Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Houthulst krijgt een kmo-park van 7.200 m²

Gerelateerde onderwerpen :

,
Houthulst krijgt een kmo-park van 7.200 m²

In de West-Vlaamse gemeente Houthulst is Global Estate Group zopas begonnen met de ontwikkeling van een kmo-park bestaande uit 18 units. Het project De Melane vormt de tweede fase in de realisatie an een volledig nieuw bedrijventerrein, nadat Global Estate Group vorig jaar op dezelfde site van ongeveer 6,5 ha in een eerste fase ook al een deelproject ontwikkelde, bestaande uit een tiental industriegronden.
Het liet toen ook een weg aanleggen om de industriezone met het achterliggende recyclagepark te verbinden en legde een ruime groenzone en bufferbekkens aan. De industriegronden in Melanedreef waren destijds bijzonder snel uitverkocht. Intussen is ook de eerste bedrijvigheid al zichtbaar: twee ondernemers zijn al gestart met bouwen en een derde perceel werd in gebruik genomen als stapelterrein voor machines en bouwmaterialen.
 
“Aan de werken ging toen zelfs een heuse bomdetectie en een archeologisch onderzoek vooraf omdat de omgeving tijdens de Eerste Wereldoorlog zwaar onder vuur had gelegen. Maar gelukkig kunnen we de vele kleine West-Vlaamse zelfstandigen vandaag een geschikte plek bieden voor hun onderneming. Dat is bijzonder moeilijk en als ontwikkelaar willen we daarom zoveel mogelijk projecten bouwen op maat van die ondernemers”, zegt Kathleen Dewulf, Managing Partner van Global Estate Group.
 
Het nieuwe kmo-park De Melane is in totaal ongeveer 7.200 m² groot en komt op het westelijke deel van de site te liggen. Er worden 18 units voorzien, verdeeld over twee gebouwen. Met oppervlaktes tussen 175 en 400 m² zijn de loodsen vooral geschikt voor kleinere, lokale ondernemers. Elke unit is voorzien van een deur, poort en lichtstraat en wordt casco opgeleverd zodat de koper ze naar eigen wens kan inrichten. Ook twee units samenvoegen tot één ruimte, behoort tot de mogelijkheden.
 
Na de infrastructuurwerken die recent begonnen, volgt de aanleg van de funderingen en vervolgens de montage van de units. Om het geheel visueel aantrekkelijk te maken, werd voor de afwerking gekozen voor twee verschillende grijstinten. Die doen de gebouwen bovendien mooi opgaan in de omgeving.
 
De Melane is al het derde kmo-park dat Global Estate Group dit jaar realiseert in West-Vlaanderen. De nood aan kwalitatieve ruimte voor kleine ondernemers is er volgens de ontwikkelaar dan ook bijzonder hoog. In de zomer van 2022 moet het nieuwe kmo-park in gebruik kunnen worden genomen. 
 
OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Nieuwe installatie in Gent recupereert energie en grondstoffen uit afvalwater

Nieuwe installatie in Gent recupereert energie en grondstoffen uit afvalwater

Waterzuiveringsbedrijf Aquafin zal op de site van ArcelorMittal in de haven van Gent tegen 2026 een installatie bouwen die zuiveringsslib verwerkt. Aquafin plant ook een grootschalige recuperatie van fosfor. De opdracht voor het ontwerp, de[…]

03/07/2022 | Haven Gentwaterzuivering
Definitief ontwerp voor publieke ruimte Antwerpse Slachthuiswijk

Definitief ontwerp voor publieke ruimte Antwerpse Slachthuiswijk

872.000 euro voor Oost-Vlaamse plattelandsprojecten

872.000 euro voor Oost-Vlaamse plattelandsprojecten

Eerste gebouwen klaar in Businesspark Rameis in Overijse

Eerste gebouwen klaar in Businesspark Rameis in Overijse

Meer artikels