Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Icopal en Monier zijn voortaan BMI Belgium

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Icopal en Monier zijn voortaan BMI Belgium

(c) BMI Belgium

BMI Belgium is een samensmelting van Icopal, Monier en Aerodek. Dankzij deze fusie zijn nu alle oplossingen voor platte en hellende daken, daksysteemcomponenten en waterdichte afdichtingen onder één en hetzelfde dak in het verkoopkantoor in Aalst terug te vinden.
De officiële samensmelting zorgt voor meer flexibiliteit, een betere service en een eenvoudigere administratie. Bovendien betekent de recente overname van de betonportfolio van RBB en de betonproductie van Etex een uitbreiding binnen de Belgische entiteit.
 
De weg tot één geïntegreerd bedrijf begon toen Monier en Icopal, leveranciers van bouwmaterialen voor respectievelijk hellende en platte daken, in 2018 onder één vlag op Batibouw aanwezig waren.

Sinds 1 augustus werd de juridische stap voor de integratie gezet: voortaan vormen ze samen de nieuwe entititeit BMI Belgium. België is één van de eerste landen binnen de internationale BMI Group dat officieel de verschillende entiteiten samenvoegt.

“De integratie van de verschillende merken tot één bedrijf is een proces in volle evolutie. De nieuwe entiteit BMI Belgium is voor België de eerste officiële stap in die richting. De strategie om op minder entiteiten over te schakelen wordt aangestuurd vanuit de internationale BMI Group. Voor België is die beslissing evident, want zo kunnen we elkaar beter ondersteunen en versterken”, aldus Daisy Saeys, sales director van BMI Belgium.
 
De samensmelting biedt zowel het eigen team als de klanten en de partners heel wat voordelen. Voortaan wordt de facturatie en de administratie gecentraliseerd onder één btw-nummer.

Monier en Icopal bevinden zich bovendien allebei in het verkoopkantoor in Aalst, waardoor de binnendienst de orderverwerking gecentraliseerd kan uitvoeren. BMI Belgium wordt een allround team dat een volledige combinatie van producten en diensten aanbiedt. De ondersteunende diensten worden daarbij overkoepelend voor alle merken. De specifieke expertise voor platte en hellende daken blijft wel even sterk aanwezig als vóór de fusie.

“De nieuwe structuur biedt ons meer flexibiliteit en de mogelijkheid om onze klanten nog beter te bedienen. Zo is bijvoorbeeld de uitgebreide dakservice met gepersonaliseerd advies nu beschikbaar voor zowel platte als hellende daken, rekening houdend met de specifieke vereisten per type dak. De huidige en toekomstige klanten genieten van een uitgebreide dienstverlening en extra investeringen in infrastructuur”, aldus Saeys.

Overname

BMI Belgium heeft op 2 juli de resterende helft van de aandelen in RBB nv in Tessenderlo België overgenomen van Etex nv. Het salesteam van BMI Belgium neemt de verkoopactiviteiten van het betonportfolio van RBB over.

“Dankzij deze overname breidt BMI Belgium het bestaande gamma betondakpannen en accessoires verder uit. Zo kunnen we onder andere ook onze partners in sleutel-op-de-deurwoningen en bouwpromotoren nog beter van dienst zijn. Betondakpannen zijn voor dergelijke projecten omwille van het formaat, de productie, de snelle plaatsing en de budgetvriendelijke prijs namelijk een goede oplossing. Met deze overname bouwt BMI Belgium haar marktpositie op de Belgische dakenmarkt voort uit”, aldus Saeys.

Betonnen dakpannen zijn bovendien een goede keuze voor wie het dak duurzaam en milieuvriendelijk wil aanpakken. Ze stoten namelijk minder CO2 uit dan andere dakbedekkingsmaterialen omdat ze niet gebakken maar wel gedroogd worden tijdens de productie. Daarnaast bestaan ze uit natuurlijke grondstoffen en kunnen ze eenvoudig gerecycleerd worden aan het einde van hun levenscyclus en zo bijdragen aan de circulaire economie.

BMI Group, de internationale groep van waaruit de strategie voor BMI Belgium aangestuurd wordt, is de grootste Europese producent van dakbedekkingssystemen voor platte en hellende daken. BMI Group is medio 2017 ontstaan door de internationale samenvoeging van Braas Monier en Icopal. Het assortiment omvat onder meer bitumen en kunststof dakbedekkingen, keramische en betonnen dakpannen, geïntegreerde zonne-energiesystemen, lichtgewicht stalen dakpanelementen en technisch advies.

De BMI Group heeft een hoofdkantoor in Engeland en telt zowat 9.600 medewerkers in meer dan 40 landen wereldwijd. Achter de BMI Group staat de holding Standard Industries, de wereldleider in dakbedekking. Zo wordt het bedrijf gesteund door een sterke globale visie.

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

'Sneller bouwproces koppelen aan duurzaamheid en kwaliteit'

'Sneller bouwproces koppelen aan duurzaamheid en kwaliteit'

Bouwkroniek laat elke week een CEO uit de brede Belgische bouwsector aan het woord. Deze week mag Cedric Vanhencxthoven van Heylen Vastgoed antwoorden op onze vijf vragen. Van welke nieuwe technologie verwacht u dat ze uw business de komende[…]

VIATEQ: partner voor opdrachtgever en aannemer

Publireportage

VIATEQ: partner voor opdrachtgever en aannemer

Orderboek van DEME bereikt met 4,75 miljard € historisch record

Orderboek van DEME bereikt met 4,75 miljard € historisch record

eSafe krijgt Handmade in Belgium-label

eSafe krijgt Handmade in Belgium-label

Meer artikels