Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Immobel bekleedt Eden Tower met 185.000 planten

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Immobel bekleedt Eden Tower met 185.000 planten

De Belgische beursgenoteerde projectontwikkelaar Immobel is begonnen met de bouw van de Eden Tower, een nieuwe woontoren in de Europawijk van Frankfurt. Eén van de bijzonderheden van het gebouw zijn de verticale tuinen: de gevel van het ongeveer 98 m hoge gebouw wordt voor meer dan 20% met 185.000 planten bedekt.

De woontoren is ontworpen door de architectenbureaus van Helmut Jahn en Magnus Kaminiarz. De kamerhoge ramen staan ervoor borg dat licht en groen voor de bewoners alomtegenwoordig zullen zijn. De planten worden met een centraal systeem geïrrigeerd en krijgen via dat systeem ook de nodige voedingsstoffen. Bovendien worden ze onderhouden zodat de bewoners er niet naar moeten omkijken. Voor de groene gevel worden vijftien bijzonder robuuste plantensoorten gebruikt die ook op grote hoogte goed gedijen.Terwijl nieuwe gebouwen tijdens de voorbije decennia meestal planten en groen uit de steden verdreven, doet de Eden Tower net het omgekeerde en zorgt daadwerkelijk voor een grote hoeveelheid nieuw groen in de stad. Onder de verschillende soorten groen bevinden zich kleurrijke planten zoals kruipend zenegroen of bergenia met hartvormig blad en wintergroene gewassen zoals de Japanse zegge of de maanvaren.

“Waar hier vroeger alleen maar auto’s geparkeerd stonden, vormt de gevel een beplant oppervlak van ongeveer 2.000 m², liefst 2,5 keer groter dan het oppervlak waarop de Eden Tower gebouwd wordt,“ aldus Olivier Bastin, CEO van Immobel Luxemburg en bevoegd voor de bedrijfsuitbreiding in Duitsland.Immobel heeft de ruwbouw van de Eden Tower toevertrouwd aan Ed. Züblin AG. Op een totaal oppervlak van ongeveer 19.680 m² biedt de nieuwe woontoren plaats aan 263 wooneenheden. Naast drie penthouses telt de woontoren hoofdzakelijk één tot driekamerwoningen. Het flexibele concept biedt de mogelijkheid om verschillende eenheden tot één grotere woning samen te voegen.


Eden Tower in cijfers
Vestiging: Europawijk in Frankfurt
Adres: Europaallee 11, 60327 Frankfurt am Main
Ruwbouw: Ed. Züblin AG
Hoogte: 98 meter, 27 verdiepingen
Parkeerplaatsen: 100 (ondergrondse garage)
Grondoppervlak: 19.682 m²
Wooneenheden: 263
Nieuw gecreëerd groenoppervlak: 2.000 m²
Verticale geveltuinen: meer dan 20% van de gevel is beplant
Aantal planten: 185.000 stuks
Verschillende plantentypes: 15
Verkoop door: Jones Lang LaSalle en Mattheußer Immobilien
Voltooiing: einde 2021
Beschikbaar: 2022

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Roeselare start stadsvernieuwingsproject Damman-Croes

Roeselare start stadsvernieuwingsproject Damman-Croes

Sinds het faillissement in 2015 en de bijhorende leegstand van de site Werkhuizen Damman-Croes op Krottegem (Roeselare) was het wachten op een nieuwe invulling met bijhorende toekomstplannen. “De voorbije jaren is in overleg met de[…]

Renovatieverplichting bij verkoop niet-residentiële gebouwen

Renovatieverplichting bij verkoop niet-residentiële gebouwen

Vraagtekens bij verplichting om laadpalen te plaatsen bij nieuwbouw

Vraagtekens bij verplichting om laadpalen te plaatsen bij nieuwbouw

Evolutie van de budgetten in de sociale huisvesting

Evolutie van de budgetten in de sociale huisvesting

Meer artikels