Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Houtskeletbouwer is 'Maakbedrijf van het jaar'

Houtskeletbouwer is 'Maakbedrijf van het jaar'

Een kijkwoning van houtskeletbouwer 3bouw in Westerlo.

Unizo heeft enkele ondernemingen bekroond met een award. De titel van 'Beloftevolle kmo van het jaar' ging naar Remotive (herstel en vervanging van roterende machines) uit Evergem. 'Maakbedrijf van het Jaar' werd 3bouw (duurzame houtskeletbouw) uit Westerlo. Het Leuvense ingenieurs- en designbureau Comate werd 'Dienstenbedrijf van het jaar'.

De uitreiking van de awards vond plaats in het ICC in Gent in aanwezigheid van meer dan 920 bedrijfleiders. Met deze verkiezing vraagt ondernemersorganisatie Unizo extra aandacht voor kleine en middelgrote ondernemingen als motor van onze economie. Ze nemen samen de helft van alle privé-tewerkstelling voor hun rekening.

3bouw

In het land van de baksteen weten Paul Wens, Chris en Jef Imants van 3bouw houtskeletbouw uit Westerlo, toch alsmaar meer bouwers te bekoren. De teller van het bedrijf staat inmiddels al op 4.000 woningen. Naast de geleverde bouwkwaliteit en de persoonlijke aanpak blijken onder meer de veel kortere bouwtijd en de uitstekende isolatiewaarden belangrijke argumenten om voor de houtskeletbouw van 3bouw te kiezen.De jury was onder de indruk van het mooie parcours van het bedrijf, waarbij aandacht voor zowel de tevredenheid van de klanten als medewerkers en voor een stabiele, gezonde financiële structuur, hand in hand gaan met oog voor constante innovatie op alle fronten.

Remotive

Remotive uit Evergem is  pas eind 2015 gestart en wordt geleid door Jan De Winter. Het bedrijf onderhoudt, herstelt en vernieuwt elektromotoren, blazers, pompen, tandwielkasten en ventilatoren met kennis van zaken in functie van een maximale continuïteit, met een minimum aan onderbrekingen.

Het bedrijf heeft onder meer klanten in de Gentse en Antwerpse havens maar ook daarbuiten en is met zijn inmiddels 31 werknemers in vier jaar tijd zowat de snelst groeiende kmo in Oost-Vlaanderen. Het bedrijf investeert veel in opleidingen op maat op de werkvloer en biedt kansen aan zowel jonge schoolverlaters als mensen zonder ervaring. De gemiddelde leeftijd van de medewerkers ligt op 23,5 jaar.

Onder meer dat straffe hr-beleid, de sterke focus op kwaliteit en klantentevredenheid en de bijzondere aandacht voor het groene en efficiënte energiebeleid van de zaakvoerder en zijn team wisten de jury te overtuigen.

Comate

Comate uit Leuven wordt gerund door zaakvoerders Wouter Foulon en Sander Van den dries. Zij bedenken en ontwerpen nieuwe toestellen en hulpmiddelen tot op het niveau van een werkbaar prototype dat rijp is om in productie te gaan. Vooral die extra aandacht voor de meest optimale designs, bovenop de louter technologische en andere functionele aspecten wisten de jury te bekoren. De stevige groei met 30% per jaar, bij een nettowinst van 10% en de verdere internationale expansie maken het plaatje voor de jury compleet.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

De rol van de buitenschil bij een optimale akoestiek

Publireportage

De rol van de buitenschil bij een optimale akoestiek

Stadslawaai is niet enkel hinderlijk, het heeft ook nadelige effecten op de gezondheid en het welzijn. Een goede akoestiek is daarom essentieel. Schüco, specialist in aluminium systeem-oplossingen voor ramen, deuren en (vlies)gevels, beseft[…]

Buiten werken tijdens de winter

Publireportage

Buiten werken tijdens de winter

Antislipplaat verhoogt veiligheid op de bouwplaats

Publireportage

Antislipplaat verhoogt veiligheid op de bouwplaats

Alternatieve mobiliteitsvormen voor uw werknemers en verzekeringen

Publireportage

Alternatieve mobiliteitsvormen voor uw werknemers en verzekeringen

Meer artikels