Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Huurland vult zijn vloot aan

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Huurland vult zijn vloot aan

(c) Huurland

Materieelverhuurder Huurland pakt dit voorjaar opnieuw uit met een paar interessante nieuwigheden voor de aannemer. Alle nieuwe machines zijn te huur bij Huurland vanuit tien winkels in Vlaanderen.
Als aanvulling op de minigravers hebben ze sinds april enkele Hitachi-graafmachines 13 ton met toebehoren in huis. Deze krachtpatsers zijn veelzijdige kranen die verhuurd worden voor de algemene bouw en omgevingsaanleg en grondwerken. Deze Zaxis 135 U is ook gekeurd voor hijswerken. Van de minigravers hebben ze bij Huurland inmiddels zowat 80 stuks van Kubota en Wacker-Neuson, van 1 tot 8 ton. 

Rupsdumpers

Het gamma dumpers kreeg er ook al een paar handige machines bij. De Hinowa-rupsdumper van 2,5 ton op rupsen is te huur voor grondverzet waar een lage bodemdruk belangrijk is, zoals op drassige grond of in de groenaanleg. Bijzonder is dat de rijrichting voor de chauffeur kan omgekeerd worden, waardoor die geen draaispoor moet maken op het terrein. De dumper heeft een laadvermogen van 2.500 kg. De laadbak kan zijwaarts uitkippen. Dit is een uitbreiding en vergroting op de rupsdumper-modellen van Hinowa die Huurland reeds in het verhuugamma had. Van de rupsdumper tot 800 kg hebben ze er nu in totaal een twaalftal lopen. Die zijn eerder voor kleine grondverplaatsingswerken, voor aannemers en tuinaannemers.

Kruiwagens

De vijf gemotoriseerde kruiwagens van Altrad zijn beschikbaar als benzine-model of met een elektrische aandrijving. Deze zelfrijdende kruiwagen wordt ingezet als hulp in het onderhoud en de aanleg. Met een laadvermogen van 300 kg is deze minidumper ideaal voor kleine grondverplaatsingen. De machine heeft een 4x4-aandrijving en kan hellingen op tot 45%. Het model met elektrische aandrijving werkt op batterijen en is stil en emissievrij. Bij huur kan een klant deze dumper vaak gemakkelijk zelf vervoeren.

Hoogwerkers

Huurland gaat voorts opnieuw een trapje hoger met de vloot hoogwerkers. Ze verkopen een paar interessante tweedehandsexemplaren uit het gamma en breiden de vloot zelfrijdende kniktelescopen en spinhoogwerkers uit met toestellen die tot 26 m hoog gaan. Die vullen de bestaande Hinowa-spinhoogwerkers aan (hoogte 14, 17 en 20 m). Ook de kniktelescopische hoogwerkers gaan een trapje hoger. Van de diesel of hybride zelfrijdende kniktelescopen heeft Huurland modellen van 12 tot 16 m van het merk Haulotte of Nifty. Ten slotte kocht Huurland recent twee hoogwerkers op bestelwagen: een kniktelescoop van 21 m en een telescoop van 21 m.

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

e-power heeft een generator op waterstof

e-power heeft een generator op waterstof

Het bedrijf e-power uit Nieuwerkerken, het vroegere Europower Generators, ontwikkelde een waterstofgenerator. “Deze innovatie is het eerste concrete resultaat van de ‘groene’ strategie waar het nieuwe management voor[…]

29/09/2021 | MaterieelVerhuur
Cebeko verhuist naar nieuwbouw

Cebeko verhuist naar nieuwbouw

Doosan en Interparts winnen twee awards op Matexpo

Doosan en Interparts winnen twee awards op Matexpo

Huurland neemt Global Rent over

Huurland neemt Global Rent over

Meer artikels