Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Immobel boekt fors meer nettowinst

Gerelateerde onderwerpen :

,
Immobel boekt fors meer nettowinst

© ©metamorworks - stock.adobe.com

Het beursgenoteerde Belgische vastgoedbedrijf Immobel heeft zijn nettowinst vorig jaar vervijfvoudigd tot een recordbedrag van 56,8 miljoen €. Immobel kocht 189.200 m² grond bij voor de realisatie van residentiële projecten, wat 90% meer is dan de aankoopdoelstelling voor 2018.

De groep verkocht het iconische gerenoveerde Cedet-gebouw in Warschau, realiseerde tal van residentiële projecten, heeft in Luxemburg vrijwel alle projecten voor dit en volgend jaar al voorverkocht en vergroot via de woningontwikkelaar Nafilyan geleidelijk zijn vastgoedbelangen in Frankrijk. In België bleef Immobel werken aan meer dan tien residentiële projecten die in 2017 werden gelanceerd (154.200 m²) en het bereikte een omzet van 122,9 miljoen €. Momenteel zijn verschillende grote projecten in aanbouw en voorverkoop.

Immobel behoudt  een  sterke  balans,  met  een  eigen  vermogen  van  344,7 miljoen € en  een nettoschuld  van  341,1 miljoen € per  eind  2018,  wat  resulteert  in  een  schuldgraad  van  50%.  Die positie geeft het bedrijf de nodige bewegingsruimte om voort te groeien en de inkomsten te diversifiëren.

De jaren 2019, 2020 en 2021 zullen naar verwachting sterke resultaten laten optekenen op basis van de bestaande pijplijn en de Europese expansiestrategie. Voor het boekjaar 2018 bevestigt de raad van bestuur van Immobel dat het dividend met 10% stijgt tot 2,42 € per aandeel.
 

AANBESTEDINGEN
Alle aanbestedingen

Meest aanbevolen artikels

Brussel vijfde duurste Europese hoofdstad om te bouwen

Brussel vijfde duurste Europese hoofdstad om te bouwen

Brussel behoort tot de duurste Europese hoofdsteden om te bouwen. Na Kopenhagen, Londen, Moskou en Parijs staat Brussel op de vijfde plaats, gevolgd door Rome, Berlijn en Amsterdam. Wereldwijd zijn New York, San Francisco en Hong Kong het[…]

Shm Vlaamse Ardennen wil 1.200 sociale woningen bouwen

Shm Vlaamse Ardennen wil 1.200 sociale woningen bouwen

Immo VL is Vastgoed­ondernemer van het Jaar

Immo VL is Vastgoed­ondernemer van het Jaar

Alides verbouwt thuishaven Group Maes

Alides verbouwt thuishaven Group Maes

Meer artikels