiliging en gemeenschappelijke faciliteiten. Met dit project spelen de projectontwikkelaars in op de sterke vraag naar bijkomende studentenhuisvesting in Brussel.
“Dankzij de naburige campussen, culturele faciliteiten, het uitstekende openbaar vervoer, en uiteraard ook de vele cafés, telt de buurt alles wat een student nodig heeft”, stelt Herman Du Bois, CEO van Quares Student Housing.
 
Quares, de vastgoeddienstverlener die ook het investeringsfonds van Quares Student Housing beheert, zal de studentenunits beheren en verhuren. Omdat er slechts één aanspreekpunt zal zijn garandeert dit het onderhoud en management op lange termijn, maar laat dit ook toe om gemeenschappelijke diensten uit te bouwen.
 
Het Brusselse Gewest is met 110.000 studenten de grootste studentenregio van België, maar telt ook het grootste tekort aan studentenhuisvesting. De voorbije jaren kenden de hogescholen en universiteiten in Brussel een sterke groei, waarvan sommige jaren zelfs met groeicijfers van meer dan 10%.
 
Het grote tekort is dan ook geen verrassing. Voor vele studenten blijft het vinden van een kwalitatief ‘kot’ een uitdaging. Meer dan de helft van de studenten moet vandaag op zoek naar een studentenwoning op de private woninghuurmarkt, wat de reguliere huurmarkt onder druk zet. Met Brouck’R komen de initiatiefnemers tegemoet aan de nood aan aangepaste kwalitatieve studentenhuisvesting met faciliteiten. Zeker dit laatste is belangrijk voor internationale studenten die in het weekend niet zomaar even naar huis kunnen.
BPI Real Estate is de pool vastgoedontwikkeling van de Belgische industriële groep CFE. De CFE-groep werd opgericht in 1880 en is actief in de sectoren baggerwerken, milieu, offshore, bouw, spoorwegen, multitechnieken en vastgoedpromotie.
 
De vastgoedontwikkelaar werd 30 jaar geleden opgericht en is aanwezig in België, Luxemburg en Polen. Het bedrijf is hoofdzakelijk actief in de ontwikkeling van woningbouw, kantoren, handelsruimtes, dienstenvastgoed en specifieke producten.
Daarnaast wendt het bedrijf zijn expertise aan in het vastgoedontwerp en de -ontwikkeling bij Wood Shapers, een Belgische en Luxemburgse onderneming die in 2019 werd opgericht door BPI Real  Estate en CFE Contracting.. Beide bedrijven maken deel uit van de groep CFE. Wood Shapers concentreert zich hoofdzakelijk op het ontwerp en de ontwikkeling van duurzame bouwconstructies uit hout en geprefabriceerde materialen.
 
Immobel is de grootste beursgenoteerde Belgische vastgoedontwikkelaar en werd in 1863 opgericht. De Groep creëert hoogwaardige, op de toekomst gerichte stedelijke omgevingen en is gespecialiseerd in gemengd vastgoed. De Groep streeft naar duurzaamheid in stadsontwikkeling. Met een beurswaarde van meer dan 650 miljoen € en een portefeuille van meer dan 1.600.000 m² aan projectontwikkelingen in zes landen (België, Groothertogdom Luxemburg, Polen, Frankrijk, Spanje, Duitsland) bekleedt Immobel een toonaangevende positie in het Europese vastgoedlandschap.
 
Quares Student Housing is een investeerder in studentenhuisvesting, met een stevige voet aan de Brusselse grond en een grondige expertise in het creëren en beheren van studentenhuisvesting. Quares Student Housing beheert op heden 29 panden, samen goed voor bijna 1.000 kamers. Vijf panden bevinden zich in Brussel, twintig in Antwerpen, drie in Gent en een in Luik. De Quares Groep is al jaren actief in zowel het commerciële, residentiële als het publieke vastgoedsegment.
 
Foto: A2D - architecture 2 design.

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Stormloop op studentenkamers doet prijzen met ruim 7% stijgen

Stormloop op studentenkamers doet prijzen met ruim 7% stijgen

Zoals verwacht laat de schaarste op de markt van de studentkamers zich nu ook voelen op de gemiddelde huurprijzen. De gemiddelde huurprijs voor een studentenkamer in Vlaanderen rondt voor het eerst de kaap van 450 euro. Dat blijkt uit een[…]

Vastgoedbedrijf wil 50 extra kantoren openen tegen 2025

Vastgoedbedrijf wil 50 extra kantoren openen tegen 2025

Internationale vastgoedspeler verwerft twee kantoorgebouwen in Antwerpen

Internationale vastgoedspeler verwerft twee kantoorgebouwen in Antwerpen

Champignonkwekerij wordt cohousingproject voor tien gezinnen

Champignonkwekerij wordt cohousingproject voor tien gezinnen

Meer artikels