Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

HSBC 200 zorgt voor plaatswinst

Stiebel Eltron pakt op Batibouw uit met twee nieuwigheden: de HSBC 200, een boiler- en buffervat in één, en de LWZ 504, een nieuwe versie van een all-in one ventilatietoestel met inverter warmtepomp.

De nieuwe HSBC 200 betekent een enorme plaatsbesparing bij de warmtepompinstallatie. Boiler- en buffervat zitten in dit toestel netjes boven elkaar, zodat men maar één toestel in de technische ruimte moet opstellen in plaats van twee vaten. Het groot aantal ingebouwde componenten verkort bovendien de installatietijd.

De HSBC 200 bevat verschillende perfect op elkaar afgestemde componenten voor combinatie met een lucht-water-warmtepomp. Het geïntegreerde boilervat van 200 l en het buffervat van 100 l zijn voldoende voor de verwarmings- en warmwaterbehoefte van een kleine eengezinswoning. Precies daar is een halvering van de benodigde ruimte erg welkom.

De HSBC bevat verschillende installatieonderdelen, waaronder de warmtepompregeling, wat de montage eenvoudig maakt. Na de plaatsing moeten enkel nog de hydraulische verbinding gemaakt worden met de waterleidingen, de warmtepomp en de verwarmingskring. Het voorste gedeelte kan gemakkelijk van het toestel genomen worden om al de componenten te bereiken voor onderhoud wanneer nodig.

LWZ 504

De LWZ 504 is de nieuwe versie van het all-in-one ventilatietoestel van Stiebel Eltron. De ingebouwde lucht-water-warmtepomp is het nieuwste model met een speciale, bijzonder efficiënte inverter compressor. De LWZ 504 staat in voor vier functies: ventilatiesysteem D, verwarming, warm water en koeling.

De LWZ is multifunctioneel, uiterst efficiënt en heeft een modern design. De gebruiksvriendelijke regeling gebeurt op een lcd-scherm met een handig touch wheel. Het toestel kan 'communiceren' met een fotovoltaïsche installatie om de zelf opgewekte stroom zo goed mogelijk te benutten. De ingebouwde warmtepomp met inverter compressor heeft een vermogen van 5,2 kW en haalt een zeer hoog rendement, met een COP van 3,7 bij A2/W35.

De ventilatie gebeurt over een kruistegenstroomwarmtewisselaar, met 90% warmterecuperatie. Het warm water zit in een boilervat van 235 l, goed voor 375 l mengwater van 40° C, dat eventueel kan aangesloten worden op thermische zonnecollectoren. Er werd ook een energie-efficiënte circulatiepomp ingebouwd. Het volledige systeem heeft een energielabel A+/A++.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Pools universiteitsgebouw wint Brick Award

Pools universiteitsgebouw wint Brick Award

Geen Belgische winnaars dit jaar bij de Brick Award van Wienerberger, ondanks zes genomineerde projecten. De hoofdprijs en het goud in de categorie Sharing Public Spaces ging naar het faculteitsgebouw voor Radio en Televisie van de University of[…]

Genk krijgt nieuwe spoorbrug over het Albertkanaal

Genk krijgt nieuwe spoorbrug over het Albertkanaal

"Aannemers kunnen geen bullshit meer verkopen"

"Aannemers kunnen geen bullshit meer verkopen"

Hilti automatiseert boren in plafonds

Hilti automatiseert boren in plafonds