Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Immo Haven kroont zich tot Vastgoedondernemer van het Jaar

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Immo Haven kroont zich tot Vastgoedondernemer van het Jaar

© Dirk Vertommen

De Confederatie van Immoberoepen (CIB Vlaanderen) heeft onlangs opnieuw de Real Estate Awards uitgereikt. Met deze prijzen stimuleert en inspireert de beroepsorganisatie het ondernemerschap in de vastgoedsector.

Het Haspengouwse vastgoedkantoor Immo Haven werd verkozen tot Vastgoedondernemer van het Jaar, terwijl Huyzen Vastgoedgroep uit Antwerpen zich een jaar lang de Vastgoedbelofte van het Jaar mag noemen. De prijs die CIB Vlaanderen elk jaar toekent aan een politicus of organisatie die zich inzet voor de sector ging naar Vlaams minister van Financiën, Begroting en Energie Bart Tommelein vanwege zijn positieve inzet voor de vastgoedsector (hervorming verkooprechten (registratierechten), verlaging van de erfbelasting, ...).

CIB Vlaanderen ging op zoek naar sterke ondernemersverhalen. Een onafhankelijke jury boog zich over de ingediende dossiers en duidde in elke categorie (Vastgoedondernemer en Vastgoedbelofte) drie finalisten aan. Ongeveer 350 vastgoedmakelaars bepaalden op 31 mei tijdens een gala-avond in Tour & Taxis in Brussel via live-stemming mee wie uiteindelijk met een prijs ging lopen.

Vastgoedondernemer

In de categorie ‘Vastgoedondernemer van het Jaar’ waren de drie finalisten: Alain Haven van Immo Haven uit Alken, Christophe Niclaus van Immo2life uit Gent en Frank Valkeneers van EPMC uit Antwerpen.

Immo Haven, een kantoor actief in Alken en Sint-Truiden, kwam als winnaar uit de bus.

Vastgoedbelofte

Niet alleen gevestigde waarden, maar ook aanstormend talent werd in de kijker gezet. De drie genomineerden voor de prijs ‘Vastgoedbelofte van het Jaar’ waren Michel Maes van Huyzen Vastgoedgroep uit Antwerpen, Elke Neeskens van immosign+ uit Bocholt en Jan Vlieghe en Peter-Jan Matthijs van Albert Vastgoed uit Brugge. Uiteindelijk werd Michel Maes de winnaar.

Vastgoedstudent

Ook de vastgoedstudenten met het beste eindwerk van de hogescholen en van Syntra werden bekroond. Gilles Dupont van Odisee Hogeschool Aalst mocht de prijs in ontvangst nemen voor zijn eindwerk over de oprichting van een gereglementeerde vastgoedvennootschap versus private equity. Bij de Syntra-studenten kwam Anne Raets van Syntra AB, Campus Berchem als winnaar uit de bus.

Pieter Pourbusprijs

De Pieter Pourbusprijs gaat jaarlijks naar een politicus of organisatie die zich op een positieve manier inzet voor de vastgoedsector in Vlaanderen. Het directiecomité van CIB Vlaanderen kende de prijs ditmaal toe aan Vlaams minister van Begroting, Financiën en Energie Bart Tommelein vanwege zijn positieve inzet voor de vastgoedsector.

“Wij zijn ervan overtuigd dat de hervorming van de verkooprechten, die vanaf 1 juni van kracht is, de vastgoedmarkt een boost zal geven”, aldus CIB-voorzitter Stephan Coenen.

Georges De Wandeleerprijs

De Georges De Wandeleerprijs gaat traditioneel naar een verdienstelijk CIB-lid. Dit jaar mocht Dirk Coelus (Immo Woestyn uit Koksijde) deze prijs in ontvangst nemen. Dirk Coelus zet zich al jarenlang ten dienste van zijn collega’s in als bestuurder van CIB Vlaanderen en als voormalig voorzitter van de provinciale afdeling CIB Kust.

 

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Eerste windturbine op sociale woningen in Vlaanderen

Eerste windturbine op sociale woningen in Vlaanderen

Cordium plaatste als eerste sociale huisvestingsmaatschappij in Vlaanderen een windturbine op daken van sociale woningen. Samen met het al bestaande warmtenet voorziet deze turbine in de energie van 68 sociale woningen in Kuringen, een[…]

Leuven richt Community Land Trust op

Leuven richt Community Land Trust op

Qrf en Dyls ontwikkelen Match-site in Leuven

Qrf en Dyls ontwikkelen Match-site in Leuven

1,2 miljard € voor Waalse sociale woningen

1,2 miljard € voor Waalse sociale woningen

Meer artikels