Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

IKOS Group neemt Britse AEGIS over

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
IKOS Group neemt Britse AEGIS over

De IKOS Group, gespecialiseerd in ingenieursadvies in de spoorwegsector, neemt het Britse bedrijf AEGIS over. De drie AEGIS-entiteiten in Londen, Derby en Madrid zullen worden toegevoegd aan de negentien kantoren van IKOS die reeds aanwezig is in Frankrijk, België, Spanje, Duitsland, Zwitserland, het Verenigd Koninkrijk, Italië, Zweden, de Verenigde Staten en Canada.
De overname past in het plan van IKOS om zijn groei te versnellen, zijn internationale expansie te ontwikkelen en zijn aanbod te verbeteren. Tegelijk wil het bedrijf bijdragen aan de grote uitdagingen van duurzame ontwikkeling in de transportwereld. Met een honderdkoppig ingenieursteam, in het Verenigd Koninkrijk, wordt de IKOS Group daar marktleider.
 
Tot nu toe is de groei van IKOS volledig organisch geweest. Dankzij de stevige fundamenten en een flexibele werking kon het bedrijf de voorbije vijftien jaar al rekenen op de expertise van ongeveer duizend ingenieurs, een ongeëvenaarde prestatie in de  technologie consultancy sector.
 
IKOS biedt zijn klanten innoverende, unieke en op maat gemaakte oplossingen, verbetert hun concurrentievermogen door in de kern van hun strategische projecten in te grijpen, begeleidt hen tijdens de volledige cyclus van hun projecten en positioneert zich als een gespecialiseerde en lokale speler.
 
"Wij delen dezelfde expertise in de spoorwegsector en dezelfde waarden: passie, teamgeest, respect en kwaliteit. AEGIS is één van de weinige bedrijven die net als IKOS gespecialiseerd zijn in spoorwegen, en streven naar internationale ontwikkeling en innovatie" zegt Serge Chelly, CEO van IKOS.
 
“Ik ben trots op onze teams, die AEGIS hebben helpen uitgroeien tot een toonaangevend bedrijf voor advies- en certificeringsdiensten op de Britse spoorwegmarkt. Ons succes en de vertienvoudiging van onze groei in de voorbije zeven jaar heeft veel belangstelling gewekt van de grote namen in onze sector. IKOS is de ideale partner voor het volgende hoofdstuk in ons verhaal”, aldus Mark McCool, de CEO van AEGIS.
 
Het ingenieursbureau IKOS werd opgericht in 2005, geïnspireerd door de visie van twee ingenieurs met een passie voor spoorwegen en hun wens om een nieuw type adviesbureau op te richten. IKOS is in vijftien jaar tijd uitgegroeid tot een leider in de spoorwegsector en wordt nu ook erkend in de energiesector. Vandaag is IKOS een gespecialiseerde, innoverende en internationale groep, die zijn klanten in verschillende landen kan ondersteunen bij grootschalige projecten.
 
AEGIS ontstond in 1997 op initiatief van een groep ingenieurs die een adviesbureau wilden dat gespecialiseerd was in engineering en certificering. Vandaag telt AEGIS zeventig werknemers en een vijftigtal vennoten, die diensten verlenen aan de hele spoorwegsector. Naarmate het bedrijf is gegroeid, heeft AEGIS zijn aanbod en zijn klanten gediversifieerd en voert het op alle gebieden ontwerp-, advies-, veiligheids- en betrouwbaarheids-, borgings-, compatibiliteits- en certificeringsprojecten uit.
 
Tot de klanten behoren infrastructuurbeheerders tot treinexploitanten, van fabrikanten van spoorvoertuigen tot leveranciers van gespecialiseerde systemen, van eigenaars van spoorvoertuigen tot spooronderhoudsbedrijven.
 

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Besix bouwt hoogste toren van Afrika

Besix bouwt hoogste toren van Afrika

Besix zal in Abidjan (Ivoorkust) de hoogste toren van Afrika bouwen. De opdracht komt van het Ivoriaanse Ministerie voor Bouw, Huisvesting en Stedenbouw en verloopt in samenwerking met PFO Africa. Besix is verantwoordelijk voor het beheer van[…]

07/07/2021 | ProjectenBesix
Besix Watpac ontwerpt en bouwt iconische brug in Brisbane

Besix Watpac ontwerpt en bouwt iconische brug in Brisbane

Orderboek CFE blijft stabiel met 1,45 miljard €

Orderboek CFE blijft stabiel met 1,45 miljard €

Rome probeert duizenden iconische pijnbomen te redden

Rome probeert duizenden iconische pijnbomen te redden

Meer artikels