Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Hyundai introduceert derde binnendraaier

Gerelateerde onderwerpen :

Hyundai introduceert derde binnendraaier

Hyundai Construction Equipment lanceert met de HX130LCR een derde model met geringe zwenkradius in de HX-serie, naast de HX145 en HX235LCR. De machine van 13 ton is eveneens verkrijgbaar in een tweede configuratie, de HX130LCRD, die een dozerblad heeft. Dit nieuwe type is alweer het vijftiende model in de HX-serie graafmachines van de Zuid-Koreaanse producent. De HX130LCR vult een belangrijke leemte in het gamma. De marktvraag groeit naar deze gewichtsklasse, en dan vooral voor machines met een compacte zwenkstraal die aan aannemers extra veelzijdigheid bieden om in kleine ruimten te werken.

Deze 13-tons binnendraaier wordt aangedreven door een Perkins 854F-dieselmotor van 55 kW (73,6 pk), die voldoet aan de Stage IIIB-uitstootnormen. De krachtbron heeft een dieselpartikelfilter (dpf) en levert maximaal vermogen en optimale brandstofefficiëntie. “En dat zonder scr, dus geen zorgen meer om AdBlue”, laat Hyundai weten. Als het gaat om prestaties en productiviteit zijn de viercilindermotor en het hydraulische systeem van de HX130LCR onverslaanbaar. Het LCR-model weegt minstens 12.700 kg, terwijl het standaard bedrijfsgewicht van het LCRD-model 13.560 kg is. De machine realiseert een maximale graafdiepte van 5.570 mm, heeft een bereik op maaiveldniveau van 8.220 mm en een graafkracht van 103,7 kN. De HX130LCR is uit te rusten met een standaardbak van 1.030 mm breed en met 0,59 m³ inhoud.

Functies

De compact draaiende graafmachine is een geslaagde combinatie van vermogen, prestaties, gebruik- en onderhoudsgemak en talrijke veiligheidsvoorzieningen. En net als elke Hyundai is de nieuwe aanwinst uitgerust met talrijke functies. De standaarduitrusting bevat bijvoorbeeld al een 8-inch (20,3 cm) dashboardmonitor met touchscreen in de cabine. Het scherm bevat optioneel het AAVM-systeem (Advanced Around View Monitoring) van Hyundai voor een 360°-beeld van de werkomgeving. IMOD (Intelligent Moving Object Detection) is ook inbegrepen. Deze functie scant de omgeving op voorwerpen en waarschuwt de machinist voor obstakels binnen 5 m van de machine. Beide systemen zorgen ervoor dat de modellen uit de HX-serie van Hyundai behoren tot de veiligste machines op iedere bouwwerf.

Verstelgiek

De uitvoering met tweedelige giek maakt het mogelijk om met een groter bereik te werken en tegelijk te genieten van de voordelen van een geringe zwenkstraal voor- én achteraan. Het is een veelgevraagde optie bij Europese bouwbedrijven die actief zijn in wegenaanleg, nutsvoorzieningen en stedelijke omgevingen, waarbij ze in heel kleine ruimtes moeten werken. Bij de machine is het draaimechanisme gemonteerd aan de onderkant van de standaardgiek. Deze oplossing zorgt voor doeltreffende bescherming tegen vervuiling en beschadiging. De nieuwste motortechnologieën, een efficiënter op elkaar gestapeld koelontwerp met elektronisch geregelde ventilator en innovaties van het hydraulische systeem van de Hyundai HX-serie dragen bij tot een algehele verbetering van de brandstofefficiëntie met 9% in vergelijking tot vorige modellen.

Het geavanceerde hydraulische systeem omvat een innovatieve ‘Boom Float’-modus voor een betere hellingshoekregeling, een ‘Fine Swing’-modus voor een verbeterde lastregeling tijdens het zwenken en tot 13% snellere cyclussnelheden dan eerdere typen. De HX130LCR is eveneens uitgerust met IPC (Intelligent Power Control), een computerondersteunde vermogensoptimalisatie op basis van de belasting en ‘Eco Breaker’-modus voor een selecteerbare pompstroming en gunstig brandstofverbruik bij het werken met zware uitrustingsstukken zoals hydraulische sloophamers. De combinatie van snellere cyclustijden en meer vermogen moet in de praktijk resulteren in een productiviteitsverbetering van 5%. Ook het onderhoudsgemak is verbeterd, doordat het brandstoffilter nu vanaf de grond toegankelijk is en het luchtfilter van de cabine van buitenaf. De standaard fabrieksgarantie bedraagt twee jaar of 3.000 uur. Hyundai biedt ook vijf jaar gratis toegang tot het Hi­Mate-systeem voor extern beheer, dat tal van lokaliserings- en diagnosefuncties biedt.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Bouwmaterieel met waarde van 10 miljoen € wordt geveild

Bouwmaterieel met waarde van 10 miljoen € wordt geveild

Wie een nieuwe bouwmachine besteld heeft, wordt geconfronteerd met lange wachttijden. De aankoop van recente gebruikte machine kan dan soms soelaas bieden. Troostwijk organiseert op het einde van dit jaar een veiling met bouw- en[…]

Nieuw bij Joskin: de Cargo-Lift 30 t

Nieuw bij Joskin: de Cargo-Lift 30 t

Wiellader vanop afstand bedienen met een iPhone

Wiellader vanop afstand bedienen met een iPhone

France Elévateur werkt samen met Van Hove Garages

France Elévateur werkt samen met Van Hove Garages

Meer artikels