Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Hyundai heeft een nieuwe minigraafmachine

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Hyundai heeft een nieuwe minigraafmachine

Hyundai heeft met de R30Z9AK een nieuwe minigraafmachine, de vervanger van de R27Z-9. Hij heeft een compact design en is binnendraaiend: de machine kan dus worden gebruikt in beperkte ruimten, bv. op wegen met bebouwing en in de binnenstad.

Met een gewicht van 2.880 kg is de machine bedoeld voor aannemers en vaklui die een betrouwbare en productieve graafmachine vereisen. De R30Z-9AK is een ideale aanvulling op het assortiment van Hyundai-minigraafmachines. Het is een compacte en wendbare machine die krachtig genoeg is om elke klus te klaren. Het grote dozerblad biedt extra veelzijdigheid, efficiëntie en stabiliteit tijdens het werk.

De nieuwe R30Z-9AK wordt aangedreven door een betrouwbare, zuinige en lawaai-arme Kubota D1305-motor van 18,1 kW (24,97 pk) bij 2.350 tpm. Het is een compacte vloeistofgekoelde industriële dieselmotor die voldoet aan de Europese emissienormen zonder aanvullende nabehandelingsinrichtingen.

Het hydraulische systeem van de R30Z-9AK werd met uiterste precisie ontworpen voor een snelle en nauwkeurige bediening. De machine werd speciaal ontworpen om de operationele kosten in de tijd te beperken dankzij bussen met lange smeerintervallen (250 uur) en polymeer-pakkingschijven die slijtvast en geluiddempend zijn. Operationele kosten en stilstandtijden worden gereduceerd door de hydraulische filters met een lange levensduur (1.000 uur), hydraulische olie die langer meegaat (5.000 uur), efficiëntere koelsystemen en een geïntegreerde voorverwarming die minder vaak moet worden onderhouden. Een hydraulische proportionele bediening in vier richtingen is als optie verkrijgbaar op deze R30Z-9AK.

Comfortabele en ruime cabine

Deze machine heeft een gewicht van bijna 3 ton en heeft een comfortabele, ruime en stevige cabine die geluidshinder beperkt en een goede zichtbaarheid biedt. Een beschermdak is als optie verkrijgbaar.

De machinist kan de stoel en de polssteunen gemakkelijk afstellen. Een extra bergvak met sleutelslot zit onder de bestuurdersstoel. Een geveerde stoel is eveneens inbegrepen. Op de uitvoering met cabine kan de inschuifbare en inklapbare voorruit gemakkelijk en veilig worden geopend om de ventilatie en de zichtbaarheid te verbeteren.

Stevigere structuur

De cabinestructuur van de R30Z-9AK heeft sterkere maar smallere buizen dan zijn voorganger voor extra veiligheid en een beter zicht. De boven- en onderwagen zijn sterker en duurzamer dankzij spanningsvrij verstevigd staal dat integraal gelast is.

De ingebouwde veiligheidsvergrendeling voorkomt dat de machinist de cabine kan verlaten wanneer de hydraulische bediening actief is. Wanneer de veiligheidshendel en de linkerconsole omhoog zijn, worden de hydraulische functies uitgeschakeld. Dankzij de kantelbare linkerconsole kan de machinist makkelijker in- en uitstappen.

De nieuwe graafmachine heeft een rijsysteem met automatisch schakelen: bij hoge snelheden wordt de snelheid van de rijmotor automatisch verminderd bij zware lasten. De snelheidsbegrenzing wordt opgeheven wanneer de last afneemt.

Digitaal dashboard

Het controlesysteem van de R30Z-9AK bestaat uit zeven waarschuwingslampjes. Het dashboard geeft de machinist informatie over de status van de machine, inclusief controlelampjes voor motoroliedruk, acculading en motorkoelvloeistoftemperatuur en een brandstofmeter. Zo behoudt de machinist te allen tijde het zicht op de prestaties van de machine.

 

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Tweede editie Demo Days in Boussu

Tweede editie Demo Days in Boussu

De tweede editie van Demo Days zal plaatsvinden op 5 en 6 september 2020, op de site van de Terril de Saint-Antoine in de gemeente Boussu (provincie Henegouwen). Deze tweee editie van de Demo Days mikt op zowat 50 exposanten en 5.000 bezoekers.[…]

08/10/2019 | BouwmaterieelMaterieel
Matexpo sluit af met bijna 40.000 bezoekers

Matexpo sluit af met bijna 40.000 bezoekers

Matermaco brengt Terex Trucks naar de Benelux

Matermaco brengt Terex Trucks naar de Benelux

Boels Rental leent 50 miljoen €

Boels Rental leent 50 miljoen €

Meer artikels