Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Hybride-systeem van Volvo vermindert verbruik met 20%

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Hybride-systeem van Volvo vermindert verbruik met 20%

© Volvo CE

De nieuwe Volvo EC300E Hybrid-graafmachine haalt energie uit de neerwaartse beweging van de giek en laadt zo de accumulatoren op die gebruikt worden om de hydraulische pomp aan te drijven. Deze EC300E Hybrid is de eerste van een nieuwe reeks hydraulische graafmachines van Volvo CE.

Vaak zijn de beste ideeën het eenvoudigst. Volvo CE heeft dit ter harte genomen voor de EC300E Hybrid. Bij andere systemen wordt de energie die vrijkomt bij het draaien van de bovenwagen van de graafmachine opgevangen om de motor elektrisch te ondersteunen. De nieuwe hybride van Volvo maakt echter gebruik van de ‘gratis’ energie die vrijkomt bij de neerwaartse beweging van de giek en gebruikt deze om het motorsysteem te boosten. De krachtige en regelmatige neerwaartse bewegingen laden de 20 l hydraulische accumulatoren op die vervolgens energie leveren aan de hydraulische hulpmotor. De bestuurbaarheid en prestaties zijn identiek aan die van de standaard EC300E, inclusief de mogelijkheid om gelijktijdig in ECO-modus en in Hybride-modus te werken.Dit slimme en eenvoudige systeem ontlast niet alleen de motor, maar zorgt daarbij eveneens voor een vermindering van het brandstofverbruik tot 20% en een vermindering van de CO2-uitstoot tot 10%. En dit alles zonder prestatieverlies.
 
Bij gebruik voor graafwerkzaamheden (vooral bij een rotatie van 90°) kan de terugverdientijd van deze eenvoudige aanpak iets meer dan één jaar zijn. Niet enkel het idee is eenvoudig, ook de componenten zijn dat. De extra onderdelen zijn gemakkelijk te onderhouden.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Mulder Europe levert eerste elektrische stationaire betonmixers

Mulder Europe levert eerste elektrische stationaire betonmixers

Mulder Europe heeft twee volledig elektrische betonmixers geleverd aan Voorbij Funderingstechniek. Deze stationaire betonmixers zullen worden ingezet op het project A16 Rotterdam, waar Funderingscombinatie Voorbij Franki (FCVF) in opdracht van[…]

14/04/2021 | BouwmaterieelMaterieel
Nieuwe mobiele bouwkraan van Liebherr

Nieuwe mobiele bouwkraan van Liebherr

Autonome schrobmachine voor kleine ruimtes

Autonome schrobmachine voor kleine ruimtes

Caterpillar verbetert asfaltfrezen

Caterpillar verbetert asfaltfrezen

Meer artikels