Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Husqvarna Construct heeft nieuw accu-assortiment

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Husqvarna Construct heeft nieuw accu-assortiment

(c) Husqvarna Construct

Husqvarna Construction gaat resoluut voor meer duurzaamheid en lanceert een nieuw assortiment machines op batterij. De onderneming toonde op Matexpo in Kortrijk in primeur drie nieuwigheden: een boormotor, een vlindermachine en een doorslijper.
De accu-aangedreven doorslijper is dé uitblinker van het vernieuwde assortiment. Deze unieke doorslijper kreeg de naam K1 Pace. Zijn sterke prestaties zijn gelijkwaardig aan die van benzine-aangedreven slijpers, maar met alle extra voordelen voor milieu en gebruiker. Het is het eerste product op basis van het nieuwe Pace-accusysteem. In de nabije toekomst volgen er allicht nog toestellen op basis van dit accusysteem. De K1 PACE slijper gunt zijn gebruikers het vermogen en het prestatieniveau die ze van de slijpmachines op benzine mogen verwachten, met tegelijkertijd alle extra pluspunten van accu-aangedreven machines voor zowel de operator zelf als het milieu: geen directe emissies, minder trillingen en minder belasting van het lichaam.
 
De diamantbladen (van 300 en 350 mm) van deze nieuwe doorslijper zijn verbeterd voor het accu-aangedreven systeem, maar ook de slijpmachine werd bijgewerkt. Het toestel is daarnaast uitgerust met de X-Halt-remfunctie om de rotatie van het blad in een fractie van een seconde stop te zetten, wat een grotere veiligheid garandeert.
 
Boormotor
 
Een tweede nieuwkomer is de DM 540i boormotor op accu die in nauwe hoeken past, een laag gewicht heeft en optimaal is uitgebalanceerd voor een nog productievere werkdag.
 
Vlindermachine
 
De derde nieuwigheid is de BV 30i vlindermachine, een accu-aangedreven en krachtige gladstrijker. Het biedt zijn gebruikers het gemak van snoerloos werken en werkt onder alle weersomstandigheden, laadt snel op en heeft een actieve koeling. Omdat er geen rechtstreekse uitlaatgassen vrijkomen, draagt het toestel bij aan een aangenamere en minder schadelijke werkomgeving.
 
Overname
 
Behalve de expansie van het assortiment op batterije, breidt de Husqvarna Group ook het aanbod in oppervlaktebehandeling uit, dankzij de overname van Blastrac. Op Matexpo verschenen biede merken voor het eerst verschenen als één onderneming. “De overname van Blastrac versterkt en vormt een aanvulling op onze ambities voor organische groei, omdat we uitbreiden naar complementaire oplossingen voor oppervlaktevoorbehandeling. Dit stelt ons in staat om klanten een complete reeks oplossingen te bieden voor elke taak in oppervlaktevoorbehandeling”, aldus Henric Andersson, CEO van Husqvarna Group. De producten van Blastrac bieden oplossingen voor gritstralen, frezen, schrapen, slijpen en polijsten en stofopvang.
 
Husqvarna Construction was met de K 970 SmartGuard en K 770 SmartGuard (doorslijpers met beschermkap tegen terugslag) genomineerd voor een Security Award op de Kortrijkse materieelvakbeurs maar greep naast de hoogste onderscheiding.
 

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Bas Eerdekens wint Young Technicians Cup

Bas Eerdekens wint Young Technicians Cup

Bas Eerdekens, derdejaarsstudent Elektromechanica aan Hogeschool PXL, heeft de Young Technicians Cup gewonnen. In die scholenwedstrijd van Matexpo 2021 in samenwerking met Educam nemen leerlingen en studenten van technologische studierichtingen[…]

13/12/2021 | Matexpostudenten
DAF Trucks heeft nieuwe generatie klaar

DAF Trucks heeft nieuwe generatie klaar

Recordaantal bezoekers voor Matexpo

Recordaantal bezoekers voor Matexpo

Hoogste hoogwerker op bestelwagen

Hoogste hoogwerker op bestelwagen

Meer artikels