Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Immobel boekt fors meer nettowinst

Gerelateerde onderwerpen :

,
Immobel boekt fors meer nettowinst

© ©metamorworks - stock.adobe.com

Het beursgenoteerde Belgische vastgoedbedrijf Immobel heeft zijn nettowinst vorig jaar vervijfvoudigd tot een recordbedrag van 56,8 miljoen €. Immobel kocht 189.200 m² grond bij voor de realisatie van residentiële projecten, wat 90% meer is dan de aankoopdoelstelling voor 2018.

De groep verkocht het iconische gerenoveerde Cedet-gebouw in Warschau, realiseerde tal van residentiële projecten, heeft in Luxemburg vrijwel alle projecten voor dit en volgend jaar al voorverkocht en vergroot via de woningontwikkelaar Nafilyan geleidelijk zijn vastgoedbelangen in Frankrijk. In België bleef Immobel werken aan meer dan tien residentiële projecten die in 2017 werden gelanceerd (154.200 m²) en het bereikte een omzet van 122,9 miljoen €. Momenteel zijn verschillende grote projecten in aanbouw en voorverkoop.

Immobel behoudt  een  sterke  balans,  met  een  eigen  vermogen  van  344,7 miljoen € en  een nettoschuld  van  341,1 miljoen € per  eind  2018,  wat  resulteert  in  een  schuldgraad  van  50%.  Die positie geeft het bedrijf de nodige bewegingsruimte om voort te groeien en de inkomsten te diversifiëren.

De jaren 2019, 2020 en 2021 zullen naar verwachting sterke resultaten laten optekenen op basis van de bestaande pijplijn en de Europese expansiestrategie. Voor het boekjaar 2018 bevestigt de raad van bestuur van Immobel dat het dividend met 10% stijgt tot 2,42 € per aandeel.
 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Gent noteert recordaantal nieuwbouwappartementen

Gent noteert recordaantal nieuwbouwappartementen

Dit jaar vergunde de stad Gent reeds 634 nieuwbouwappartementen en dat is een recordaantal. Vorig jaar noteerde Gent 1.264 nieuwe flats, bijna het dubbele van vijf jaar geleden. De populariteit van appartementen doet ook de prijzen stijgen: een[…]

22/09/2019 | Huisvesting en VastgoedGent
Luxe-woonproject op Antwerpse Linkeroever

Luxe-woonproject op Antwerpse Linkeroever

Strategisch vastgoedplan voor overheidsgebouwen

Strategisch vastgoedplan voor overheidsgebouwen

Miix betreedt Vlaamse vastgoedmarkt

Miix betreedt Vlaamse vastgoedmarkt

Meer artikels