Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Hooyberghs werkt aan uitbreiding AZ Rivierenland Campus Rumst

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Hooyberghs werkt aan uitbreiding AZ Rivierenland Campus Rumst

De Rumstse burgemeester Jurgen Callaerts en AZ Rivierenland-dokters Dries Bongaerts en Michel Craninx leggen samen de fundamenten voor de uitbreiding en renovatie van Campus Rumst.

Aan de A12 ter hoogte van Rumst startte Algemene bouwonderneming Hooyberghs met de renovatie en uitbreiding van AZ Rivierenland Campus Rumst. Door het onthaal en de bovenliggende verdiepingen van het ziekenhuis stevig onder handen te nemen, wil het bestuur van AZ Rivierenland meegroeien met de nood naar kwalitatief hoogstaande zorg die leeft in de ruime regio.
“Dat laatste is iets waarop de mensen uit de Rupelstreek al sinds de oprichting van het ziekenhuis in 1959 kunnen rekenen. Het nieuwe project moet ervoor zorgen dat deze doelstelling van de toenmalige zusters die afkomstig waren uit de Kempen, ook in de toekomst kan ingewilligd worden”, zegt Bart Van Bree, afgevaardigd bestuurder van het AZ Rivierenland.
 
De dokters Dries Bongaerts (coördinator operatiekwartier) en Michel Cranix (diensthoofd Oncologie) stortten zopas samen met Jurgen Callaerts, de burgemeester van Rumst, het symbolische eerste beton voor de fundering van de uitbreiding. De rest van de werken laten ze over aan de vakmannen van bouwonderneming Hooyberghs, een onderdeel van de B&R Bouwgroep uit Arendonk.
 
De komende maanden verrijst hier een gloednieuwe inkomhal, een dagziekenhuis geneeskunde en oncologie, diensten voor maagdarmziekten, nierdialyse, pneumocardiorevalidatie, pneumologie, urologie, fysische geneeskunde en een rugschool.
 
De samenwerking tussen de Arendonkse bouwfirma en AZ Rivierenland reikt echter nog verder. De uitbreidingswerken aan Campus Rumst zijn namelijk niet de enige investeringen die het ziekenhuis op de planning heeft staan.
 
Ook de campus in Willebroek, waar vandaag enkel nog dagactiviteit plaatsvindt, wordt onder handen genomen door Hooyberghs. In Willebroek maakt een deel van het gebouw plaats voor een compacte nieuwbouw. Later wordt de rest van het gebouw gesloopt om ruimte te creëren voor een open terrein.
 
“Op het vlak van het bouwen in de zorgsector zijn we niet aan ons proefstuk toe. We zijn dan ook trots dat we onze expertise en die van onze zusterondernemingen kunnen aanwenden om zowel hier als binnenkort ook in Willebroek iets moois te realiseren”, besluit Tom Van Hauwe, bestuurder bij Hooyberghs.
 
De B&R Bouwgroep, met hoofdkantoor in Arendonk, telt 25 bouwgerelateerde bedrijven verspreid over heel Vlaanderen en biedt werk aan meer dan 850 medewerkers. Deze zijn actief in de Benelux, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Hoewel geografische spreiding een belangrijke troef is, blijft de lokale verankering van de groep zeer belangrijk.

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

TINC, GIMV en TDP lanceren Yally

TINC, GIMV en TDP lanceren Yally

De beursgenoteerde investeringsmaatschappij TINC lanceert samen met TDP, de infrastructuur joint-venture tussen Belfius en de investeringsmaatschappij Gimv, een initiatief onder de naam Yally, wat staat voor ‘Your Ally’ of je[…]

27/09/2022 | Ondernemingen
Ontwerper aangesteld voor Impact Factory in Mechelen

Ontwerper aangesteld voor Impact Factory in Mechelen

Geen vergunning voor stelplaats De Lijn in Gent-Wondelgem

Geen vergunning voor stelplaats De Lijn in Gent-Wondelgem

Ook sociale woningen in privaat bouwproject in Gent

Ook sociale woningen in privaat bouwproject in Gent

Meer artikels