Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

IKO is klaar voor BIM

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
IKO is klaar voor BIM

© Shutterstock

De producent van dakbedekkingsmaterialen, isolatie en waterdichtingsoplossingen IKO helpt graag mee om het werkproces van architecten en andere actoren te vereenvoudigen en stelt daarom al zijn productspecificaties beschikbaar in één digitale omgeving. Via de website van het bedrijf kan je vanaf nu de IKO-bibliotheek downloaden. Steeds meer bouwprofessionals, van architecten, over aannemers tot ingenieurs, schakelen over naar de BIM-methode, wat staat voor Building Information Modelling.

Deze softwaretoepassing wordt steeds vaker gebruikt in de bouwsector. Het is het enige digitale platform dat alle aspecten van een bouwproject bij elkaar brengt. Alle betrokken partijen zoals de architect, de aannemer of de ingenieur hebben toegang tot één platform en staan in direct contact met elkaar via hun specifieke BIM-project, wat zorgt voor een geïntegreerde aanpak van ontwerp tot uitvoering.

Alle IKO-producten bevinden zich nu in een database. Die bevat alle relevante productgegevens zoals de isolatiewaarden, de afmetingen, de diktes, … maar ook informatie over dakdichting, waterdichting en pir-isolatiematerialen. De gegevens downloaden kan gewoon via de website. Met deze toepassing wil IKO bijdragen tot efficiëntere en duurzamere bouwprojecten.

Met meer dan dertig fabrieken en 4.500 werknemers wereldwijd is IKO een internationale speler. De hoofdzetel is gevestigd in het Canadese Toronto. In Antwerpen bevindt zich de Europese hoofdzetel en het onderzoeks- en ontwikkelingscentrum van de IKO-groep. In de hoogtechnologische bitumenfabriek in Antwerpen worden innovatieve dakbanen geproduceerd, die in zeventig landen verdeeld worden. Daarnaast bestaat het aanbod uit enertherm hoogwaardige isolatieplaten, protect vloeibare waterdichtingen en pro complementaire waterdichting zoals primers en lijmen. Samen vormen deze producten duurzame totaaloplossingen voor (platte) daken.

Voor meer informatie over BIM kan u terecht op www.meetingBIM.be.

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Augmented reality wordt steeds belangrijker in de bouwsector

Augmented reality wordt steeds belangrijker in de bouwsector

Gesimuleerde werkelijkheid of ‘virtual reality’ (vr) is nog iets anders dan toegevoegde werkelijkheid of ‘augmented reality’ (ar). Het verschil is niet altijd voor iedereen even duidelijk. In beide toepassingen zie je de[…]

Traxxeo: Betere beheersing van projecten: de rol van digitale technologie

Publireportage

Traxxeo: Betere beheersing van projecten: de rol van digitale technologie

Jansen the Building Company kiest voor openBIM

Jansen the Building Company kiest voor openBIM

Neem deel aan de webinar “Innovatieve producten en technieken voor een duurzaam betonherstel”

Neem deel aan de webinar “Innovatieve producten en technieken voor een duurzaam betonherstel”

Meer artikels