Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

‘Huurmachines renderen beter na een opleiding’

Gerelateerde onderwerpen :

‘Huurmachines renderen beter na een opleiding’

Euromat is al jaren een gevestigde waarde in de verhuur van machines. Sinds het ontstaan van Euromat 46 jaar geleden breidde het verhuurassortiment enorm uit. Tijdens de week van 8 tot 12 april organiseert de groep Euromat de eerste editie van haar Rental Days en dit telkens in een andere van zijn vijf vestigingen.


Tijdens deze dagen zet Euromat zijn verhuurgamma in de spotlight en toont het de brede waaier aan mogelijkheden van o.a. de uitgebreide  persluchtafdeling van Doosan & Ingersoll Rand, de verschillende mogelijkheden van renovatie met oppervlaktebehandeling, stralen en verfspuittechnieken van Tritech & Wiwa, het hydraulische materiaal van Hycon wordt gedemonstreerd, de Komatsu-(mini)gravers,… en zoveel meer.  Uiteraard wordt er ook een hapje en drankje voorzien.

De Rental Days zijn de uitgelezen gelegenheid om advies te krijgen van gespecialiseerde productmanagers. Euromat staat bekend om zijn gamma aan kwalitatieve merken en de uitstekende productkennis van zijn personeel. Klanten kunnen steeds rekenen op gespecialiseerd en persoonlijk advies om zo tot de beste oplossing te komen.

Euromat heeft vijf filialen verdeeld over België (Wijnegem, Machelen, Sint-Pieters-Leeuw, Gent en Charleroi) met elk een eigen atelier met opgeleide en gespecialiseerde technici en servicewagens. Daardoor kunnen klanten steeds rekenen op een snelle en optimale herstel- of vervangdienst vanuit de regio zelf.

Perslucht en energie

Euromat staat heel sterk in de verhuur van mobiele compressoren, stationaire compressoren en generatoren. Het uitgebreide gamma van mobiele compressoren gaat van 2 tot 30 m³. De stationaire compressoren bieden extra efficiëntie en energiebesparing. Door een juiste afstelling aan te bieden kunnen ze bedrijven energiezuiniger maken. Tevens is er service op maat mogelijk voor persluchtdrogers en filters.

Opleidingen

Tijdens de Rental Days zet Euromat zijn opleidingen in de kijker, zodat de klant de mogelijkheden van de verhuurmachines optimaal kan benutten.

Spuit- en straalmachines

Een zandstraalmachine lijkt op het eerste zicht eenvoudig te bedienen. Er bestaan echter zoveel verschillende modellen en gebruikers zijn soms niet op de hoogte dat het resultaat sterk kan verschillen volgens het soort zand dat je gebruikt. Sommige straalmiddelen kunnen opgevangen en hergebruikt worden, andere zijn voor éénmalig gebruik. Ook heel wat andere elementen bepalen het resultaat van het gestraalde oppervlak o.a. de korrelgrootte, de vorm, de hardheid, de kleur, de densiteit, de verdeling bij het stralen en de druk. Om het milieu te beschermen of om recycleerbare materialen te verzamelen, is het gebruik van stoffilterkasten aangewezen.

Hetzelfde geldt voor de spuitmachines voor het spuiten van grondlagen en lakken en vernissen in de hout-, bouw- en metaalsector, de spuitpompen voor grote industriële schilderwerken, voor wegmarkeringen, voor het renoveren van bruggen, voor epoxy of verf en voor rioleringsbuizen. Nieuw in het gamma zijn de tweecomponenten-spuitmachines met instelbare mengverhouding, ideaal voor het spuiten van verschillende kleuren. Een spuitmachine  ziet er in gebruik niet zo moeilijk uit, maar met een korte opleiding in kleine groepjes kunnen de zaakvoerders en hun personeel aanleren hoe het rendement (oppervlakte per uur) sterk  te verbeteren en de materiaalverliezen te beperken.
 

AANBESTEDINGEN
Alle aanbestedingen

Meest aanbevolen artikels

TVH viert gouden jubileum met nieuw magazijn

TVH viert gouden jubileum met nieuw magazijn

TVH, de wereldspeler in heftrucks, industriële voertuigen en onderdelen voor die machines uit Waregem, viert dit jaar zijn vijftigste verjaardag. Het begon in 1969 als bedrijfje van de twee vrienden Paul Thermote en Paul Vanhalst. 50 jaar[…]

17/06/2019 | Verhuur
Verhuur wordt steeds belangrijker voor Bergerat Monnoyeur

Verhuur wordt steeds belangrijker voor Bergerat Monnoyeur

Riwal investeert bijna 100 miljoen € in verhuurvloot

Riwal investeert bijna 100 miljoen € in verhuurvloot

Verhuurmarkt levert optimale flexibiliteit in energie-oplossingen

Publireportage

Verhuurmarkt levert optimale flexibiliteit in energie-oplossingen

Meer artikels