Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Immo VL is Vastgoed­ondernemer van het Jaar

Gerelateerde onderwerpen :

,
Immo VL is Vastgoed­ondernemer van het Jaar

De laureaten: (vanaf l.) Wim Verboven (Vastgoedondernemer van het Jaar), Arthur Segers (Vastgoedbelofte van het Jaar), Liesbeth Homans (winnares Pieter Pourbusprijs), Stefan Roosen (winnaar Georges De Wandeleerprijs), Robin Volckaert (Vastgoedstudent van het Jaar Hogescholen) en Gert Luypaert (Vastgoedstudent van het Jaar Syntra).

© © Copyright Dirk Vertommen

CIB Vlaanderen, de vertegenwoordiger van de Vlaamse vastgoedsector, reikte onlangs de prestigieuze Real Estate Awards uit. Met deze prijzen stimuleert en inspireert de beroepsorganisatie het ondernemerschap in de vastgoedsector. Het Kempense vastgoedkantoor Immo VL werd verkozen tot ‘Vastgoedondernemer van het Jaar’, terwijl Immo Arthur Segers zich een jaar lang de ‘Vastgoedbelofte van het Jaar’ mag noemen. De prijs die CIB Vlaanderen elk jaar toekent aan een politicus of organisatie die zich inzet voor de sector ging naar uittredend Vlaams minister van Wonen Liesbeth Homans wegens haar inzet voor de verwezenlijking van het Vlaamse Woninghuurdecreet.

CIB Vlaanderen ging op zoek naar sterke ondernemersverhalen. Een onafhankelijke jury boog zich over de ingediende dossiers en duidde in elke categorie drie finalisten aan. Tijdens een gala-avond in Tour & Taxis in Brussel bepaalde het publiek – ongeveer 500 vastgoedmakelaars – mee wie uiteindelijk met een prijs ging lopen.

Vastgoedondernemer

In de categorie ‘Vastgoedondernemer van het Jaar’ waren de drie finalisten Anneleen Desmyter van Quares uit Antwerpen, Gert Lommers van Exclusief Beheer uit Aalst en Wim Verboven van Immo VL uit Geel. Immo VL, een kantoor actief in Geel, Mol, Tessenderlo, Herentals en Heusden-Zolder, kwam als winnaar uit de bus.

“Deze award is een beloning voor 25 jaar hard werken. In de loop der jaren heb ik heel veel geleerd en de vastgoedmarkt zien evolueren. Nu wil ik mijn kennis, ervaring en enthousiasme overdragen aan de nieuwe generatie vastgoedmakelaars die staat te popelen om mensen te helpen”, reageerde een overgelukkige zaakvoerder Wim Verboven.

Niet alleen gevestigde waarden, maar ook aanstormend talent werd in de kijker gezet. Via een live-stemming kon de sector zo mee haar eigen ‘Vastgoedbelofte van het Jaar’ kiezen. De drie genomineerden waren Arthur Segers van Immo Arthur Segers uit Buggenhout, Simon Van de Moortel van Rencura uit Gent en Karel Van den Eynde van Miss Miyagi uit Leuven.

Uiteindelijk werd Arthur Segers de winnaar. “Ik wil eerst zorgen voor een stevige structuur en onderbouw in het kantoor. Op termijn zou ik een extra vestiging willen openen. Maar ik ben heel nuchter. Ik wil niet te snel gaan”, aldus de kersverse Vastgoedbelofte van het Jaar.

Vastgoedstudent

Ook de vastgoedstudenten met het beste eindwerk van de hogescholen en van Syntra werden bekroond. Robin Volckaert van Odisee Hogeschool Aalst mocht de prijs in ontvangst nemen voor zijn eindwerk over de bouwtechnische check-up van bestaande gebouwen en mogelijkheden tot verwerving. Bij de Syntra-studenten kwam Gert Luypaert van Syntra AB, Campus Antwerpen als winnaar uit de bus.

Pieter Pourbusprijs

De Pieter Pourbusprijs gaat jaarlijks naar een politicus of organisatie die zich op een positieve manier inzet voor de vastgoedsector in Vlaanderen. Het directiecomité van CIB Vlaanderen kende de prijs dit keer toe aan uittredend Vlaams minister van Wonen Liesbeth Homans  vanwege haar inzet voor de verwezenlijking van het Vlaamse Woninghuurdecreet.

“Het Vlaamse Woninghuurdecreet versterkt het evenwicht tussen de rechten en plichten van huurders en verhuurders. Het decreet bevordert enerzijds de woonzekerheid en woningkwaliteit voor de huurder en beschermt anderzijds de eigendom en het rendement van de verhuurder. Ik ben enorm dankbaar voor de erkenning die ik hier vanavond gekregen heb”, aldus minister Liesbeth Homans.

Georges De Wandeleerprijs

De Georges De Wandeleerprijs gaat traditioneel naar een verdienstelijk CIB-lid. Dit jaar mocht Stefan Roosen (Advies Vastgoed Roosen uit Hasselt) deze prijs in ontvangst nemen. Stefan Roosen is de bezieler van de Jonge Vastgoed Club, een uniek netwerk dat zich richt tot iedereen die jonger is dan 40 en gebeten is door de vastgoedmicrobe.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Nieuwe CEO en uitbreidingsplannen voor Dewaele Vastgoedgroep

Nieuwe CEO en uitbreidingsplannen voor Dewaele Vastgoedgroep

CEO Filip Dewaele van het gelijknamige vastgoedbedrijf geeft zijn functie door aan Sofie Spriet. Zelf wordt hij voorzitter van de raad van bestuur. Daarnaast wil de vastgoedmakelaar de komende vijf jaar zijn netwerk uitbreiden van 43 naar[…]

Bouwvergunning voor woonproject Asperre in Mechelen

Bouwvergunning voor woonproject Asperre in Mechelen

Hasselt biedt 3.000 gezinnen complete renovatiehulp op maat

Hasselt biedt 3.000 gezinnen complete renovatiehulp op maat

Molenpark wordt nieuwe groene woonbuurt in Eeklo

Molenpark wordt nieuwe groene woonbuurt in Eeklo

Meer artikels