Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

IJslander lanceert Citybox in België

IJslander lanceert Citybox in België

IJslander heeft een sportkooi gemaakt van buizen met speciale, geluidsabsorberende kabels. De kooi past perfect in de omgeving. In de sportkooi, die de naam Citybox kreeg, kunnen kinderen en jongeren voet- en basketballen. De sportkooi kan worden uitgerust met doelen, een daknet, verschillende ingangen en diverse ondergronden. De sportkooi moet echt een ontmoetingsplek in de wijk zijn.

“Om jongeren in de wijk te stimuleren om met elkaar te sporten, kan de Citybox ook worden uitgerust met een Urban Sports Battle bord met QR-code naar een speciale website”, zegt Albert Wagener van IJslander. “Hierop kunnen voetballende jongeren hun voetbaltricks uploaden of die van anderen bekijken. Daarnaast moet het ook een ontmoetingsplek in de wijk worden.” 

Veiligheid

Een voordeel van de Citybox is zeker de veiligheid. “De Citybox is niet beklimbaar. Er kunnen ook geen ballen over het hek gaan en vervolgens op de weg of het spoor belanden. Zo zijn er plekken naast een drukke weg of zelfs langs de hogesnelheidslijn, waar een Citybox staat. De Citybox is in elke standaard ral-kleur leverbaar en kan zo in iedere wijk tot zijn recht komen. Door de transparante vormgeving gaat hij volledig op in de omgeving”, zegt Albert Wagener van IJslander.

Roestvrijstaal

De Citybox is net zoals de hele lijn van IJslander geheel uitgevoerd in rvs. De kooi heeft speciale kabels die zorgen voor geluidsabsorptie. De kabels zorgen er voor dat het geluid van de bal tegen het hekwerk gemiddeld rond de 55dB zit, waarmee het binnen het omgevingsgeluid blijft. Een Citybox kan op asfalt of een natuurlijke ondergrond geplaatst worden, maar kan ook een kunstgrasveld bevatten. Voor iedere plek kan de sportkooi geheel op maat gemaakt worden. Zo kunnen er speciale doelen – zoals multidoelen met basketbal- en voetbal- of volleybalpalen – geplaatst worden.

Ook kan er verlichting op staanders gemonteerd worden. Iedere sportkooi is volledig op maat te maken. De montage gebeurt door de eigen medewerkers van IJslander. De Citybox is onderhoudsarm en vandalismebestendig, maar mocht er toch een probleem opduiken, dan kan IJslander langskomen. Al met al kan een IJslander Citybox gemakkelijk zo’n 30 jaar blijven staan.

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Half augustus begint aanleg rotonde Tongersesteenweg in Lanaken

Half augustus begint aanleg rotonde Tongersesteenweg in Lanaken

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) start half augustus met de gefaseerde aanleg van een rotonde op het kruispunt van de Tongersesteenweg (N78) met de Montaigneweg in Lanaken. De werken zullen vermoedelijk een half jaar duren. De nieuwe[…]

Oosterweelwerken krijgen groen licht

Oosterweelwerken krijgen groen licht

Antwerpen: schetsontwerp centraal deel Scheldekaaien goedgekeurd

Antwerpen: schetsontwerp centraal deel Scheldekaaien goedgekeurd

100 miljoen € voor fietspaden in West-Vlaanderen

100 miljoen € voor fietspaden in West-Vlaanderen

Meer artikels