Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Hout & Habitat viert houten jubileum

Gerelateerde onderwerpen :

Hout & Habitat viert houten jubileum

Hout & Habitat is dit jaar al aan zijn vijfde editie toe en viert dus zijn houten jubileum. Na vier succesrijke jaren met steeds meer bezoekers (vorig jaar ruim 14.000) gaat deze Antwerpse consumentenbeurs door op zijn elan. Het gratis houtadvies en de houtinfosessies zullen weer veel houtliefhebbers aanspreken, Hout Outdoor in hal 1 blijft een belangrijke trekpleister en verschillende tuinaannemers- en architecten krijgen ook dit jaar de kans om bezoekers te verleiden. Nieuw zijn de stand van Handmade in Belgium en een knap interieurproject.

De interesse voor houtbouw neemt nog elk jaar toe. Met een twintigtal houtskelet- en houtmassiefbouwbedrijven, waaronder alle grote namen uit de sector, is een bezoek aan Hout & Habitat een absolute must voor wie eraan denkt een houten woning (of een carport, een poolhouse ') te laten bouwen. Houtbouw is zonder meer de beste keuze in deze tijden van steeds strengere energienormen.

Op Hout & Habitat vinden de bezoekers behalve houtbouwbedrijven uiteraard nog talrijke andere toepassingen van hout: binnenschrijnwerk, parket, gevel-, plafond- en wandbekleding, trappen, ramen en deuren, poorten, shutters, meubels, decoratie, design, sauna's, producten voor houtbescherming, een selectie van de betere pelletkachels, verrassende en innovatieve producten ...

Advies en infosessies

Niet alleen de exposanten kunnen een antwoord geven op eventuele vragen. Tijdens Hout & Habitat kan iedereen op de adviesstand (centraal in hal 2) 30 minuten gratis, persoonlijk en professioneel advies krijgen van de beste houtkenners van het land: de specialisten van de 'Houtkolom' geassisteerd door Bouwunie - Schrijnwerkers & interieurbouwers en Houtunie. Via www.houtenhabitat.be kun je daarvoor een afspraak vastleggen. De Houtkolom organiseert tijdens de beurs ook vier gratis infosessies over hout en houttoepassingen op de adviesstand. Geïnteresseerden kunnen zich via info@houtenhabitat.be inschrijven voor één of meer van de volgende infosessies: zaterdag 21/11 om 11 uur: Waarom kiezen voor een terras in hout; zaterdag 21/11 om 14 uur: Houten gevelbekleding: mooi en tijdloos; zondag 22/11 om 11 uur: De vele voordelen van houten buitenschrijnwerk; zondag 22/11 om 14 uur: Houten vloeren passen overal in je woning.

Interieurproject

Voor de vijfde verjaardag van de beurs wordt een deel van hal 3 voorbehouden voor een speciaal interieurproject. Deze zone, van ruim 600 m² zal mooi en warm aangekleed en afgewerkt worden om er een cosy geheel van te maken.

De authentieke houtambachten hebben steeds een bijzondere plaats gekregen op Hout & Habitat. De demonstraties van houtsnijders, houtdraaiers en marqueteurs zijn uitgegroeid tot één van de trekpleisters van de beurs. Uiteraard zullen die er ook dit jaar weer zijn, maar daarnaast zet de beurs nog andere vakmensen in de schijnwerpers. Enkele standhouders die over het authenticiteitslabel Handmade in Belgium beschikken zullen samen een zone in hal 3 bemannen. Het Handmade in Belgium-label van Unizo biedt een garantie op de authenticiteit van het maakproces en dus ook van de kwaliteit van het ambachtelijk product.

Houten Kop

Op vrijdag 20 november wordt voor de vierde keer de ‘Houten Kop’ van Hout & Habitat uitgereikt. Deze award gaat naar een houtprofessional die zich het voorbije jaar liet opmerken met een innovatief product, een vernieuwende techniek, een originele toepassing of een inspirerende houtrealisatie.

Voor het vijfde opeenvolgende jaar vindt een week na de beurs de Open-Houtbouw-Dag plaats. Op zondag 29 november kunnen geïnteresseerden van 10 tot 16 u. op verschillende plaatsen in Vlaanderen woningen en/of bouwwerven bekijken van bouwbedrijven die zijn gespecialiseerd in houtskeletbouw en houtmassiefbouw. De volledige lijst met te bezoeken woningen en werven staat begin november op www.houtenhabitat.be. Bedrijven die al zeker één of meer woningen openstellen zijn 3bouw, Arkana, Dewaele, Ecohuis, FDW, Livingwood en Qbuild.

Hout & Habitat wordt georganiseerd van donderdag 19 november tot en met zondag 22 november in Antwerp Expo. Op donderdag en vrijdag kan je de beurs bezoeken van 14 tot 21 u, op zaterdag en zondag van 10 tot 18 uur. Meer inlichtingen vind je op www.houtenhabitat.be.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Vakbeurs Openbare Ruimte breidt bezoekersdoelgroep uit en vindt weer plaats in februari

Vakbeurs Openbare Ruimte breidt bezoekersdoelgroep uit en vindt weer plaats in februari

De 2022 editie van Vakbeurs Openbare Ruimte vond vanwege corona eenmalig plaats in mei. Beursorganisator ExpoProof is verheugd te kunnen melden dat de 18e editie van dit toonaangevende evenement voor inrichting en beheer van openbare ruimte[…]

Digitaal inmeten voor iedereen toegankelijk

Publireportage

Digitaal inmeten voor iedereen toegankelijk

Milieuvriendelijke halfverhardingen voor een beter klimaat in de stad

Publireportage

Milieuvriendelijke halfverhardingen voor een beter klimaat in de stad

Eindelijk nog eens een volwaardige Batibouw in mei

Eindelijk nog eens een volwaardige Batibouw in mei

Meer artikels