Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Hoogwaardige gevelsystemen in een veranderende bouwmarkt

Hoogwaardige gevelsystemen in een veranderende bouwmarkt

De bouwsector is de afgelopen jaren sterk veranderd. Zo werd onder meer de regelgeving omtrent de brand- en thermische eisen sterk aangepast. Dit vraagt uiteraard om aangepaste producten met de daarbij onlosmakelijk verbonden certificaten.

Enkele voorbeelden hiervan zijn: brandveiligheid, thermische & akoestische eisen en een uniek ontwerp. Joris Ide Group probeert voor elke vraag een passende oplossing te vinden.

Sandwichpanelen zijn door hun hoge isolatiewaarde en eenvoudige verwerking niet meer weg te denken uit het bouwproces. Zelfs in een omgeving waar er akoestische eisen zijn, is er de mogelijkheid om dit met een sandwichpaneel te realiseren. Vanzelfsprekend is de kernvulling dan steenwol en is de binnenplaat van het paneel voorzien van een perforatie.

Totaalleverancier

Het uitgebreide productassortiment heeft vele voordelen, alleen al uit logistiek oogpunt maakt één leverancier leveringen een stuk overzichtelijker. De relatief korte afstanden vanuit de productielocatie naar de bouwplaats dragen tevens bij tot minder milieubelastende kilometers.

De Joris Ide Group, producent van dak- en gevelsystemen, presenteert zich al jaren in de bouwmarkt als totaalleverancier. De samenhang van deze jarenlange ervaring en de uitstekende contacten met zowel klanten, eigenaars, architecten als montagebedrijven hebben ertoe bijgedragen dat de Jors Ide Group focust op nieuwe ontwikkelingen.

Uniek gevelsysteem

Architecten proberen vaak een unieke hoogwaardige gevel te creëren. Het productengamma JI Wall 1000 VB biedt daarin vier verschillende mogelijkheden en de profileringen JI Wall met plankprofilering en JI Onduwall geven een geweldig lijnenspel op de gevel.

Alle JI Wall 1000 VB-profileringen zijn compatibel omdat de aansluiting bij alle profileringen van deze serie dezelfde zijn, daardoor zijn combinaties in één gevel eenvoudig te realiseren.

Een van de recentste ontwikkelingen is het JI Façade-productengamma; een uniek gevelsysteem, toepasbaar in zowel de nieuwbouw als renovatie.

Het systeem heeft een enorm aantal profielen met 80 kleurmogelijkheden! Het is zelfs mogelijk prints op het JI Façade-product aan te brengen, waarmee een geheel eigen gevelbeeld te realiseren valt.

Het is een perfect systeem om oude gevels op te waarderen. Voor toepassingen in de nieuwbouw is er de mogelijkheid om de JI Façade te monteren op een thermische drager in de vorm van een JI Wall 1000 VB-paneel met een montagesysteem.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

"Intelligentie moet het centrale element blijven in ons engagement"

"Intelligentie moet het centrale element blijven in ons engagement"

Bouwkroniek geeft elke week het woord aan een CEO of andere leidinggevende uit de brede bouwsector. Deze week mag David Roulin van ArtBuild Architects antwoorden op onze vijf vragen. Van welke nieuwe technologie verwacht u dat ze uw business de[…]

14/01/2022 | Architecten
Besix bouwt mee aan het Parc des Expositions in Ivoorkust

Besix bouwt mee aan het Parc des Expositions in Ivoorkust

Omgevingsvergunning voor rioleringsproject Achterbos in Mol

Omgevingsvergunning voor rioleringsproject Achterbos in Mol

DEME koopt Noors offshore installatieschip

DEME koopt Noors offshore installatieschip